Zo draag je make-up bij warm weer (en blijft het mooi!)

Zo draag je make-up bij warm weer (en blijft het mooi!)

Hoe zat het ook alweer? Gebruik je een zonbeschermingsproduct over of onder je dagcrème? En hoe zorg je dat je make-up niet van je gezicht afsmelt als het +30 graden is? Make-up en warme dagen zijn niet altijd een goede combi dus ik vertel je vandaag alles over hoe je je make-up mooi kunt houden.

Make-up bij warm weer

 • Een goede SPF voor je gezicht is essentieel.  Breng eerst je dagcrème aan (liefst een light variant die niet zo vet is) zodat de voedende ingrediënten hun werk kunnen doen, daarna smeer je de SPF.
 • Onmisbaar als je wilt dat je make-up enigszins blijft zitten is een goede primer.
 • Een transparant, matterend poeder eigenlijk ook. Breng met een luchtige kwast wat poeder aan op je T-zone. Zo’n poeder hoeft echt niet duur te zijn trouwens, mijn all time favourite is er één van Essence.
 • Gebruik een waterproof eyeliner en mascara, zo loopt je make-up minder snel uit. Wist je trouwens ook dat er waterproof oogschaduws bestaan?
 • Zelf gebruik ik op warme dagen minder make-up op mijn ogen. Ik breng alleen wat mascara, blush en bronzer aan en kies ik een kleurige lippenbalsem of lipgloss. Op je ogen heb je meestal toch je zonnebril en een gekleurde lip geeft dan al snel het idee dat je compleet opgemaakt bent.
 • Op warme dagen eindigt mijn make-up routine altijd met een settingspray. Zo blijft je make-up beter zitten en pik je direct dat verfrissende effect mee. Ik neem de spray trouwens vaak mee in mijn tas, zo kan ik gedurende de dag een beetje bij sprayen. Lekker verkoelend.
 • Of doe eens gek en draag een dag geen make-up! Dit is misschien een tip die je niet snel verwacht bij op een beautyblog haha maar ik vind dit zó fijn. Als het echt warm is draag ik zo min mogelijk make-up. Durf je het niet aan? Een beetje mascara, een ge kleurde lippenbalsem én je zonnebril zijn een perfecte combi!

Draag jij make-up als het zo warm is?

Foto Shutterstock

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 1. 27 mei 2017 / 05:06

  Ik draag met dit warme weer eigenlijk alleen mascara en doe mijn wenkbrauwen licht. But that’s it.

 2. 27 mei 2017 / 05:49

  Goede tips! Ik heb altijd wel make-up op, maar ruil m’n vloeibare foundation in voor een poeder als het warm is.

 3. 27 mei 2017 / 05:58

  Ik doe normaal geen make-up op als ik gewoon thuis ben, maar vandaag moet ik werken.. Nog even kijken wat ik ga doen, ik denk dat foundation niet echt mooi eruit gaat zien haha! Poedertje it is.

 4. Liset
  27 mei 2017 / 07:08

  Ik draag wel make-up op warme dagen. Ik kies dan voor een bb-cream met een spf-factor erin. Lekker makkelijk! Waterproof mascara moet ik nog wel halen. Laatst had ik bij een zwembadbezoek overal mijn mascara zitten, oeps!

 5. 27 mei 2017 / 07:08

  Ik draag wel make-up op warme dagen. Ik kies dan voor een bb-cream met een spf-factor erin. Lekker makkelijk! Waterproof mascara moet ik nog wel halen. Laatst had ik bij een zwembadbezoek overal mijn mascara zitten, oeps! Verder draag ik dan ook een beetje zachtroze lipstick of gloss. Vind dat altijd zo zomers!

 6. Babs
  27 mei 2017 / 11:59

  Ik draag het liefst geen make-up op warme dagen, soms zet ik alleen mijn wenkbrauwen aan. spray’s vind ik altijd heerlijk!

 7. 27 mei 2017 / 15:14

  Op vakantie draag ik nooit make-up in de avond een beetje mascara en dat is het dan wel 🙂 zo heeft mijn huid ook 2 weken vakantie per jaar 🙂

 8. Nienke
  27 mei 2017 / 19:41

  Handige tips, ik vind het zelf altijd zo’n gedoe. Helemaal als ik mijn gezicht in wil smeren en alle contour en gezichts make-up zich met elkaar mengen.

 9. 28 mei 2017 / 00:01

  Ik denk dat iedereen heel blij is met deze tips dit weekend!

 10. Hennie
  28 mei 2017 / 07:35

  Ik vind makeuploos lopen ook heerlijk. Zolang ik niet de tuin uithoef, haha!

  • Natascha
   Auteur
   28 mei 2017 / 19:23

   hahaha en volgens mij kun jij ook best de tuin uit zonder make-up 😉

 11. 28 mei 2017 / 09:00

  Goede tips! Ik draag het liefst zo weinig mogelijk make-up wanneer het heel warm is.

 12. 28 mei 2017 / 14:37

  Fijne tips! Ik draag meestal wel make-up als het warm is. Ik kan dan echt niet zonder een transparante poeder, anders blijft het echt niet zitten! 🙂

 13. 28 mei 2017 / 20:54

  Wat een fijne tips! Als t echt heel warm is, draag ik vaak maar een klein beetje make-up als ik de deur uit moet

 14. 29 mei 2017 / 18:48

  Handige tips! Met dit weer heb ik meestal geen zin om make-up te dragen (of om het er weer af te halen aan het einde van de dag).