Keune Vital Nutrition lijn voor droog en beschadigd haar

Keune Vital Nutrition

Vandaag review ik de Keune Vital Nutrition lijn voor droog en beschadigd haar care lijn voor je. Een lijn die speciaal ontwikkeld is om de vochtbalans in je haar te herstellen en dus erg geschikt is voor ladies met droog en beschadigd haar.

Sinds mijn zwangerschap zijn er dagen dat er niets met mijn haar te beginnen is. Het is mega droog en springt alle kanten op! Ik gebruik daarom milde shampoos (zoals deze van Elvive) maar écht gehydrateerd werd mijn haar niet. Tijdens de persdagen bij MOOI PR had ik het met één van de dames over mijn ‘probleem’ aangezien er een plukje haar recht op mijn hoofd stond hihi. Zij gaf aan dat de nieuwe Keune Vital Nutrition producten wel eens mijn oplossing konden zijn. Nou, kom maar op!

Keune Vital Nutrition

De producten die ik heb getest zijn zogenaamde ‘care’ producten. Speciaal ontworpen om verschillende haaruitdagingen aan te pakken, zoals droog haar, beschadigd haar of roos. De Vital Nutrition producten zijn speciaal ontwikkeld om droog en beschadigd haar te voeden. Alle verpakkingen zijn trouwens geïnspireerd op de apothekersflessen uit de jaren ’20, die in de apotheek stonden van bedrijfsoprichter Jan Keune. Leuk!
Keune Vital Nutrition

Care vital nutrition shampoo

Het eerste product dat ik voor je getest heb is de Care vital nutrition shampoo. Een shampoo die je haar reinigt, verzorgt en de natuurlijke vochtbalans verbeterd. De verpakking is mooi strak en alle producten uit de lijn passen perfect bij elkaar. In deze knijpflacon zit 300 ml inhoud en je betaalt er €16,75 voor.

De shampoo bevat Sodium Laureth Sulfaat, een ingrediënt dat je haar reinigt. Deze reiniger is niet super mild maar wel milder dan SLS. Wil je weten wat het verschil ook alweer was? Ik schreef er deze blogpost over. Ik gebruik vaker shampoo’s met SLES, voor mij is dit een prima reiniger en ik krijg er geen jeuk van op mijn hoofd. Daarnaast bevat de shampoo proteïnen, provitamine B5 en katonische polymeren die doorkambaarheid van je haar verbeteren. Voor diegenen die parabenen willen vermijden is de Care vital nutrition shampoo geen goede optie want die zitten er ook in. Persoonlijk vind ik dit bij een shampoo niet zo erg omdat je het product toch weer uitspoelt, het blijft niet op je huid zitten.
Keune Vital Nutrition
Keune Vital Nutrition

Care vital nutrition mask

In een lijn voor droog haar mag een maskertje natuurlijk niet ontbreken! Het Care vital nutrition mask zit in een lekkere grote pot van 500 ml waarvoor je €31,95 betaalt. Ik vind zo’n grote pot altijd fijn om te gebruiken want je kunt er makkelijk met je handen in om het masker royaal aan te brengen.
Care vital nutrition mask
Care vital nutrition mask

Je brengt het Care vital nutrition mask aan op gewassen handdoek droog haar en spoelt het na 5 tot 10 minuutjes weer uit. Helemaal niet zo lang dus ook ideaal voor als je niet zoveel tijd hebt. De substantie is trouwens lekker dik waardoor het masker goed op zijn plek blijft zitten. Fijn!
Care vital nutrition mask
Care vital nutrition mask

Care vital nutrition protein spray

Het derde product uit deze lijn dat ik voor je getest heb is de Care vital nutrition protein spray. Deze spray voorkomt poreus haar maar kun je ook gebruiken als leave-in-conditioner. Je kunt ervoor kiezen om de spray aan te brengen, even in te laten trekken en weer uit te spoelen. Ik vind dat alleen zó zonde! De spray is onwijs fijn in gebruik. Hij maakt mijn haar lekker zacht, glanzend en doorkambaar en absoluut niet vet. Dus waarom zou je hem uitspoelen?
Keune Vital Nutrition
Keune Vital Nutrition

BeautyOpinie

Dames van MOOI PR, bedankt! Jullie hebben niets teveel gezegd, eindelijk is dat ontembare plukje haar op mijn hoofd enigszins in control te houden. Mijn haar is veel minder droog en ruikt bovenal heerlijk. Één keer per week voed ik mijn haar extra met het masker en de protein spray gebruik ik zelfs elke dag. Het maakt mijn haar beter doorkambaar en minder pluizig. Yes!

Heb jij ook wel eens onhandelbaar droog haar (gehad)? Wat was jouw oplossing?

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties

 1. Babs
  3 december 2016 / 09:14

  Wat klinkt dit goed zeg! In de winter vliegt mijn haar ook alle kanten op. Die spray lijkt mij top!

 2. 3 december 2016 / 10:13

  Ziet er goed uit! De producten zijn wel prijzig, maar hey… soms moet je jezelf een beetje verwennen 😉 Ik heb mijn haar twee dagen geleden weer gebleekt én grijs gemaakt, dus ik kan het wel gebruiken nu!

  • Natascha
   Auteur
   3 december 2016 / 16:20

   Klopt inderdaad, echt goedkoop is het niet. Maar ik moet eerlijk zeggen dat in de staat waarin mijn haar nu verkeerd ik het er zeker voor over heb 😉

 3. 3 december 2016 / 12:09

  Klinkt heerlijk zeg, fijn dat ze voor jouw droge haar zo goed werken! De producten zien er ook erg mooi uit!

 4. 3 december 2016 / 17:15

  Die spray klinkt super zeg, fijn merk ook Keune.

 5. 3 december 2016 / 17:24

  Al de producten klinken best fijn. Ze zijn best prijzig maar als ze goed werken heb ik er dat wel voor over.

 6. 3 december 2016 / 18:09

  Een leuke review. Ik heb extreem vettig haar, Keune is wel een goede merk.

 7. Rebecca
  4 december 2016 / 10:35

  Dit klinkt als een heerlijke lijn. Volgens mij heb ik ooit een keer een shampoo van dit merk gehad maar weet ik niet zeker. Nu wil ik wel heel graag het masker want die klinkt erg goed. Ik ben dol op dikke haarmaskers haha

  • Natascha
   Auteur
   4 december 2016 / 13:09

   Ik ben daar ook gek op! En dit is inderdaad dan echt een aanrader 🙂

 8. Nienke
  5 december 2016 / 18:46

  Klinkt echt super goed zeg! Wil ook eens wat gaan proberen van Keune, heb er nog nooit wat van getest.

 9. Ibi
  6 december 2016 / 21:22

  Klinkt goed.
  Ik heb de laatste tijd erg statisch haar en weet niet of die spray zijn werk goed zou doen.
  Regelmatig heb ik jeuk op mijn hoofdhuid..of dit nu komt doordat de verwarming aan staat, zo’n dikke bos haar heb of door chemicaliën in de shampoo ik weet het niet.
  Misschien heeft iemand tips.