Mama | Hoe mijn kledingstijl toch veranderde toen ik een kind kreeg

Mama | Hoe mijn kledingstijl toch veranderde toen ik een kind kreeg

Ik ga mezelf nooit laten verslonzen! Dat riep ik zo’n beetje elke dag in het begin van mijn zwangerschap. Erbij lopen als een moeke, inclusief kort pittig kapsel? Alleen nog kleding voor je mini me kopen in plaats van voor jezelf? Ik wist het zeker, dat ging mij niet gebeuren!

Ik wist het zeker! Zwanger zijn en killer heels

Toen ik een week of 20 zwanger was liep ik in een strakke skinnyjeans met high killer heels. Wie ik wat wilde bewijzen weet ik nog steeds niet maar ik wilde een hippe mama to be zijn. Dat het ‘m daar absoluut niet in zit weet ik gelukkig inmiddels want na een week of 25 pasten die stiletto’s simpelweg niet meer.  Toen ik ze een paar weken na de geboorte van Tess wel weer aan kon kwamen ze nog amper uit de kast. Want achter een kinderwagen op je stiletto’s? It ain’t gonne work! Tegenwoordig zijn sneakers, loafers en sandaaltjes ruim oververtegenwoordigd in mijn kledingkast. Loopt een stuk lekkerder en ik kan ermee achter Tess aan rennen.

Wat er daarna nog meer veranderde

Vanmorgen, voordat ik deze blogpost schreef kocht ik een nieuw enkelbandje want leuk! Dat Tess het waarschijnlijk ook interessant zou vinden was ik even vergeten. Net zoals lange oorbellen, kettingen en armbanden. Die moeten allemaal van dicht bij geïnspecteerd worden waarna ze er heul hard aan getrokken moet worden, even de kwaliteit checken mama? Strapless items vind je ook niet meer in mijn kledingkast. Stel je die dreumes die overal aantrekt maar eens voor. Midden in de supermarkt. Met een strapless truitje.

Daar sta je dan in je outfit vol dreumesvlekken

Regelmatig merk ik zodra ik bij een zakelijke afspraak gearriveerd ben dat ik onder de vlekken zit. Witte truitjes blijven sowieso niet langer dan een uur wit maar spuug en snot vlekken doen het ook goed op mooie zwarte rokken en jurkjes. Ik kleed me daarom tegenwoordig ‘s ochtends pas 5 minuten voordat ik weg moet aan. Nadat we gegeten hebben en de dreumes met jas en al klaar staat. Zelfs dan kan ik het nog presteren om vies op mijn werk aan te komen hoor. Vooral als er allerlei verkoudheidsvirussen heersen op de opvang.

Bovenal ben je ook nog vrouw

Gelukkig kan ik oprecht zeggen dat ik buiten alles hierboven mezelf niet heb laten verslonzen. Ik geef nog steeds veel om mooie kleding en fijne smeersels. Niet om anderen wat te bewijzen maar omdat ik naast mama ook vrouw ben. Goed voor mezelf zorgen betekent voor mij soms wat tijd voor mezelf. Het gaat er niet om dat je in no time weer in een strak cocktailjurkje op hoge hakken in de stad moet paraderen. Het gaat erom dat je lichaam én je leven is veranderd en dat je daar rekening mee houdt.

Hoe zou jij jezelf omschrijven? Ben jij een happy moeke of struin jij op stiletto’s achter je kinderwagen?

Foto Woman clothes on Shutterstock

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 28 juli 2018 / 06:22

  Zie vaak om mij heen dat vrouwen verslonzen en niet meer aan hun uiterlijk denken. Zolang je dat voorkomt, komt het helemaal goed 😉

 2. 28 juli 2018 / 08:07

  Hmmm ik denk niet dat het verslonzen aan het moederschap ligt maar meer aan het karakter.
  Natuurlijk denk je wat beter na qua kledingkeus , je moet kunnen fietsen en overal achter aan kunnen hollen hahaha , maar daar hoef je niet ineens een suf huispak voor te gaan dragen.
  Met 3 jong volwassen kids moet ik vooral uitkijken of het niet een “hotter than my dauhter” outfitje word.
  Ik vind bv die Daily paper sweaters super! Maar weet dat mijn zoon dat niet gaat waarderen als we daar samen in gaan lopen hahaha

 3. 3 augustus 2018 / 18:14

  Ik heb er ook altijd voor gezorgd dat ik er verzorgd bij bleef lopen, make-upje, haar leuk, leuke (maar wel praktische kleding). Ik vind het jammer als vrouwen niets meer aan zichzelf doen zodra er een kleintje is.