Ecotools | Betaalbare en diervriendelijke make-up kwasten

Goede betaalbare make-up kwasten

Ben je op zoek naar fijne, diervriendelijke én betaalbare make-up kwasten? Lees dan zeker deze review over de make-up kwasten van Ecotools waarin ik je vertel over mijn ervaringen met het merk.

Mijn zoektocht naar goede, betaalbare én diervriendelijke make-upkwasten

Make-up kwasten zijn als je het mij vraagt dé basis van een mooie make-up look en daardoor onmisbaar. Een jaar of zeven geleden investeerde ik in een complete set van Zoeva waar ik veel plezier van heb gehad. Het afrekenen deed even pijn maar na er 7 jaar intensief gebruik kan ik oprecht zeggen dat het de investering waard was. De afgelopen maanden gingen er helaas steeds meer kwasten kapot en leek mijn verjaardag het ultieme moment voor nieuwe.

Mijn eisen? Kwasten moeten kwalitatief goed zijn, niet al te duur en bovendien diervriendelijk gemaakt zijn. Toen kwam ik al snel uit bij Ecotools, een merk dat alleen ecologisch bewuste materialen gebruikt en bovendien door menig make-up pro gebruikt wordt. Nadat ik Jarno flink lastig had gevallen met hints dat dit het ultieme verjaardagscadeau zou zijn haha kreeg ik voor mijn verjaardag dan ook een mooie kwasten set, met verschillende gezichts- en oogmake-upkwasten.
Goed kwasten die niet duur zijn

Review | Make-up kwasten van Ecotools

Mijn favoriete kwast van Ecotools is deze Blending & Bronzing Brush, die net zoals alle kwasten van het merk, gemaakt is van synthetische vezels. Hij kost €13,95. De synthetische haren zijn super zacht! Ik vind dat bij deze kwast erg fijn omdat je daardoor op een natuurlijke manier je bronzer kunt aanbrengen.
blending kwast van Ecotools review
Zijn kwasten van ecotools fijn

Net zo zacht is deze full powder brush die ook €13,95 kost. De kwast heeft extra lange zachte vezels zodat je op een gelijkmatige manier pressed powders op je gezicht kunt aanbrengen.

Het Ecotools Define and Highlight Duo is een set met 2 kwasten om op een natuurlijke manier je gezicht te sculpten en highlighten. Ook deze zijn weer mega zacht maar wel stevig genoeg om je highlighter of gezichtspoeder aan te brengen. Deze twee kwasten samen kosten €9,95.


Review ecotools kwasten

Mijn oogmake-up kwasten komen uit de Ecotools Start The Day Beautifully Kit. Dit is een set met een Angled Foundation Brush, Blurring Brush, Defined Crease Brush, Angled Liner Brush en de zogenaamde Full Blush Brush. Deze set kost €14,95 en dat vind ik echt een goede prijs voor vijf kwasten!

Volgens Ecotools heb je met deze kit alle kwasten die je nodig hebt tijdens je dagelijkse make-up routine maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik vind dat de kwasten erg gefocust zijn op het omlijnen van je ogen, ik mis wat grotere kwasten om oogschaduw op mijn oogleden aan te brengen. Ze zijn fijn in gebruik maar compleet is deze set niet voor mij.

Zijn de kwasten van Ecotools fijn?

Absoluut! Ik ben heel happy met deze tools en kan ze je zeker aanraden. De kwasten zijn van een goede kwaliteit, betaalbaar én diervriendelijk. Dat vind ik een goede combi. De Ecotools Start The Day Beautifully Kit is voor mijn gevoel niet compleet, ik mis wat grotere kwasten. Kijk even goed welke kwasten je nodig hebt voor je iets bestelt. Ecotools vindt je onder andere in de schappen bij DA maar ook bij Wehkamp of Bol.com.

Heb jij wel eens kwasten van Ecotools gebruikt? En let jij erop of jouw kwasten van dierlijke of synthetische vezels gemaakt zijn?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 7 november 2018 / 07:57

  Heb ook vaak gehoord dat dit een fijn merk is! Mijn kwasten komen echt overal en nergens vandaan. Ze zijn wel budget. Ik heb echt hele fijne van ‘Jessup’, die ik via eBay heb besteld. Een gezicht en oogmake-up set. Super compleet. Ik vind de oogmake-up set van deze ook wat jammer eruit zien. Heel veel kleine kwastjes waar je niet veel mee doet…

 2. 7 november 2018 / 18:07

  Wat een mooie set! Ik heb er ooit één kwast van gehad volgens mij, heel lang geleden.

 3. 7 november 2018 / 21:00

  Mooie set hoor. Ik heb al heel lang geen nieuwe kwasten gekocht. Mijn blusher kwast van Real Techniques valt nu ook letterlijk uit elkaar (onderkant laat los) en de rest is misschien 7 a 8 jaar oud. Ik zou ook eens voor wat nieuws moeten kijken 😉 heel eerlijk gezegd had ik niet direct aan het materiaal gedacht waarvan de kwasten zijn gemaakt.. maar ik vind het wel een goede, bedankt voor de heads up!

 4. petracupcake
  9 november 2018 / 13:42

  Ze zien er heel fijn uit!