Liefde voor mooie tassen | Zou jij investeren in een designertas?

Liefde voor mooie tassen | Zou jij investeren in een designertas?

Een goede investering doen? Koop een designertas!

Je hebt het misschien wel eens gehoord; je kunt je geld tegenwoordig beter in een designertas steken dan in aandelen. Dan heb ik het dus niet over het feit dat JIJ je designertas een goede investering vindt (omdat ‘ie overal bij staat en je die fabulous uitstraling geeft!) maar een aankoop die je uiteindelijk écht meer geld oplevert. Tassen die meer waard worden, niet te veel in prijs dalen als ze gebruikt zijn en tweedehands duurder zijn dan toen je hem nieuw kocht. Dat kan écht, investeren in een designertas.

Er zijn alleen niet veel modellen die ook daadwerkelijk na een paar jaar meer geld opleveren. De enige tassen die waardevast blijven zijn de tassen van Chanel, Hermès en ik ken er ook een aantal van Louis Vuitton. Neem bijvoorbeeld de Hermès Birkin-tas, die tas levert je meer op dan wanneer je goud of aandelen koopt. Dat zijn tassen waarvan er niet veel van in omloop zijn en de vraag groter is dan het aanbod. Wil je zo’n tas op de kop tikken? Dan moet je van goede huize komen.

Mijn liefde voor mooie tassen

Ik heb een grote liefde voor mooie tassen, dat weet je misschien inmiddels wel. Zo’n Hermès Birkin-tas, ik kan er uren naar kijken en over zwijmelen. Hermés is voor mij hét merk onder de designertassen, al is zo’n beauty voor mij waarschijnlijk ook nooit weggelegd haha. Natuurlijk zijn er wel merken die meer in mijn straatje passen. Een meer voorkomend model bijvoorbeeld van Vuitton, of een Armani tas of één van Prada of Givenchy? Of één van de mooie Michael Kors tassen, die staan al járen op mijn wensenlijstje. Die worden misschien in de loop der jaren niet zo veel waard maar zijn wat mij betreft minstens zo mooi. En minder duur.

Ik hoef niet zo nodig een designertas maar ik investeer wel in kwaliteit. De geur van echt leer, een tas die elke outfit afmaakt, dat is waar ik gek op ben! Ik koop liever 1 mooie tas dan 5 goedkope. Investeren in een echte designertas is maar voor weinigen weggelegd maar een mooie tas is ook een goede investering als je er veel plezier van hebt. Toch?

Foto Stylish outfit jeans and coat via Shutterstock

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties

 1. 26 oktober 2018 / 04:17

  Een designer tas staat zeker op mijn lijstje. Een YSL of een Mulberry.

 2. ByChristiana
  26 oktober 2018 / 06:16

  Ja, absoluut. Ik koop eigenlijk nooit echt dure kleding of schoenen (oke, op mijn trouwschoenen na dan) maar tassen…Ik heb een groot zwak voor tassen en daar geef ik dan ook graag wat meer aan uit.

 3. 26 oktober 2018 / 09:09

  Ik mag graag naar mooie tassen kijken en ga er ook gerust een winkel voor in maar heb zelf het geld er niet voor over. Ik heb gewoon minder met tassen het zijn voor mij echt gebruiksvoorwerpen haha en zoek dus altijd een praktische tas voor werk of een wat kleiner crossbody model voor tijdens het winkelen. Ik koop ook niet heel vaak een nieuwe tas, misschien 1x per jaar ofzo.

 4. 27 oktober 2018 / 18:21

  Echte designer tassen vind ik wel heel mooi maar behoorlijk aan de prijs . Ik hou wel van een goede kwaliteit, en hij moet praktisch zijn met natuurlijk een mooie uitstraling. Dan doe ik jaren met zo een tas. De heel goedkope tassen vind ik vaak niet fijn, ze zijn keihard in plaats van mooi soepel en in no time gaan ze ook stuk. Maar als ik geld genoeg zou hebben, dan zou ik zeker eens tussen designer tassen gaan zoeken!

 5. 29 oktober 2018 / 22:38

  Oh, ik ben dus ook echt een tassenliefhebber! Ik koop er niet veel, maar als ik er eentje koop is het inderdaad een designertas. Ik heb afgelopen zomer eentje van Sandro in de uitverkoop gekocht en een jaar terug één van See by Chloe. Ik draag ze met heel veel plezier en ze blijven ook mooi. Ik vind het daarnaast ook echt een mooie toevoeging aan je outfit. Het geeft zoveel klasse!

  • Natascha
   Auteur
   1 november 2018 / 10:30

   Die heb ik toen inderdaad bij je gezien, love it!

 6. Evelien ♥ Oh My Lush
  1 november 2018 / 12:36

  Leuk om te lezen! Ik heb een Michael Kors tas, al 3 of 4 jaar inmiddels. Ik ben er nog steeds zo blij mee, terwijl ik écht niet merkgeil ben. Maar hij blijft gewoon mooi en omdat het een vrij simpel model is (Jetset Travel) past hij overal bij en ben ik hem nog niet zat 🙂

 7. 2 november 2018 / 07:55

  Ik ben zeker een tassenliefhebster, maar in een echte designertas zal ik niet gauw invensteren. Ik houd het bij Michael Kors 😉 al zag ik ook laatst een mooie van Dune London.. ik wacht nog even af tot ie (hopelijk) in de sale gaat hihi.

 8. 18 april 2019 / 13:53

  Ik heb vorig jaar mijn eerste designertas gekocht, een Chanel Wallet on Chain. Zo blij mee! Nu zoek ik nog een everyday tas, ik heb de perfecte tas nog niet gevonden (ja, een chanel classic flap, maar die is nogal boven mijn budget).