Mijn zomer make-up routine

zomermakeup

Regelmatig deel ik mijn skincare routine met je maar omdat ik vrijwel altijd kies voor basic make-up laat ik die vrijwel nooit zien. Omdat het niet ‘bijzonder’ genoeg is ofzo. Stom he? Want die fijne basics zijn juist wat iedereen zoekt. Vandaag laat ik je wat producten zien die ik de afgelopen zomerse weken gebruik.

Doe mij maar au naturel

Ik ben gek op mooie make-up, maar als je mij al wat langer volgt weet je dat dat geen dagelijkse ‘vol in de glam look’ betekent. Dikke lagen make-up zijn niet aan mij besteed. Make-up is voor mij een manier om er nét even wat gezelliger uit te zien. Om accenten te leggen op m’n sterke punten en oneffenheden een beetje te camoufleren. Een zo’n natuurlijk mogelijke look. Met fijne make-up producten, een combinatie van luxe en budget. Dit is hoe mijn make-up tafel er de laatste weken uitzag. Met op koude dagen wat extra’s, op warme dagen alleen dit:

zomer-makeup-1

Klassiekers en nieuw binnen | luxe en budget

Een klassieker in mijn make-up routine is de Estée Lauder DayWear Sheer Tint Release SPF15 Gezichtscrème. Járen geleden kocht ik ‘m voor het eerst en onlangs herontdekte ik hem. Dit is een ideaal product als je niet van foundation houdt. Het is namelijk een dagcrème met SPF en tintje. Met 2 kleine kinderen ideaal om er wat frisser en verzorger uit te zien, in amper 2 seconden tijd. Een absolute aanrader als je van au naturel houdt. Gebruik ik in de zomermaanden een blush? Dan is ‘ie standaard matte en bij voorkeur peachkleurig. Staat nét even wat verzorgder en geeft je een lieve uitstraling.

DayWear Sheer Tint Release SPF15 Gezichtscrème review

Twee klassiekers die ik onlangs ook herontdekt heb zijn The Balm Bahama mama en Mary-Lou manizer. Bahama mama is dé perfecte bronzer als je er één zoekt die niet oranje uitslaat. Hij is mooi koel van kleur en heeft een enorme pigmentatie .Net zoals mijn favoriete highlighter van The Balm. Mary-Lou kocht ik járen geleden voor het eerst en hij is en blijft favoriet. Hij geeft een prachtige natuurlijke glans, eigenlijk het enige dat je in de zomermaanden nodig hebt. Wil je hier meer van zien? Check dan mijn The Balm Mary-Lou Manizer review.

bahama mama review

Qua oogmake-up ga ik in de zomermaanden vaak voor neutraal. Ik vond de perfecte nude-kleurige oogschaduw bij MAC, die ik dus combineer met Bahama Mama. De mascara die ik momenteel veel gebruik is Monsiour Big van Lancome. Deze geeft echt mega veel volume en blijft bovendien (ook in niet-waterproof uitvoering) de hele dag op z’n plek. Fijn op warme zomerse dagen.

Het nadeel is alleen dat hij enorm klontert waardoor je je hoofd erbij moet houden als je hem aanbrengt. Ik vind het dan ook zeker niet de fijnste mascara van Lancome en zou ‘m niet opnieuw kopen. Tot slot breng ik de wax brow pen van Essence aan op mijn wenkbrauwen, dit is wel een aanrader want m’n wenkies blijven de hele dag op z’n plek en de kleur is mooi assig.

bahama mama als oogschaduw

En tot slot; onsmisbaar in elke zomerse make-up routine: een compact poeder. Al járen gebruik ik de Essence all about matt die glimmende plekjes op mijn gezicht in no time laat verdwijnen. Dit product bewijst dat kwaliteit niet persé duur hoeft te zijn, dit is al jaren een van de fijnste matterende poeders die ik heb gebruikt. Een licht getinte lippenbalsem en ik ben ready to go!

Heb jij een vaste make-up routine?

Deze blogpost bevat producten die ik heb ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 12 juli 2021 / 07:35

    Ik heb zeker een vaste make-up routine en eigenlijk is die tijdens de zomer helemaal niet gek veel anders dan tijdens de winter. Jammer dat de monsieur big mascara van Lancome klontert. Ik heb naar aanleiding van positieve reviews al een paar keer de Hypnose mascara van Lancome gekocht en die vind ik heel fijn.