Mijn ervaringen met de Lazyfitgirl Methode

Mijn ervaringen met de Lazyfitgirl Methode


Als je mij volgt op Instagram heb je het vast gezien: ik ben een #lazyfitgirl! Vorige week heb ik de laatste les van de Transformatie cursus doorlopen dus in deze blogpost vertel ik je uitgebreid over mijn Lazyfitgirl Methode ervaringen.

Diabetes?

Aan mijn Lazyfitgirl ervaringen gaat iets vooraf. Tijdens mijn tweede zwangerschap ontwikkelde ik een (heel!) lichte vorm van zwangerschapssuiker. En sich betekende dat niet zoveel, behalve dat ik een jaar na mijn bevalling mijn waardes moest laten controleren. Extra belangrijk omdat diabetes type 2 veel voorkomt in mijn familie. Twaalf maanden na mijn bevalling was het resultaat van een doktersbezoekje wederom: je waardes zijn héél licht verhoogd. Eigenlijk was het verhaal dus nog steeds niet zo spannend. Máár met diabetes in mijn familie was voor mij wel één ding duidelijk: dat wil ik voor zijn.

Tijd om in actie te komen

Dat gesprek was een wake-up call voor me en ik wist: ”ik wil aan een gezonde levensstijl werken”. Om die suikerwaarde naar beneden te krijgen is het eerste advies dat je krijgt: afvallen. Ook al heb ik niet écht veel overgewicht, er hoefden in theorie maar een paar kilootjes af.

#Lazyfitgirl

Afgelopen zomer kwam ik bij toeval het Instagramaccount van Anki, de vrouw achter de Lazyfitgirl Methode, tegen. Wat zij daar liet zien sprak me direct aan: dit gaat niet om afvallen maar om voedzame keuzes maken en lekker in je vel zitten. Dat is PRECIES waar ik in geloof.

Ik heb in mijn leven al zoveel mensen zien diëten, en nooit was dat bij één van hen met blijvend resultaat. Zelf heb ik het dan ook nog nooit gedaan. In de eerste plaats misschien wel omdat ik het nooit langer dan een dag volhoud. Om vervolgens het gemiste eten dubbel en dwars in te halen en mezelf daarna een enorme loser te vinden.

Lazyfitgirl Methode ervaringen

De eerste paar maanden ben ik Anki en een aantal andere #lazyfitgirls gaan volgen op Instagram. Zij inspireerden mijn om lekker in mijn vel te willen zitten. Om op lange termijn te willen werken aan mijn levensstijl en ik leerde er allerlei makkelijke eetswitches waardoor je met hele kleine aanpassingen gezonder gaat eten.

ervaringen met de Lazyfitgirl Methode

Transformatiecursus

Begin dit jaar ben ik begonnen met de Transformatie Cursus van Anki. Daarin krijg je 8 weken lang, elke week een deel van de volledige videocursus. In 6 simpele stappen krijg je de Lazyfitgirl Methode aangeleerd.

Elke week begin je met een eetswitch. Dat zijn makkelijke aanpassingen in je voedingspatroon. Zo begin je bijvoorbeeld met het eetswitchen naar volkoren producten (voedzamer!), let je op je suiker inname en ga je meer groente bij je lunch eten. Zo werk je elke week aan een voedzamer eetpatroon en merk je eigenlijk automatisch al dat je slimmere keuzes maakt en minder behoefte hebt aan het snaaien.

Een aantal makkelijke, voedzame én lekkere producten die ik tegenwoordig altijd in huis heb

Gaat dat echt zo vlekkeloos?

Nee, in mijn geval zeker niet. Toen ik net met de cursus begon kreeg ik Corona (excuus 1), vervolgens gingen we verbouwen en zaten we vier weken zonder keuken (excuus 2), daarna begon ik met een nieuwe baan (excuus 3) en zo kan ik eigenlijk nog wel tig excuses bedenken waardoor ik soms de weg kwijtraakte en in oude patronen terechtkwam. Door alle lessen die ik heb geleerd heb ik in al die weken wel véél verstandige keuzes gemaakt. Ik weet 100% zeker dat ik in die vier weken zonder keuken anders véél ongezonder had gegeten. Want ook gemakkelijk eten kan stukken gezonder.

De meerwaarde van de Transformatie cursus

De transformatiecursus kun je helemaal in je eigen tijd en tempo volgen. Het is prima om een keer een weekje over te slaan. Wat ik het voordeel vind aan deze cursus is dat je daarna weer een mail van Anki krijgt waardoor je tóch weer getriggerd wordt om verder te gaan. Dat is voor mij de meerwaarde van de Transformatie cursus in plaats van alleen informatie via social media halen. Je hebt een soort stok achter de deur.

Lazyfitgirl Methode ervaringen

Dat je niet in één keer alles perfect hoeft te doen is misschien wel één van de meest leerzame dingen uit de cursus. Ik ben een enorme perfectionist en gooi dan ook snel het bijltje erbij neer als ik het niet perfect doe. Niet voor niets zei ik altijd: ‘ Ach vandaag is toch al verpest, laat ik alles maar opeten. Maandag begin ik opnieuw. ECHT!”. Wie herkent dit niet?

De Lazyfitgirl methode heeft mij geleerd dat het niet perfect hoeft. Ik kan mezelf op elk moment herpakken en ga verder waar ik gebleven ben. Omdat ik nu ook merk hoeveel beter ik me voel, herpak ik me elke keer weer.

Aanrader!

Ik ben dus echt enthousiast over de Lazyfitgirl methode. Je moet dit niet zien als een dieet of een manier om makkelijk of snel veel kilo’s te verliezen want dat is het echt niet. Voor nu ben ik dan ook nog nauwelijks afgevallen. Maar ik merk wel dat mijn buik veel minder opgezet is en bovendien: mijn suikerwaardes waren meer dan PERFECT! Dat was één van mijn doelen en die heb ik nu al behaald.

Dit is een manier om je levensstijl aan te pakken, op de lange termijn. Want alleen dat geeft blijvend resultaat. Ik ga dan ook rustig verder. Ben je benieuwd naar de effecten op langere termijn? Volg mijn Lazyfitgirl avonturen dan ook op Instagram want ik ga zeker door!

Wil je nou zelf de Lazyfitgirl methode uitproberen of één van de Lazyfitgirlproof producten open? Dan maak je mij héél erg blij als je je aanmeldt of shopt via deze link. Dan krijg ik namelijk een kleine commissie, het kost jouw niets extra’s.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 19 april 2022 / 08:51

    Wat goed dat dit voor jou echt werkt. Ik had er wel eens van gehoord, maar me er eigenlijk nooit in verdiept. Dat perfectionisme herken ik trouwens heel goed. Ik ben ook zo! Als het dan even niet gaat, kan ik ZO het bijltje er bij neer gooien, ‘want het lukt toch niet of ik kan het toch niet’. Jezelf dan weer herpakken is soms best moeilijk.