Review | Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid

Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid review

De luxe zonnebrandcrèmes van Lancaster zijn erg populair dus natuurlijk mag dit merk niet ontbreken in mijn ‘zomerse reviews’. Ik kocht een een niet vette zonnebrandcrème, speciaal voor het gezicht. Kijk je mee naar mijn Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid review?

Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid review

De Lancaster Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid is zoncosmetica met een hoge factor en speciaal ontwikkeld voor de huid van je gezicht. Hij belooft een zeer tolerante samenstelling die ook geschikt is voor de gevoelige huid en dat was iets wat mij erg aansprak. Tel daar ook nog eens op dat volgens Lancaster de textuur niet plakkerig is en ik ben om. Voor deze tube met 50 ml betaal je normaal gesproken rond de veertig euro, bij Notino bestelde ik ‘m voor €21,00.

Toen ik de Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid voor het eerst gebruikte viel me op dat de textuur inderdaad heel fijn smeerbaar is. Hij plakt niet, laat geen witte waas achter en is absoluut niet vet. Fijn, want zelfs bij dagelijks gebruik krijg ik geen puistjes van deze zonnebrandcrème! Hij ruikt ook fijn. Fris en absoluut niet overheersend.

ingredienten Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid

Als ik de ingrediëntenlijst van de Lancaster Sun Sensitive Oil-Free Milky Fluid bekijk zie ik dat Lancaster de zonnefilters Octocrylene, Avobenzone, Tinosorb S, Tinosorb M, Iscotrizinol en Titanium dioxide (nano) gebruikt. De eerste twee zonnefilters gebruik ik eigenlijk liever niet, de laatste drie vallen wel weer onder de nieuwe generatie zonnefilters die als ‘goed’ worden beschouwd. Verder zie ik onder andere glycerine, verzachtende ingrediënten maar ook alcohol, hyaluronzuur, verzorgende ingredienten en helemaal onderaan spot ik ook nog parfum.

Lancaster zonnebrand

En, is deze Lancaster zonnebrand fijn?

Absoluut, ik snap wel waarom dit zo’n populair product is. Hij doet alles wat ‘ie belooft: de textuur is niet vet, brengt heel fijn aan en beschermt je goed tegen de schadelijke stralen van de zon. Als ik kritisch ben op de ingrediënten (wat ik meestal ben haha) dan vind ik niet alle zonnefilters die Lancaster hier gebruikt top. Daarom is het niet mijn holygrail deze zomer maar fijn is het product zeker!

Smeer jij wel eens Lancaster zonnebrandcreme?

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 26 juni 2022 / 06:46

    Vroeger was ik een enorme fan van Lancaster zonnebrand. De geur ervan was (ik weet niet of dat nog steeds zo is) enorm herkenbaar. Eerlijk gezegd gebruik ik de Lancaster producten de afgelopen jaren niet meer. Ik had de laatste keer een zonnespray, vrij prijzig en was ook zo op. Vaak zijn de ingrediënten ook niet zo bijzonder. Ben wel benieuwd naar de ingrediënten van deze fluid omdat het voor de gevoelige huid is.

    • 27 juni 2022 / 13:26

      Hoi Deb, de ingredienten (niet allemaal maar wel de belangrijkste) in het artikel. Is er hier nog iets wat er voor je ontbreekt? Er zit dus wel parfum in; wat voor de gevoelige huid tricky is.