Wobbel | Een dure kromme houten plank voor de kids?

Is een Wobbel zijn geld waard

De Wobbel is tijdloos populair kinderspeelgoed maar ook enorm duur. Dus als je dit bijzondere plankje wilt aanschaffen vraag je je vast af of het je geld waard is. Ik kocht er één voor mijn kids en dit vind ik ervan.

Waldorf speelgoed

Wie nog nooit van een Wobbel gehoord heeft; ik heb het in deze blogpost over een kromme houten plank van meer dan 100 euro. Maar dan doe ik ‘m direct te kort. De Wobbel is ‘Waldorf speelgoed’ en is ontstaan vanuit de antroposofische gedachtengang waarbij spelen met hoofd, hart en handen centraal staat. Speelgoed dat gemaakt is van natuurlijke materialen en waar kinderen hun creativiteit volledig op los kunnen laten.

De Wobbel stimuleert balans en kracht en leert je kindjes lichaamsbewustzijn en helpt bij het ontwikkelen van evenwicht. Én je kunt er spieren mee trainen. Niet alleen je kind, ook jij! Hij kan namelijk 200kg aan.

Wat is een Wobbel

Waarom zou je een Wobbel kopen?

Mijn reden om een Wobbel te kopen is dat Tess behoorlijk wat energie heeft. Op een verjaardag waar de jarige zo’n Wobbel had zag ik haar er continu plezier mee hebben. Erop balanceren, schommelen en klimmen en klauteren. Daar zou ze vast thuis ook haar energie op kwijt kunnen!

Inmiddels heb ik er één voor haar aangeschaft (model Pro transparant met persvilt waar ik €135 voor betaalde) en staat ‘ie hier mooi te zijn in de woonkamer. Want ja, dat is ook wel een dingetje voor deze mama. De Wobbel staat een stuk mooier in je interieur dan al dat plastic speelgoed. Bovendien ook handig voor mij want we gebruiken hem als voetenbankje en ik stretch er ‘avonds voor de tv mijn rug op, heerlijk!

Is een Wobbel het geld waard

Maar is een Wobbel het geld waard?

Het antwoord op die vraag is natuurlijk super persoonlijk en kan ik niet voor je beantwoorden. Een Wobbel kost €135 of €145 en dat is gewoon veel geld. Is een Wobbel het geld waard? Dat hangt deels af van of jouw kindje er veel mee gaat spelen of ‘m links laat liggen. En dat weet je helaas nooit van te voren.

Hier wordt ‘ie tot nu toe dagelijks gebruikt. Niet intensief maar dat geldt voor elk speelgoed in huis. Gaat waarschijnlijk ook nooit veranderen want onze kleuter is snel op iets uitgekeken. Dat ‘ie elke dag even aangeraakt wordt is al heel wat. Ze is er erg blij mee en niemand mag aan ‘haar’ Wobbel komen. Als ik d’r vraag of ze ‘m leuk vindt zegt ze dan ook heel enthousiast JA!

De Wobbel is multifunctioneel, prikkelt de fantasie van je kindje, traint de balans en staat bovendien mooi in je interieur. Mijn antwoord op de vraag of een Wobbel zijn geld waard is, is ja. Ik vind het geen musthave speelgoed maar als je het geld ervoor hebt, zeg ik doen!

Ik heb dit product zelf gekocht. Lees mijn disclaimer.

De Wobbel kun je onder andere bestellen bij Bol.com. Doe je dat

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

  1. 10 april 2020 / 12:27

    Wat een bijzonder item, ik heb er nog nooit over gehoord.. maar weer wat geleerd, wat mooi zeg! Geniet ervan en fijn dat jouw kindje hier wel veel plezier mee heeft.

  2. 13 april 2020 / 16:19

    Ik heb er echt nog nooit van gehoord . Maar klinkt als fijn multifunctioneel speelgoed (waar jij ook nog wat aan hebt zo te lezen) en nog eens leuk staat ook in je interieur. Klinkt goed! Mocht ie nu echt niet bevallen of Tess (en straks Lucas) is er op uitgekeken, kun je ’em vast nog wel slijten op Marktplaats.

  3. 15 april 2020 / 08:31

    Volgens mij staat er zoiets bij de fysiotherapeut, waarbij je inderdaad als volwassene ook gewoon je evenwicht kunt trainen.