Review | De nieuwe Keune Tinta Color care lijn

Review | De nieuwe Keune Tinta Color care lijn

Vandaag review ik de Keune Tinta Color care lijn voor je. Kijk je mee?

Bijna een jaar geleden schreef ik een blogpost waarin ik je vertelde dat ik heul erg enthousiast was over de Keune Vital Nutrition lijn. Nu is Keune sowieso één van mijn favo merken als het gaat om luxe haarcare dus je snapt vast dat ik direct nieuwsgierig was toen ik hoorde over Keune’s nieuwste innovatie: de Tinta Color Care lijn. Inmiddels heb ik ‘m een tijd getest en vandaag de review!

Keune Tinta Color care lijn

De nieuwste producten van Keune komen uit de Tinta Color lijn, een sulfaat én parabeen vrije shampoo en conditioner, speciaal voor de gekleurde lokken. Ik weet niet hoe jullie het ervaren maar ik heb zó veel verschillende shampoo’s getest en ik heb echt het idee dat producten voor gekleurd haar je kleur ook écht langer behouden. Letten jullie daar op?
eview Keune Tinta Color care lijn

Keune Tinta Color shampoo

De Keune Tinta Color shampoo vind ik er er mooi uitzien. Net zoals de Nutrition lijn, zijn ook deze verpakkingen van Keune geïnspireerd op de apothekersflessen van vroeger. Leuk toch?! De shampoo bevat 300 ml inhoud waarvoor je €19,75 betaalt. Niet goedkoop maar wel vergelijkbaar met andere salon exclusieve merken én lekker zuinig in gebruik.
Keune Tinta Color care lijn ervaringen

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst zie ik als tweede ingrediënt Sodium cocoyl isethionate, wat een derivaat van kokosolie is. Wel wat siliconen en parfum maar daar heb ik als het om shampoo gaat geen moeite mee. Geen parabenen of sulfaten, Yes! En zoek jij een glutenvrije shampoo? Dan zit je hier ook goed!
Keune Tinta Color shampoo

Keune Tinta Color conditioner

De verpakking van de Keune Tinta Color conditioner ziet er precies hetzelfde uit, alleen is ‘ie iets kleiner. De fles bevat 250 ml en kost €20,50. Je ziet trouwens vaak dat flessen conditioner minder inhoud bevatten. Ben ik de enige die dat jammer vindt? Ik ben conditioner grootverbruiker! Het scheelt dat vriendlief wél de shampoo gebruikt maar niet de conditioner. Zijn beide flessen toch nog tegelijkertijd leeg 😉
review Keune Tinta Color conditioner

De Keune Tinta Color conditioner bevat een vette alcohol, minerale olie, glycerine, sheaboter en nog een aantal mooie, verzorgende ingrediënten. Hij maakt mijn haar zacht maar absoluut niet zwaar. Nice!
Keune Tinta Color conditioner

BeautyOpinie

Wat heeft Keune weer fijne nieuwe producten op de markt gebracht! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Nutrition lijn nog wel drie tikkeltjes fijner vindt, maar hier is ook absoluut niets mis mee. De shampoo schuimt lekker, ruikt nog fijner en de conditioner maakt mijn lokken lekker zacht zonder mijn haar te verzwaren.

Ben je dus op zoek naar een milde shampoo voor gekleurd haar? Dan is deze nieuwe Keune Tinta Color care lijn heel geschikt.
*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties

 1. 5 november 2017 / 07:02

  Klinkt als een fijn product. Ik heb nog geen ervaring met Keune, hoewel ik nog wel een paar flessen in de test heb staan. Mijn kapper verkoopt ook Keune en zegt dat ze met niks anders wil werken. 🙂

 2. bychristiana
  5 november 2017 / 09:03

  Ik vind de So Pure lijn van Keune altijd erg fijn, die is zonder siliconen, en daar probeer ik de laatste tijd wel op te letten. Hoewel ik mijn haar ook verf, koop ik eigenlijk niet echt bewust producten voor gekleurd haar.

 3. 5 november 2017 / 16:19

  Wel een beetje saaie verpakkingen, maar de werking klinkt heel prettig!

  • Natascha
   Auteur
   6 november 2017 / 07:46

   hahaha ja bijzonder zijn ze misschien niet maar dat apotheek geïnspireerde vind ik juist tof! Ik houd van basic en strak 😉

 4. 5 november 2017 / 16:59

  Ik gebruik Keune haarlak! Mijn schoondochter, kapster, zweer erbij! Deze klinken goed!

  • Natascha
   Auteur
   6 november 2017 / 07:46

   Goede tip Sonja! Fijn trouwens, zo’n schoondochter 😉

 5. 6 november 2017 / 09:15

  Mooie flessen, ik heb ze ook staan. Bij ons gaan de shampoo’s wat harder dan de conditioners, hoewel Tom grootverbruiker is van beide. (volgens mij wast hij zijn haar 3 keer in een douchebeurt)
  Ik vind het zeker belangrijk om nu shampoo voor gekleurd haar te gebruiken, het zou zo zonde zijn als mijn nieuwe kleur er weer snel uitgaat.

 6. 6 november 2017 / 12:23

  Ik heb deze ook in een artikel behandeld en ben het met je eens wat het formaat van de shampoo en conditioner betreft… zo irritant als je meer conditioner gebruikt. Wel oké producten, ik ben zelf niet zoooon fan dat ik het opnieuw zou kopen haha.

 7. 6 november 2017 / 17:22

  Ah ja ik stoor me daar ook echt vaak aan dat er minder in conditioner zit dan in shampoo. Volgens mij is dat puur een marketing trucje, want volgens mij gebruikt iedereen meer conditioner dan shampoo. Deze producten zien er heel erg mooi uit en vind je foto’s ook erg mooi!