Dit zijn make-up tips waar je als brildrager wat mee kunt!

Dit zijn make-up tips waar je als brildrager wat mee kunt!

Draag jij een bril en vind je het lastig om hier in je make-up rekening mee te houden? Als make-up liefhebber én brildrager heb ik door de jaren heen flink wat make-up tips voor brildragers verzameld. Vandaag deel ik ze met je.

Al járen draag ik een bril, wist je dat? Waarschijnlijk heb je op BeautyOpinie niet veel foto’s van mij met bril gespot want ik heb een haat liefde verhouding met mijn bril. Ik heb gewoonweg liever niets op mijn neus en lenzen zijn in mijn geval geen optie. Toch vind ik een bril ook een fashion item en wissel ik graag af om mijn bril af te stemmen op mijn kleding. Inmiddels heb ik dan ook een kleine brillentic ontwikkeld haha en maak ik er iets leuks van!

Welk soort bril draag jij?

Als ik mijn bril draag, draag ik meestal dezelfde make-up look als wanneer ik geen bril draag. Doe jij dat ook? Dat kan natuurlijk ook prima maar met een paar simpele tips vallen je ogen nog meer op. Wel zo fijn! Belangrijk is dat je eerst kijkt naar de sterkte van de glazen. Heb jij een – sterkte? Dan lijken je ogen kleiner. Heb je + glazen? Dan lijken je ogen juist groter. Als je dat weet, kun je je make-up hier op aanpassen.

Min en plus glazen

Omdat door min glazen je ogen kleiner lijken, wil je waarschijnlijk make-up gebruiken die je ogen groter maken. Breng dan geen zwarte lijn in je onderste wimperrand aan maar gebruik eens een nude kleur en kies voor lichte en glanzende kleuren oogschaduw. Mensen met een plus sterkte hebben juist te maken met ogen die groter lijken. Prachtig toch? Geniet er juist van! Wil je je ogen toch kleiner laten lijken? Zet dan een donker lijntje in je onderste waterlijn. En breng je make-up secuur aan, foutjes vallen extra op.
Make-up tips voor brildragers

Mijn make-up tips voor brildragers:

 • Zet je make-up wat zwaarder aan.
 • Investeer in een goede concealer. Helaas, met een bril vallen wallen eerder op. Door de bril krijg je namelijk als het ware een schaduw op je ogen waardoor je donkere plekken eerder ziet.
 • Halverwege de dag zit het randje op mijn neusbrug onder de foundation. Ielg! Ik dat dat elke brildrager dit wel herkent. Je kunt het voorkomen door te investeren in een foundation die goed blijft zitten maar ook door een primer te gebruiken en je foundation te fixeren.
 • Tot slot vind is het belangrijk om aandacht te schenken aan je wenkbrauwen. Voor iedereen geldt dat je wenkbrauwen voor een groot deel je gezichtsexpressie bepalen maar als je een bril draagt is dat effect nog een stukje groter. Als je een grote plus sterkte hebt is dit wellicht het belangrijkste punt; de glazen in je bril werken eigenlijk als een vergrootglas. Vergeten haartjes zie je extra goed; goed epileren is dus een must.

Draag jij een bril? En hou je daar rekening mee bij je make-up? Of heb je zelf make-up tips voor brildragers?

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 29 maart 2017 / 07:57

  Ik draag mijn bril niet altijd, behalve als ik auto rij. En achter de laptop mijn leesbril.
  Goede tips, inderdaad, een bril vergroot alles weer extra uit!

 2. 29 maart 2017 / 11:42

  Wat een leuk artikel, ik kan als het goed is volgende week mijn bril ophalen en dan hoop ik dat ik er een beetje aan kan wennen. Ik wil ook dol graag me dagelijkse look kunnen blijven gebruiken.

 3. 29 maart 2017 / 16:07

  Ik heb diverse leesbrilletjes in allerlei kleuren 🙂 vooral voor in de ochtend en in de avond. Gedurende de dag kan ik alles nog goed lezen maar dat zal wel niet lang meer duren. Inderdaad de vleugeltjes maak ik regelmatig schoon omdat er wat foundation aan blijft zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *