Waarom is de L’Oréal Steampod zo populair?

Hoe werkt de L’Oréal Steampod 3.0

De beste stijltang? Dat is als je het mij vraagt toch wel de L’Oréal Steampod. Al járen gebruik ik deze stoomstijltang en onlangs heb ik de L’Oréal Steampod 3.0 aangeschaft. Daar vertel ik je in deze review meer over én leg ik je uit wat het verschil tussen de Steampod 2.0 en 3.0 is.

L’Oréal Steampod 3.0 review

Één van mijn best gelezen blogposts is de L’Oréal Steampod 2.0 review. Niet zo gek, want deze bijzondere stijltang met stoom is al járen populair. Eerst was er een versie 1.0, toen de 2.0 en sinds 2019 is er de L’Oréal Steampod 3.0. En al die jaren ben ik al fan, daarom wil ik je in deze L’Oréal Steampod 3.0 review meer vertellen over de grootste veranderingen en waarom de Steampod van L’Oreal nou zo bijzonder is. Is dit de beste stijltang die er is?

L’Oréal Steampod 3.0 review

De beste stijltang? Of wat is een steampod?

Er zijn veel mensen die beweren dat de Steampod de beste stijltang die er is en daar ben ik het wel mee eens. Hoewel ik een enorme Chi-fan ben (daar maak je ook fantastische krullen mee!) is de Steampod van L’Oréal wel écht andere koek. Een steampod is namelijk een stijltang waar een waterreservoir in zit. Dit water wordt opgewarmd, zorgt voor stoom en maakt daarmee je lokken perfect stijl en beschadigt het haar minder.

Het waterreservoir moet je officieel trouwens vullen met gedestilleerd water omdat in ons leidingwater veel kalk zit en het apparaat daar op den duur kapot van kan gaan. Iets om even op te letten.

De beste stijltang_

Het verschil tussen de Steampod 2.0 en 3.0

Voor mij werkt dat toevoegen van stoom écht beter dan alle andere stijltangen. Alleen bij de Steampod 2.0 vond ik dat waterreservoir op den duur onhandig, omdat ‘ie zo groot is en er steeds af viel. Bij de Steampod 3.0 is dat gelukkig verbeterd, het waterreservoir zit nu op de stijltang zelf en hij heeft een meedraaiend snoer. Bovendien is ‘ie ook lichter en dunner dan zijn voorganger. Véél praktischer bij dagelijks gebruik!

verschil steampod 2.0 en 3.0
Het waterreservoir van de Steampod 3.0 zit op de stijltang zelf

De Steampod 3.0 heeft net zoals haar voorgangers een dun kammetje dat aan de zijkant van de keramieke platen bevestigd is. Hierdoor glijdt de stijltang makkelijker door je lokken.

review L’Oréal Steampod 3.0

Mijn ervaringen met de L’Oréal Steampod 3.0

De L’Oréal Steampod 2.0 heb ik jaren met veel plezier gebruikt en de 3.0 versie is nog nét een tikje fijner! Mijn haar is in een mum van tijd glad en blijft dat ook. Zelfs na een nacht slapen is mijn haar nog net zo stijl als de dag ervoor.

Daarnaast is mijn haar veel minder droog, is het lang niet zo stug en glanst het zodra ik met de Steampod 3.0 in de weer ben geweest. Wil ik krullen maken met een stijltang? Dan gebruik ik liever mijn Chi-tang maar alle andere dagen is dit mijn favoriet.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 2 december 2021 / 07:40

    Wat een goede tip, deze ga ik onthouden. Ik heb al jaren een CHI tang, maar die is eigenlijk een beetje aan vervanging toe.

  2. 3 december 2021 / 20:07

    Oh ziet er heel tof uit! Ik ken product nog helemaal niet. Klinkt wel goed! Allen jammer dat je er niet zo goed krullen mee kan maken

  3. 6 december 2021 / 14:13

    Klinkt heel fijn!! Ik heb nu echt al redelijk stijl haar dus misschien niet zozeer de investering waard bij mezelf.