Kérastase Résistance Ciment Thermique

Kerastase

Vandaag heb ik een review voor je van een exclusief kappers product, namelijk de Kérastase Résistance Ciment Thermique. Het had hét product moeten zijn dat mijn beschadigde haar nodig had…..

Een voedende leave-in crème

Toen ik een tijdje geleden de kapsalon binnenstapte wilde ik eigenlijk mijn geliefde KMS California Moist Repair Revival Creme kopen. Deze leave in crème is al tijden groot favoriet!. Ik zweer hier zo ongeveer bij, mijn haar is veel minder statisch en is direct super goed doorkambaar, zelfs nadat ik in chloorwater gezwommen heb. Daar heb ik afgelopen zomer veel plezier van gehad.

MAAR als beautyblogger wil je wel eens wat anders proberen omdat altijd over hetzelfde product schrijven ook zo saai is 😉 Daarom vroeg ik aan de kapster of zij mij een vergelijkend product kon aanraden. Eisen? Een leave-in crème die mijn haar zacht en doorkambaar maakt, niet vet is en mijn haar sterker maakt. Kérastase Résistance Ciment Thermique zou daarvoor perfect zijn want die bevatte nóg meer voedende ingrediënten. Dus hup, die ging met mij mee naar huis!
Kérastase Résistance Ciment Thermique

Kérastase Résistance Ciment Thermique

De Kérastase Résistance Ciment Thermique is een hitte beschermende melk uit de Kérastase Résistance lijn. Een lijn die exclusief bij de kapper verkrijgbaar is en producten bevat speciaal voor haar dat zwak en beschadigd is. Hello, that’s me!
Kérastase Résistance Ciment Thermique

De prijzen van dit product schommelen behoorlijk maar als je even googled kun je hem voor ongeveer €20,- scoren. En dat loont zeker de moeite want bij de kapsalon betaalde ik er €26,- voor. Dat is niet goedkoop maar voor een product dat mijn haar ook écht gezonder maakt (en zoals de kapster vertelde veel goede ingrediënten bevat) heb ik dat wel over.
Kérastase Résistance Ciment Thermique

Maar hoe zit het dan met die ingrediënten? Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst zie ik bovenaan water, meerdere siliconen en minerale olie staan. Ook hoog staat triethanolamine, een emulgator waarover momenteel gediscussieerd wordt of dit wel veilig is. Net zoals bij phenoxyethanol, een conserveermiddel, het geval is. Behentrimonium Chloride is een conditionerend middel met een anti-statische werking. Midden in de lijst staan onder andere aardappelzetmeel, parabenen en een vette alcohol soort. Onderaan de lijst staan onder andere suiker, tamarinde (een peulvrucht), extract uit de plant Myrothamnus Flabellifolia waar veel antioxidanten in zitten en een kleine hoeveelheid parfum.
Kérastase Résistance Ciment Thermique

De substantie is zacht en melkachtig, kun je goed over je haar verdelen en ruikt lekker fris. Uit de tube komt trouwens niet zoveel product wat fijn is omdat je al snel te veel gebruikt.
Kérastase Résistance Ciment Thermique

BeautyOpinie

Toen ik mijn kapster om advies vroeg vertrouwde ik haar volkomen. Ik had de ingrediëntenlijst niet eens gelezen en schrok best wel toen ik voor deze review de ingrediënten eens goed bekeek. Los van de discussie of sommige ingrediënten wel of niet veilig zijn, de ingrediënten vallen me behoorlijk tegen.

De werking van het product dan? Hmmm ook daar word ik niet echt vrolijk van. Ik gebruik super weinig van de crème omdat mijn haar anders vet wordt en zwaar aanvoelt. En beter doorkambaar wordt mijn haar ook niet. Nee, ik ben niet echt onder de indruk.

De volgende keer ga ik weer voor mijn vertrouwde Revival Creme. En ik bedenk me net dat ik hier gek genoeg nooit een review over geschreven heb dus die moet er dan maar eens komen 😉

Ben jij bekend met producten van Kérastase?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties

 1. Ibi
  4 januari 2017 / 06:44

  Bedankt voor jouw revieuw.
  Dit product valt erg tegen zeg als ik dit lees.
  Totaal geen goede prijs/kwaliteitverhoudjng.
  Ik heb zelf erg dik haar en in de wintermaanden erg statisch.
  Zou de Recival crème iets voor mij zijn?
  Ik gebruik de föhn en stijltang om mijn high lights mooi voor de dag te laten komen.

  Groetjes,
  Ibi

  • Natascha
   Auteur
   4 januari 2017 / 07:28

   Dank je wel Ibi! Het is natuurlijk altijd erg persoonlijk maar als je het mij vraagt denk ik dat het wel wat voor je is 🙂 Mijn haar is in elk geval veel minder statisch als ik die creme gebruik en dat hoor ik ook van anderen (net zoals dat het veel beter doorkambaar wordt). Ik gebruik zelf daarna ook altijd een fohn en stijltang. Succes ermee!

 2. 4 januari 2017 / 07:34

  Jammer zeg, dat een product met een vrij hoge prijs zo tegen valt, zowel qua ingrediënten als qua werking. Het valt me op dat ook deskundigen niet altijd even kritisch zijn op ingrediënten, volgende keer toch maar eerst even zelf het lijstje bekijken, hihihi! Ik ben benieuwd naar de Revival Cream, ik kijk uit naar je review!

  • Natascha
   Auteur
   4 januari 2017 / 10:42

   Klopt helemaal Natasja! En ik moet eerlijk zeggen dat het mij wel vaker gebeurd dat ik niet vooraf de ingrediënten bekijk haha. Al denk ik dat 95% van de consumenten dat niet doet. De komende tijd ga ik er weer wat meer op letten hihi

 3. jeapiebel
  4 januari 2017 / 09:11

  De prijs is zeker niet goedkoop, maar als het echt helpt dan staan wij open om onze portemonee open te trekken. 😉 Deze niet dus zo te lezen. Jammer.

 4. Lonneke
  4 januari 2017 / 09:13

  Jammer dat de ingrediënten niet al te best zijn en het niet goed werkt voor je haar. Ik ken dit merk ook van mijn kapster 😉

 5. 4 januari 2017 / 09:56

  Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van dit merk gehoord. Eerlijke review heb je geschreven.

 6. 4 januari 2017 / 12:08

  Ik ken het merk nog niet eigenlijk! Zonde dat de ingrediënten niet werken voor je haar. Als het een goed product is, ben ik wel bereid om iets meer geld uit te geven aan een duur product

 7. 4 januari 2017 / 12:16

  Oh dit is wel echt zonde van je geld joh! Ik heb de shampoo hier eens van gehad. Kan me niet herinneren dat ik hem helemaal te gek vond. Serena van Beautylab heeft btw een tijd terug een boeiende review geschreven over de verschillen tussen drugstore en kappersproducten, zeker nog een aanrader om te lezen!

  Olapex nummer 3 lijkt mij ook nog wel interessant 🙂 Misschien ook iets voor jou.

  • Natascha
   Auteur
   5 januari 2017 / 14:52

   Dank je wel voor de tip Iris, ik heb het artikel gelijk even gelezen! Super dat Serena een scheikundige achtergrond heeft, komt in dit soort gevallen wel van pas haha. Toevallig heb ik bij één van de grotere merken die kappers producten verkoopt gewerkt. Ik weet wel dat zij er heel anders overdenken hihi. Maar ik ben het met Serena eens, vooral ook als je puur de ingrediëntenlijsten gaat bekijken. Olapex lijkt me wel interessant, dat wil ik een volgende keer proberen.

 8. 4 januari 2017 / 14:52

  Balen zeg maar hey, scheelt ons weer een miskoop ;). Zelf heb ik liever geen leave-in product ik heb heel fijn haar dus ik ben meer gebaad bij een sterke conditioner. Ben nu de klei-variant van Elvive aan het testen en moet zeggen eerste indruk is goed.

  • Natascha
   Auteur
   5 januari 2017 / 14:47

   Daar hoor ik ook hele goede verhalen over! Ga je er nog een review over schrijven? Ik gebruik zelf zowel een sterke conditioner als een leave in product, maar mijn haar is dan ook dik en het is vooral veel 😉

 9. Anna Gerrie
  4 januari 2017 / 16:25

  Erg jammer dat het niet werkt! De ingrediënten vallen vies tegen, balen dat je er dan zoveel voor betaald. Ik ben wel benieuwd naar de Revival creme nu 🙂

 10. 4 januari 2017 / 21:27

  Wat balen dat je zo’n bedrag betaalt en dat het dan niet bevalt! Gek ook dat je kapster het wel aanraadde, misschien heeft zij heeeeeel ander haar? Ik ben heel benieuwd naar jouw favorietje, moet ik zeggen! Malou x

  • Natascha
   Auteur
   5 januari 2017 / 14:46

   Ja dat zou heel goed kunnen! Ik kan me ook voorstellen dat er meiden zijn die dit wel een fijn product vinden, iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren 🙂

 11. Elisa
  4 januari 2017 / 21:46

  Jammer dat het product je niet bevalt! De struggles van een beautyblogger 😉 volgende keer toch maar weer dat vertrouwde product nemen de volgende keer! Ik heb ook niet zo’n supergoede ervaring met Kérastase moet ik zeggen, vind het z’n geld echt niet waard

 12. 6 januari 2017 / 13:05

  Ik gebruik ook een Kerastase shampoo en conditioner via de kapster. Haar advies is om eerst de conditioner te gebruiken en daarna pas de shampoo. Zo wordt je haar minder zwaar maar krijgt het wel alle voeding!