Wintertip! | La Roche Posay producten voor de droge huid

La Roche Posay producten voor de droge huid

Heb jij in de winter vaak last van een droge huid en ben je op zoek naar fijne smeersels hiervoor? Ik laat je vandaag producten van La Roche Posay voor de droge huid zien die je wel eens kunnen gaan helpen!

La Roche Posay producten voor de droge huid

Hebben jullie met die kou en weersveranderingen ook zo’n last van een droge huid? Hier in huis gaat de ene na de andere bodybutter er door heen. En ik ben niet de enige, Tess is goed vier maanden oud en heeft er ook al last van. Omdat ik op haar tere huidje niet zomaar mijn eigen crèmes kan gebruiken ging ik op zoek naar een geschikt product. Door de apotheek werd ik gewezen op de La Roche Posay producten voor de droge huid die zowel voor baby’s als voor jou en mij geschikt zijn. La Roche Posay was zo lief om mij twee producten toe te sturen en die heb ik uitgebreid voor je getest.

Lipikar Baume AP

Het eerste product dat ik getest heb is de Lipikar Baume AP. Dit is een voedende body crème die speciaal ontwikkeld is voor mensen met een droge of eczeemhuid. Een verpakking van 200 ml kost ongeveer €14,75.

Lipikar Baume AP

De Lipikar Baume AP zit in een hele handige (en hygiënische!) kliktube van 200 ml. Ik vind hem super fijn in gebruik want de tube is soepel waardoor je makkelijk kunt doseren. Lipikar Baume AP
Lipikar Baume AP

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst zie ik onder andere een grote hoeveelheid sheaboter, glycerine, siliconen, minerale olie en vitamine B3 wat ontstekingsremmend werkt. Eigenlijk alleen maar ingrediënten waar mensen met een droge en/of eczeemhuid baat bij kunnen hebben. Omdat er geen parfum in zit heeft de Lipikar Baume AP dan ook vrijwel geen geur. De substantie is vol maar véél minder vet dan de crèmes die ik altijd van de huisarts kreeg en trekt snel in. Fijn!
Lipikar Baume AP

Cicaplast balsem B5

Het tweede product dat ik de afgelopen tijd gebruikt heb is de Cicaplast balsem B5. Dit is een kalmerende, multi-herstellende balsem en is ook geschikt voor baby’s. Je gebruikt deze crème vooral als je last hebt van droge plekjes of kloofjes. Voor een verpakking van 100 ml betaal je €13,95.
Cicaplast balsem B5
Cicaplast balsem B5

Als ik kijk naar de ingrediënten zie ik dat de Cicaplast balsem B5 Panthenol bevat. Een ingrediënt dat je huid beschermt, kalmeert en ondersteunt. Ook zitten er siliconen, sheabutter en madecassoside in. Vooral lekker veel voedende en kalmerende ingrediënten. De Cicaplast balsem B5 is een stukje dikker dan de Lipikar maar smeert wel heel makkelijk uit en trekt snel in.
Cicaplast balsem B5

BeautyOpinie

Deze review van de La Roche Posay producten voor de droge huid is misschien niet de meest spannende die je ooit hebt gelezen. De producten zijn niet echt ‘sexy’ maar wel ideaal voor mensen met een mega droge huid en/of eczeem. Ik heb er zelf in elk geval veel baat bij. Mijn huid reageert goed op beide cremes. Droge plekjes lijken als sneeuw voor de zon te verdwijnen en de producten zijn veel fijner in gebruik dan mijn crèmes van de huisarts. Ik (én Tess) zijn fan!

Zijn er onder jullie dames met een enorm droge huid (in de winter)? Gebruik jij hier speciale producten voor?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Comments

 1. 9 februari 2017 / 07:31

  Vooral mijn handen zijn zó droog in de winter, er valt niet tegenop te smeren. Dit klinkt als een soort wondermiddeltje! Heel handig dat je het ook voor je baby’tje kunt gebruiken. Malou x

 2. 9 februari 2017 / 09:39

  Fijn dat het voor jou goed werkt!! Dan is een verpakking helemaal niet zo belangrijk

 3. 9 februari 2017 / 17:16

  Heb onlangs ook Cicaplast Baume ontdekt. Had een slechte reactie op een dag en nachtcreme en mijn gezicht was helemaal droog. 2 dagen met deze creme en mijn huid was weer in orde.

  • Natascha
   Auteur
   10 februari 2017 / 10:36

   Oh echt? Was je er allergisch voor? Dan is idd het beste wat je kunt doen een crème gebruiken met zo min mogelijk ‘troep’

 4. Chantal | Beauty VS Dumasy
  9 februari 2017 / 19:50

  Oeh sheaboter! Altijd goed! Ik heb in de winter altijd mega droge benen.. vreselijk! Ik ben het perfecte product voor mijn droge benen nog niet tegen gekomen, wie weet zijn de producten van La Roche Posay iets voor mij!

  • Natascha
   Auteur
   10 februari 2017 / 10:35

   Bij mij werkt het juist super goed voor droge/schilferige benen! Dus misschien heb jij er ook wel profijt van.

 5. 9 februari 2017 / 20:15

  Ik vind de producten ook mega fijn, doen het super goed bij mijn psoriasis plekken! Sowieso vind ik La Roche-Posay echt verrassend, ik vond de mascara ook super goed. Ben nu ook een gezichtscrème aan het testen en het is gewoon wéér een topper!

  • Natascha
   Auteur
   10 februari 2017 / 10:34

   Wij vinden volgens mij altijd dezelfde producten heel erg fijn hihi. Die mascara vond ik namelijk ook geweldig! Welke gezichtscreme bedoel je? Ik ga je blog in de gaten houden 🙂

 6. Lonneke
  10 februari 2017 / 06:52

  Lipikar Baume AP lijkt me ideaal voor mijn huid omdat het ook voor mensen met eczeem is en ik zelf psoriasis heb. Persoonlijk ben ik nog niet bekend met dit merk.

  • Natascha
   Auteur
   10 februari 2017 / 10:33

   Psoriasis lijkt me erg lastig Lonneke. Nog vervelender dan eczeem of niet? Kun je het een beetje onder controle houden?

 7. 10 februari 2017 / 09:43

  Haha, geen sexy producten, ach, als ze helpen maakt dat ook niet uit natuurlijk. 🙂

 8. jeapiebel
  10 februari 2017 / 10:20

  Wat leuk dat je hier over reviewt. Ik zit van de week al te kijken naar deze producten van dit merk. Ik vind het heel lastig, omdat ik niet weet wat ik moet kiezen. Ik heb pas ontdek dat ik eczeem heb, echt balen. Lipikar Baume AP lijkt goed voor mij..

  • Natascha
   Auteur
   10 februari 2017 / 10:31

   Dank je wel meis! Vervelend dat je eczeem hebt. Ik heb er ook veel last van dus als je meer wilt weten? Let me know!

 9. Yvonne
  10 februari 2017 / 10:33

  Ik wil dit merk ook weer eens proberen, de producten zijn over het algemeen goed en dat is belangrijk. Maar nu eerst mijn voorraad opmaken.

 10. 10 februari 2017 / 19:38

  Ideaal product voor mij. Ik heb ook snel last van een droge huid en eczeem in de winter. En dan kan ik nog niet altijd alle producten gebruiken omdat ik niet tegen alles kan, maar hier zit geen parfum in, dus dat is ideaal 😀

 11. Anna Gerrie
  10 februari 2017 / 20:54

  Klinkt heel fijn! Die kou doet mijn huid ook niet goed. Ik gebruik momenteel nog 1 van zarqa en die voldoen mij ook prima.

 12. 11 februari 2017 / 13:22

  Wat een fijne producten lijken me dit! Vooral in de winter kan ik dit soort crèmes goed gebruiken!

 13. Inge
  14 februari 2017 / 06:37

  Ik heb beide producenten gekocht voor Ruben. Na 2 dagen was zijn huid weer babyzacht en konden we een afspraak bij de huisarts afzeggen. Had over de producten gelezen, maar jouw review was doorslaggevend om het te kopen en gebruiken.
  Bedankt:-)!

  • Natascha
   Auteur
   14 februari 2017 / 20:19

   Wat ontzettend fijn Inge, wat goed om te horen dat Ruben er zoveel baat bij heeft! Dat is toch wel heel gaaf om te horen hihi.