Krijg je écht pukkels van chocolade?

Krijg je van chocolade puistjes

Kun je van chocolade puistjes krijgen? Regelmatig hoor ik om me heen dat dat zo is. Als echte choco lover wilde ik daar eens een blogpost over schrijven. Want is dit nu een feit of fabel?

Hands off my chocolate!

Als er iets is waar ik gek op ben, dan is het wel chocolade. Ik kan het elke dag eten, de hele dag door en met een Xl reep heb ik geen moeite. Niet dat ik dat doe hoor maar als chocolade gezond zou zijn en niet direct naar je heupen vliegt misschien wel haha.

Toen ik laatst een aantal heerlijke repen van Hands off ontving (en deze allemaal zelf op had gegeten, er stond immers mine op!) kwam ik op het idee van deze blogpost. Want ik hoor vrouwen vaak zeggen dat je van chocolade pukkels krijgt. Maar is dat eigenlijk wel zo?
puistjes en chocolade

Kun je van chocolade puistjes krijgen

Voor mij is het antwoord op deze vraag in elk geval nee. Ik eet graag chocolade en heb zelden puistjes. Maar of ik representatief ben? Al járen lang wordt gezegd dat je van chocolade puistjes krijgt en minstens zo lang wordt onderzoek gedaan naar het antwoord naar deze vraag. Met als conclusie dat puistjes en chocolade niks met elkaar te maken hebben.

Máár inmiddels is wel bekend dat er 2 voedingsmiddelen zijn die acné kunnen verergeren; zuivel en snelle koolhydraten. En helaas, drie keer raden wat er in een chocoladereep zit.

Gelukkig geldt dat niet voor iedereen. Wat je dus het beste kunt doen als je denkt dat jij puistjes krijgt van chocolade, is het even laten staan. Of probeer een reep met een zo hoog mogelijk percentage cacao.

Ondertussen neem ik nog even een kop thee en geniet ik van een paar stukjes red velvet & white chocolade en cookie dough, mijn nieuwste ontdekkingen. Deze chocolade is niet standaard maar oooooo zo lekker!
kun je van chocolade puistjes krijgen

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Comments

 1. 10 oktober 2019 / 05:24

  Ik krijg er gelukkig ook geen puistjes van, maar ik eet het wel met mate. Dat probeer ik althans 😉

 2. 10 oktober 2019 / 08:05

  HAHAHAHA….hier ook geen moeite met elke dag chocola en er gaat ook met gemak een flinke reep doorheen. Deze van Hands of my choclate zijn ook echt super lekker. Krijg er trouwens ook nooit pukkels van.

 3. ByChristiana
  12 oktober 2019 / 05:49

  Haha, inderdaad, een bekend fabeltje dit! Ook ik heb me hier natuurlijk heel erg in verdiept, vooral omdat ik vroeger heel erg last gehad heb van acne, en toen ontdekte ik dus ook dat zuivel een grote boosdoener kan zijn.

 4. 13 oktober 2019 / 13:10

  Gek genoeg houd ik zelf niet van chocolade. Alle chocolade hier in huis, eet mijn vriend op. De rollen zijn hier omgedraaid 😉 De teksten op de Hands Of My Chocolate vind ik trouwens fantastisch.

 5. 13 oktober 2019 / 19:03

  Gelukkig krijg ik erg geen puistjes van dus mij ook maar zo’n reep . Ik moet eerlijk zeggen dat ik vrij weinig chocolade eet, maar zoals dit weekend kregen we een doosje chocolaatjes van een vriendin en dan heb ik wel moeite om het te laten liggen hihi.

 6. whippetvinkie11
  14 oktober 2019 / 04:29

  Lekker, chocolade! Ziet er heerlijk uit. Nee, gelukkig krijg ik er geen puistjes van. Vroeger kreeg ik het steevast van chips, met mayonaise…Dan at ik samen met een klasgenootje zo een hele zak leeg na school!

 7. 14 oktober 2019 / 19:04

  Deze chocolade is echt zo enorm lekker, maar ik krijg er ook heel snel puistjes door net zoals mijn zus!

 8. 15 oktober 2019 / 19:02

  Als dat echt zo zou zijn, dan zou ik helemaal onder de puistjes moeten zitten #gekopchocola