Kids | Meer leuke kleding voor meisjes dan voor jongens?

Kids | Meer leuke kleding voor meisjes dan voor jongens?

Toen ik zwanger was van Tess hoorde ik wel 1000 keer: ”Een meisje, wat leuk! Kun je lekker los gaan op schattige jurkjes, haarbandjes en nog veel meer”. Want voor meisjes is veel meer leuke kleding te koop dan voor jongens.

Maar is dat wel zo

Er wordt altijd geroepen dat er veel meer leuke kleding voor meisjes dan voor jongens te koop is en ergens ben ik het daar wel mee eens. Niet zozeer dat er meer leuke kleding verkocht wordt, er is vooral meer keuze. Voor een jongen kom je toch snel uit op een broek met een shirt of blouse, bij meisjes heb je keuze uit rokjes, jurkjes én broeken en alles wat je daarop kunt mixen en matchen.

Dat is natuurlijk niet alleen bij baby’s het geval. Kijk maar in de gemiddelde kledingwinkel waar je zelf komt: ook daar is het aanbod vrouwenkleding vele malen groter dan voor heren. Zou dat ook komen doordat wij vrouwen gemiddeld genomen meer kleding kopen? Lijkt me en sich wel logisch.

Maar leuker?

Of meisjeskleding (kopen) ook per definitie leuker is? Wat mij betreft zeker niet! Terwijl ik met mijn zwangere bolletje de stad doorliep op zoek naar kleding voor het meisje in mijn buik, viel mijn oog overal op uberschattige jongenskleding. Stoere laarsjes, bretels, polorompers en ga zo maar door. De schappen met jongenskleding vond ik stiekem vele malen leuker. Vier jaar later heb ik het geluk dat ik diezelfde zoektocht naar de eerste babykleertjes ook voor een jongen mocht doen en natuurlijk was er geen enkel verschil.

Als ze eenmaal ouder worden

Nu Tess wat ouder wordt (en interesse krijgt in wat ze wel en vooral niet aantrekt!) valt me op hoe vol de meisjesafdeling ligt met Elsa jurkjes met zoveel glimmers en pailletten dat het gefonkel pijn doet aan je ogen. En ja hoor, mijn kleuter is er gek op!

Voor haar bestel ik tegenwoordig de meeste kleding dan ook online. Zo bestelde ik laatst bij Jayno like flo, Name-it en Blue Seven kleding die ze zelf heeft uitgekozen. Ik laat haar dan plaatjes zien van wat items die ik uitzoek, waar zij dan uit kan kiezen. En heeeeeel soms vertel ik daarbij een leugentje om bestwil haha, dat iets in haar maat uitverkocht is bijvoorbeeld.

En als ik het aanbod van jongenskleding dan bekijk, al die stoere blouses, chino’s en bretels kan ik niet wachten tot Lucas ook wat groter is. Er is minstens net zoveel leuke jongens- als meisjeskleding te koop!

Hoe zien jullie dat? Zijn er hier jongensmama’s of meisjesmama’s die dit ook zo ervaren?

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 26 december 2020 / 10:29

    Ik ben geen mama, maar wel zes keer tante van drie neefjes en drie nichtjes en ik vind de kleding van mijn neefjes altijd heel leuk, ook toen ze baby waren. Ik heb heel wat pakjes gekocht en ik kon altijd goed slagen voor kleding, ik kocht altijd veel bij H&M. Inmiddels zijn twee ervan al groot hoor, en ik vind ze er altijd super stoer uitzien. (net als mijn nichtjes trouwens;-))