MAC Cosmetics | Vernieuwde foundation klassiekers

MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation swatches

Onlangs heb ik een masterclass van MAC Cosmetics gevolgd waar ik kennismaakte met de vernieuwde MAC Studio radiance face & body sheer én de MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation. Beiden zijn inmiddels in mijn dagelijkse make-up routine beland dus het leek me leuk om jou er meer over te vertellen

MAC foundation kleuren

Wat ik zo tof vind aan de foundations van MAC Cosmetics is dat ze in maar liefst 42 (!) kleuren beschikbaar zijn en MAC daarmee rekening houdt met alle huidskleuren Die 42 kleuren zijn onderverdeeld in drie ondertonen; neutraal, koel en warm. Ik gebruik in deze review de kleur NC15, een perfecte match met mijn huid.

MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation review

Ik begin bij de bijzondere cream-to-powder formule. Mocht je ‘m herkennen, dat kan! Dit is een nieuwe variant van een oude bestseller van MAC. Maar dan met een nieuwe formule die stukken comfortabeler aanvoelt en geschikt is voor de normale, gecombineerde en vette huid. Voor de vernieuwde MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation betaal je 38 euro, daarvoor krijg je 10 gram product.

MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation
MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation review

De foundation zit in een praktisch en stevig doosje met dubbele bodem; inclusief spiegel en make-upspons. Die laatste gebruik ik trouwens niet, ik breng deze foundation aan met een stippling brush of Mac haar 128S Split Fibre Cheek Brush. Werkt perfect! Deze foundation aanbrengen met een spons geeft namelijk niet het mooiste resultaat, het is wel handig voor een korte touch-up.

MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation swatches

Een cream-to-powder formule is meestal niet erg geschikt voor vochtarme huidjes dus ik was blij dat ik in de ingrediëntenlijst, naast water, siliconen en wax, ook verzorgende ingrediënten als kokosextract, glycerine, hyaluronzuur en vitamine E aantrof. Maar, als ik deze foundation voor het eerst (voor deze foto’s) swatch, vind ik hem wel vrij droog.

cream to powder foundation

Gelukkig blijkt dat op mijn gezicht heel anders. In het begin was ik huiverig voor de MAC Studio Fix Tech cream-to-powder foundation omdat ik bang was dat droge velletjes zichtbaar zouden zijn maar niets is minder waar. Ik vind het effect erg mooi. In het begin ligt ‘ie iets op de huid maar dat smelt later weg. Naturel met een medium dekking, precies zoals ik het graag zie. Wil jij liever een meer dekkend effect? Dat kan ook want hij is goed op te bouwen. Een kantoordag overleeft deze foundation, daarna heeft ‘ie een touch up nodig.

creme foundation van MAC
Een close-up van het effect. Op mijn ogen draag ik Satin Taupe en op mijn lippen Werk, Werk, Werk.

MAC Studio radiance face & body sheer foundation review

Heb je een droge huid? Dan zou ik je eerder de MAC Studio radiance face & body sheer foundation (35 euro) aanraden, want die is ook enorm fijn. Ik ken deze foundation trouwens al jaren, dankzij een goede vriendin van me die werkt als MUA. Hij is een stuk zachter van structuur, gemaakt op waterbasis, bestand tegen water en je kunt hem zowel op je lichaam als gezicht gebruiken. Niet zo gek dat ‘ie zo populair is onder make-up artists. En nu nog meer want hij is in nóg meer kleuren en verschillende teinten verkrijgbaar.

MAC Studio radiance face & body sheer foundation review

De substantie van deze foundation is veel zachter en smelt nog makkelijker in je huid weg. Hij is goed op te bouwen maar blijft naturel. In de masterclass leerde ik dat als je deze foundation warm maakt door er met je vingers doorheen te wrijven, je hem dekkender maakt. Ideaal als concealer!

Studio Face And Body Foundation mac review

Heb jij ervaring met één van deze vernieuwde klassiekers?

Ik heb deze producten ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

  1. 16 mei 2021 / 11:07

    Ik heb eigenlijk maar heel weinig geprobeerd van MAC. Op de een of andere manier ’trekt’ het merk me niet zo. Ik ga meestal voor make-up van Chanel, Dior, Guerlain…dat soort merken. Mijn visagist gebruikt voor mij trouwens wel altijd een foundation van MAC, maar ik zou niet eens weten welke dat precies is.

  2. 16 mei 2021 / 17:41

    Je hebt mij erg nieuwsgierig gemaakt naar deze foundations. Als mijn huidige foundations op zijn, ga ik zeker naar deze kijken

  3. 23 mei 2021 / 19:14

    Mooie producten heb je daar! Satin Taupe die je draagt, was ook lange tijd mijn favoriet. Hij is dan ook helemaal op gegaan! Met de foundations van MAC heb ik geen ervaring. Ik draag heel af en toe een minerale foundation van Bare Minerals en van Lancôme heb ik er ook nog een liggen. Meestal gebruik ik de vloeibare bronzer van Dr. Hauschka en meng deze met mijn dagcreme.