Beter een dure elektrische tandenborstel dan een goedkope?

Is een dure elektrische tandenborstel beter dan een goedkope

Je tanden poetsen. Als het goed is doe je dat elke dag minimaal twee keer en bij voorkeur elektrisch. Maar zit er veel verschil tussen elektrische tandenborstels? En is een dure elektrische tandenborstel beter dan een goedkope?

Keep on smilin’

Best gek dat er tussen de ruim 1100 beauty-gerelateerde blogposts hier nauwelijks informatie te vinden is over tandenborstels. Je zou immers kunnen zeggen dat het één van de belangrijkste beautyonderwerpen is die je kunt bedenken. Het gebit is namelijk één van de eerste dingen die je van iemand ziet en bovendien ook onwijs belangrijk voor je gezondheid. Beauty van binnen en buiten dus.

Wat is beter; een handtandenborstel of een elektrische tandenborstel?

Helaas ben ik niet gezegend met een van nature sterk gebit en daarom ben ik enorm alert op mijn mondhygiëne. Al sinds m’n puberteit poets ik mijn gebit met een elektrische tandenborstel. Want wist je dat dit wetenschappelijk bewezen beter is dan poetsen met een handtandenborstel? Je kunt er tandplak beter mee verwijderen en bovendien is de kans dat je langer poetst groter vanwege de timer. Herkennen jullie dat? Ik absoluut! Anders was ik denk ik binnen 30 seconden klaar haha.

Vorige maand ging ik op zoek naar een nieuwe elektrische tandenborstel en viel me op dat de keuze echt enorm is. Van de Oral-B Vitality van 15 euro (waar ik járen mee heb gedaan) tot exemplaren van ruim tweehonderd euro. Vanwege mijn slechte gebit was ik geneigd een wat duurdere te kopen omdat ik me afvroeg of dit niet beter zou zijn. Het prijsverschil moet toch ergens in zitten?

een handtandenborstel of een elektrische tandenborstel_
Ik koos uiteindelijk de Oral B PRO 900 Sensi UltraThin D16.524.3U

Is een dure elektrische tandenborstel beter?

Daar kan ik heel kort in zijn: Nee. Dat is wat ik ontdekte na flink wat research én een gesprek met mijn tandarts. Een elektrische tandenborstel van een paar tientjes is prima en of ‘ie nou van Oral B of van Philips is maakt ook niet uit. Het verschil in prijs zit hem vooral in extra gadgets (die je waarschijnlijk niet eens gebruikt!). Mogelijkheden om de tandenborstel aan te sluiten op je smartphone bijvoorbeeld, een reisetui of extra accessoires. Al die extra snufjes maken je tanden niet schoner en zijn dus niet beter voor je gebit.

Het geld dat je bespaart op een hele dure elektrische tandenborstel kun je beter investeren in extra setjes opzetborstels. Die moet je namelijk regelmatig vervangen, waarschijnlijker vaker dan je daadwerkelijk doet. Dat heeft namelijk wel toegevoegde waarde en heeft effect op je mondgezondheid en sterke tanden. Dat, samen met elke dag flossen en de volle twee minuten poetsen.

Is een dure elektrische tandenborstel

Nog even dit: helpt sensodyne bij gevoelige tanden?

Pssst: nog even een extra persoonlijke tip van mij aan iedereen met gevoelige tanden; Sensodyne tandpasta werkt écht! Bij dagelijks poetsen maar ook door voor het slapen gaan een laagje aan te brengen op een gevoelige tand.

helpt sensodyne bij gevoelige tanden

Poets jij elektrisch? En vervang je de opzetborstels vaak?

Ik heb deze producten ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. 14 april 2021 / 06:26

  Ik poets altijd met de hand! Ik krijg juist vaak de vraag van mijn mondhygiënist of ik elektrisch poets, maar dat is dus niet zo. Ik poets wel altijd heel lang, dus dat is dan denk ik ‘het geheim’ 😉

  • Natascha
   Auteur
   14 april 2021 / 17:16

   Goed bezig! Lijkt mij ook heel logisch hoor, ik zou het alleen niet kunnen denk ik. Of ik moet gewoon elke avond mn telefoon erbij pakken 😉

 2. Willemse
  14 april 2021 / 08:07

  Hoezo, vooroordeel.
  Ik dacht “ga ik dit lezen? Natuurlijk is een duurdere beter en waarschijnlijk ook ‘n soort van relame”.
  Maar was wel benieuwd waaròm deze dan ook beter zou zijn.
  Zo verrast dat het juist niet uitmaakte en je puur voor de extra’s betaald die erop zitten.
  Blij je review gelezen te hebben

  • Natascha
   Auteur
   14 april 2021 / 17:15

   haha dank je wel voor je eerlijke comment! Ik probeer bij dit soort nooit echt reclame te maken maar puur tips te delen 🙂 Fijn dat dat over komt en je blij bent deze blogpost te hebben gelezen, vind ik leuk om te horen!

 3. Brenda
  14 april 2021 / 14:03

  Poets elektrisch en elke 3 maanden vervang ik de borstels, dit zet ik gewoon in de kalender. Dit op advies van de tandarts.
  Naast de tandenborstel, altijd flossen en tandenstokers. Spoelen met mondwater met fluoride van Elmex de groene versie.

  • Natascha
   Auteur
   14 april 2021 / 17:15

   Wauw, goed bezig! Die tip van de kalender vind ik een goede en ga ik onthouden 🙂