Review | Kruidvat Solait Hair protection spray

Na twee weken zon en strand is mijn haar meestal een bosje stro. Wie herkent dat? Veel van jullie waren benieuwd naar de review van de budgetvriendelijke Kruidvat Solait Hair protection spray. Beschermt dit product je haar net zo goed tegen de zon als de duurdere varianten die er op de markt zijn? Ik review ‘m voor je.

Review Kruidvat Solait Hair protection spray

De Kruidvat Solait Hair Protection Spray heeft een UV-filter beschermt die je haar beschermt tegen verkleuren en uitdrogen. Hij maakt je haar makkelijk doorkambaar en is niet vet. De oranje flacon is in elk geval lekker zomers! Aan de zijkanten zitten inkepingen met ribbeltjes. Hierdoor kun je de verpakking goed vasthouden, ook als je handen vet zijn van het insmeren of nat van het water.
Solait Hair Protection Spray Solait Hair Protection Spray

De verstuiver werkt prima, er komt een fijne hoeveelheid uit. Je kunt het een beetje vergelijken met een zonnebrandspray voor je lichaam. De geur is trouwens ook exact hetzelfde. Hier moest ik wel even aan wennen, voor mijn gevoel sprayde ik gewoon zonnebrand op mijn haar.
Solait Hair Protection Spray
Solait Hair Protection Spray

Als ik kijk naar de ingrediënten zie ik:Aqua (water), Alcohol Denat (de uitdrogende variant) , Glycerin (Glycerine verzorgt je haar), Polyamide-2, Panthenol (een goede alcoholsoort dat een glanzend laagje om je haar legt), Bis-Peg/PPG-20/20 Dimethicone (een silicoon), Cetrimonium Chloride (een conserveermiddel), Citric Acid (citroenzuur uit citrusvruchten, zorgt voor een goede pH-waarde), Peg-40 Hydrogenated Castor oil (werkt als emulgator en wordt gewonnen uit ricinus olie), Parfum, Limonene (een geurstof die naar citroen ruikt en nogal eens irriterend kan werken).

Je sprayt dit product gewoon op je droge of vochtige haar; that’s it. Meestal sprayde ik mijn haar in de ochtend goed in en sprayde ik gedurende de dag iets bij. Eigenlijk net zoals je je lichaam gedurende de dag opnieuw insmeert met zonnebrandcrème.

Is de Kruidvat Solait Hair protection spray fijn?

Ik merk dat mijn highlights na twee weken vakantie minder verkleurd zijn dan normaal, yes! Ook merkte ik dat mijn haar lang niet zo uitgedroogd is als wanneer ik geen beschermingsproduct gebruik. De hairspray maakt je haar niet vet, alleen van het beter doorkambaar maken merk ik niet veel. Persoonlijk vind ik dit niet zo erg, daar gebruik ik dit product ook niet voor.

Mijn ervaringen met de Kruidvat Solait Hair protection spray

Een hair protection spray ontbreekt vanaf nu niet meer in mijn zonbeschermingsroutine. Na twee weken vakantie kan ik zeggen dat mijn haar minder droog is dan normaal en mijn highlights er beter uitzien. In het verleden gebruikte ik altijd een duurdere variant van Goldwell, en daar doet deze zeker niet voor onder. De geur van zonnebrand had van mij iets minder sterk gemogen maar ik weet ook dat heel veel meiden hier juist van houden. Voor een fles van 150 ml betaal je slechts  €3,89. Wat mij betreft is dit zeker een budgetvriendelijke aanrader!

Ken jij de Kruidvat Solait Hair protection spray al? Gebruik je überhaupt een bescherming voor je haar? En zo ja heb jij ervaringen met andere merken?

Dit product heb ik zelf gekocht. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Comments

 1. Jasmijn
  4 juli 2014 / 06:38

  Klinkt als een erg fijn product! Deze gaat zeker mee in mijn koffer op vakantie 🙂

 2. 4 juli 2014 / 07:58

  Wat een fijne tip. Ik heb nog nooit eerder aan zo een spray gedacht. Deze komt op mijn vakantie wishlist te staan 😉

 3. 4 juli 2014 / 08:32

  Dit lijkt me een heel fijn product! Ga ik zeker overwegen te kopen voordat ik naar Griekenland ga 😀

 4. Michaela
  4 juli 2014 / 09:17

  Deze stond ook nog op mijn wishlist voor de vakantie! Super fijn lijkt die me!

 5. 4 juli 2014 / 12:21

  Lijkt mij een goed en eigenlijk ook essentieel product!

 6. Remy | BakingBeautyNL
  4 juli 2014 / 14:51

  Haha, ik herkende je nieuwe profiel foto niet! Ik vind hem mooi 😉

  • 5 juli 2014 / 12:10

   Thnx! Leuk om te horen 🙂 Ik vond het wel tijd voor een wat meer zomerse foto.

 7. Melissa
  4 juli 2014 / 17:49

  Dit product haal ik zeker in huis voor ik op vakantie vertrek 🙂

 8. Mirjam
  6 juli 2014 / 08:47

  Wat fijn dat dit zo goed werkt! Ik verwacht eigenlijk niet zoveel zon op mijn vakantiebestemming maar zelfs hier in Nederland merk ik dat mijn haar droog wordt in de zomer. Dat wordt weer een tripje naar de Kruidvat!

 9. 26 juli 2014 / 12:42

  aha, ik wou heel graag die van loreal pro maar dit is natuurlijk een budgetvriendelijkere optie! kan alleen nergens vinden of er nu ook daadwerkelijk spf in zit? ik verbrand namelijk wel eens mijn hoofdhuid (haarscheiding) op vakantie 🙁

  • 26 juli 2014 / 15:39

   Vervelend is dat he! Er zit wel een UV bescherming in maar wat ik wel eens doe is daar gewoon wat zonnebrandcrème aanbrengen….. Wordt het natuurlijk wel wat vet van, dus even douchen en je haren wassen daarna is wel handig 🙂

 10. Meliss
  7 mei 2018 / 09:54

  Helpt deze ook tegen het verbranden van je scheiding/hoofdhuid? Heb er sinds een paar jaar erge last van en vind een pet of hoedje maar niks, gewone zonnebrand werkt ook niet echt fijn en mijn scheiding verplaatsen helpt ook niet.

  • Natascha
   Auteur
   10 mei 2018 / 12:43

   Hoi Meliss, in theorie zou dat moeten worden. Ik moet alleen eerlijk zeggen dat ik mijn twijfels erbij heb. Ik heb nogal een bos haar en heb dat zelf nooit dus heb er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Een haarband dragen of een leuk sjaalje, is dat misschien een optie? Er is trouwens een spray van Byron die wel speciaal voor je hoofdhuid is, maar daar werd mijn haar dan wel weer wat vettig van. Die heb ik vorig jaar gebruikt, misschien heb je wat aan mijn review? Die lees je hier: https://beautyopinie.nl/byron-bay-hair-scalp-sunspray/

 11. sarah
  1 juni 2020 / 14:18

  Deze spray gekocht na het lezen van deze review, maar helaas wordt mijn haar ongelofelijk vet/plakkerig ervan. Zelf op de puntjes :/ raar dat dit bij anderen helemaal niet zo is..

  • Natascha
   Auteur
   7 juni 2020 / 17:49

   Wat jammer Sarah! Mijn review is wel van bijna 6 jaar geleden he? Kans is groot dat ze inmiddels de formule hebben aangepast.