Budget: Kruidvat Keratin Hair Repair producten

Kruidvat Keratin Hair Repair producten

Vandaag laat ik je de Kruidvat Keratin Hair Repair producten zien. Mijn haar is gek op producten die een flinke dosis keratine bevatten en toen ik de ingrediëntenlijsten van deze producten doorspitte wilde ik ze direct testen! Waarom vertel ik je vandaag. Lees je mee?

Afgelopen zomer schreef ik al een uitgebreide blogpost over wat keratine voor je haar doet. Kort samengevat: producten met keratine leggen een laagje om je haar waardoor het weer lekker zacht wordt. Ik kan me trouwens voorstellen dat niet iedereen hier vrolijk van wordt want voor dun haar is het wel eens te veel.
Keratin Hair Repair producten

Kruidvat Keratin Hair Repair producten

Wat mij vaak opvalt is dat producten in de drogisterij die claimen keratine te bevatten, dit ingrediënt vaak onderin de ingrediëntenlijst hebben staan. Bij deze Kruidvat Keratin Hair Repair producten viel me direct op dat keratine juist vrij hoog in de ingrediëntenlijst stond, die wilde ik reviewen!

Kruidvat Keratin Hair Repair Shampoo en crèmespoeling

Als eerste wil ik je de twee basisproducten laten zien, de Kruidvat Keratin Hair Repair Shampoo en crèmespoeling. Deze zijn al langere tijd onderdeel van het assortiment en zitten in een lekkere grote fles van 500 ml waarvoor je nog geen 2 euro betaalt. Verwacht voor dat geld geen wonderen maar ik vind het wel prima basic producten, zeker voor dames met een klein budget.
Kruidvat Keratin Hair Repair Shampoo

En de ingrediënten? De shampoo bevat onder andere SLES en glycerine, en vrij hoog staat dus ook keratine en hydrolyzed keratin. Daarnaast zie ik onder andere siliconen en parfum.
Kruidvat Keratin Hair Repair Shampoo en crèmespoeling

Het eerste ingrediënt dat me bij de crèmespoeling opvalt is distearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate. Dat is een hele mond vol voor een ingrediënt dat je veel ziet in conditioners omdat het je haar zacht en makkelijker doorkambaar maakt. Op de vierde (!) plaats in de lijst staat weer de keratine, gevolgd door hydrolyzed keratin, een zaadextract en meerdere siliconen soorten.
Kruidvat Keratin Hair Repair Shampoo en crèmespoeling

Kruidvat Keratin Hair Repair herstelkuur

Voor de Kruidvat Keratin Hair Repair herstelkuur betaalde ik €2,49. Het is een leave in crème die je belooft je haar van binnenuit te herstellen. Helaas merk ik daar eerlijk gezegd niet zoveel van. Als ik kijk naar de ingrediënten zie ik ongeveer eenzelfde ingrediëntenlijst met als extra toevoeging een derivaat van noten en minerale olie. Heb je slap of dun haar? Dan zou ik oppassen want je haar wordt hierdoor snel zwaar.
Kruidvat Keratin Hair Repair herstelkuur

Kruidvat Keratin Hair Repair Anti-klit spray

Het product waarbij ik wel héél veel verschil merk is de Kruidvat Keratin Hair Repair Anti-klit spray. Deze twee fasen spray zit nieuw in het assortiment en is voor mij met een prijs van €2,99 echt een budgetpareltje. Hij doet precies wat ‘ie moet doen. Mijn haar is beter doorkambaar, wordt niet zwaar of vet en de spray ruikt ook nog eens heerlijk. Ik gebruik hem dan ook wel eens als verfrissing, fijn!

Deze spray bevat ook meerdere siliconen soorten. Dat is natuurlijk om je haar beter doorkambaar te maken maar ik merk bij deze spray echt niet dat mijn haar er vet of zwaar door gaat aanvoelen. Verder zie ik arganolie, keratine, hydrolyzed keratin en nog wat verzorgende ingrediënten. Ja, hier ben ik groot fan van!
Kruidvat Keratin Hair Repair Anti-klit spray

Wat is jouw recent budget ontdekking?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

21 Reacties

 1. 16 april 2017 / 06:18

  Ik heb laatst mijn review online geplaatst over het haarmasker van deze lijn. De shampoo en conditioner wil ik ook nog wel proberen. Er zitten een aantal ingrediënten in die anderen liever vermijden, maar ik heb het geluk dat mijn hoofdhuid daar allemaal tegen kan.

  • Natascha
   Auteur
   16 april 2017 / 14:25

   Mijn hoofdhuid kan er gelukkig ook tegen, zo zie je maar weer hoe persoonlijk het is 🙂

 2. 16 april 2017 / 06:27

  Ik gebruik ook vaak producten met keratine erin. Ik wist niet dat het Kruidvat deze lijn had! Lekker budget ook.

 3. 16 april 2017 / 07:18

  De spray is ook mijn favoriet. Wat een superfijn product is dat zeg voor een geweldige prijs!

 4. 16 april 2017 / 10:26

  Ik zocht nog een fijne anti klit spray, dit lijkt me wel een goede! Dat andere product laat ik wel lekker staan 😛

 5. Babs
  16 april 2017 / 10:49

  De anti-klit spray heb ik ook en ik vind hem zo goed! Na het wassen spuit ik wat in mijn haar en dan kamt en föhnt het een stuk makkelijker!

 6. Manon
  16 april 2017 / 11:08

  Haha ik hoor net Keratin Color van Schwarzkopf en lees ook tegelijkertijd dit artikel alleen dan van de Kruidvat. Ik denk dat die hair repeair herstelkuur wel erg goed is voor mijn haar

 7. 16 april 2017 / 12:28

  Ik heb de anti-klit spray ook gekocht en vind hem heel fijn. Ik gebruik op het moment geen conditioner door de fijne shampoo van o’right dus een heel klein beetje spray alleen op mijn kruin nodig. Fijn spul

 8. Chelsey
  16 april 2017 / 13:35

  Ze klinken heel goed! Ik ben zelf echt dol op zulk soort producten, omdat mijn haar er zo lekker zacht van wordt. Helaas is mijn haar er niet zo blij mee, want ik ben gezegen met dun haar 🙁

 9. 16 april 2017 / 14:25

  Ik heb de spray ook, ik vind de geur super lekker net als jij! Merk niet echt dat de kwaliteit van m’n haar er beter van wordt maar dat verwacht ik ook niet voor die prijs.

 10. Nina Simplynspecial
  16 april 2017 / 19:40

  Ben vooral benieuwd naar de spray. Weet alleen uit ervaring dat zulke producten toch vaak blijven liggen… Oepsie.

  • Natascha
   Auteur
   18 april 2017 / 08:42

   Hier gaat ie helemaal op haha, vind hem zo fijn!

 11. 16 april 2017 / 20:12

  Ik vind de haarproducten van het Kruidvat super fijn! Eigenlijk al heel wat jaartjes dat het Kruidvat fijne budget haarproducten brengt.

  • Natascha
   Auteur
   18 april 2017 / 08:41

   Dat klopt helemaal Hilde! Ik gebruik al jaren haarproducten van het eigen merk van Kruidvat, de haarolie is ook een topper!!

 12. Yvonne
  17 april 2017 / 16:10

  Niet geschikt voor mijn fijne haar maar het klinkt goed voor al die ander haar soorten.

  • Natascha
   Auteur
   18 april 2017 / 08:40

   Dames met fijn haar vinden dit inderdaad denk ik wat minder fijn, zo zie je maar weer dat iedereen een eigen voorkeur heeft dus dat een product nooit iedereen blij kan maken 🙂

 13. 18 april 2017 / 06:52

  Ik vind de anti klit spray echt heel fijn! De geur heb ik al geroken op een event van een tijdje geleden, maar ik ben nu ook wel erg benieuwd naar de shampoo en conditioner. Zeker voor de fijne prijsjes!

 14. Anna Gerrie
  21 april 2017 / 19:01

  Klinkt echt als een fijne budget optie! Mijn haar klit gelukkig niet zo snel, dus ik sla deze over 🙂