Getest | Goedkope make-up van Astra

Astra make-up review

Kennen jullie het goedkope make-up merk Astra al? Ik ontdekte het een paar weken geleden waarbij ik vooral nieuwsgierig was naar de combinatie van lage prijzen en mooie palettes. Natuurlijk heb ik dan ook een aantal van deze producten besteld, uitgebreid getest en vandaag laat ik je alles zien. Inclusief make-up look.

Astra make-up review

Toen ik laatst op Notino.nl op zoek was naar nieuwe make-up en interessante skincare kwam ik het merk Astra tegen. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord maar de producten zagen er super goed uit, en de bijbehorende prijzen mogelijk nog meer. Dit budget merk, dat in het buitenland stukken bekender is dan in Nederland, heeft een speciale make-up lijn die voor meer dan 90% uit natuurlijke ingrediënten bestaat: de Astra Pure Beauty collectie. Klinkt mega interessant toch? Dus bestelde ik een oogschaduwpalette en een blush uit deze lijn en mascara en wenkbrauwpotlood die ik ook goed kon gebruiken.

Goedkope make-up van Astra

Astra Pure Beauty eyes palette | €6,90

Dit palette was één van de eerste producten die mijn aandacht trok; wauw! Negen zachte, lieflijke tinten die super draagbaar zijn. Een combinatie van matte en glanzende oogschaduws met een romige structuur die op het eerste oog ook heel goed gepigmenteerd lijken. Op mijn ogen valt dat iets tegen maar toch ben ik al met al wel enthousiast. Het is niet bijzonder maar wel gewoon prima voor dagelijks gebruik voor de meeste vrouwen.

Astra Pure Beauty eyes palette
review PURE BEAUTY EYES PALETTE astra
PURE BEAUTY EYES PALETTE review

Pure beauty mosaic face powder – €4,90

Het tweede product dat online mijn aandacht trok was een prachtig mozaiek poeder. Is dit palette geen plaatje? Helaas raakte mijn hand het poeder al iets voordat ik een foto kon maken, oeps! Dit poeder breng je aan om je huid mat te maken of je make-up te fixeren. En natuurlijk voor die ‘natural tan’ glow.

De kleur geeft inderdaad een mooi matte effect en heeft voor mij de goede kleur. Alleen de beige kleur uit dit mozaiek had van mij iets minder overheersend mogen zijn. Dit is trouwens de lichte uitvoering, hij is ook te koop in een uitvoering met donkerdere kleuren.

Astra Make-up Pure Beauty

Astra Geisha Brows – €3,90

Dan een simpel wenkbrauw potlood dat nog geen vier euro kost. Al hoewel, simpel? Vinden jullie ‘m niet sprekend lijken op de dure Anastasia Brow Wiz? Ook in gebruik lijkt íe er op. Met dit wenkbrauwpenseel Astra Make-up Geisha Brows kun je heel makkelijk en natuurlijk je wenkbrauwen bij tekenen. Ik kocht de kleur Ash Blonde en deze is koel van kleur, vrij licht en geeft een heel natuurlijk resultaat. Bovendien zit er een handig borsteltje bij. Wat mij betreft is dit een Anastasia Brow Wiz dupe!

Geisha Brows review
Geisha Brows swatches

Astra Universal Volume – €3,90

Om mijn make-up look af te maken probeerde ik ook de mascara Astra Make-up Universal Volume. Deze belooft je wimpers maxi male lengte en een onwerkelijk volume. En dat voor nog geen 4 euro! Maar of het werkt? Hmmm. Volume geeft ‘ie zeker maar ik heb nog nooit een mascara gehad die zo’n mega spinnenpoten effect geeft. De eerste keer dat ik de mascara probeerde plakten al mijn wimpers aan elkaar. Nadat ik een beetje feeling kreeg met deze mascara werd dat minder maar hij blijft vrij nat en dik.

Universal Volume

En, is de make-up van Astra goed?

Ja, ik ben enthousiast! Al is het alleen maar omdat (wat mij betreft) de Astra Geisha Brows een perfecte dupe van de Brow Wiz van Anastasia is, en dat gaat mij heel wat geld besparen. Het oogschaduw palette is mooi maar niet heel bijzonder, het mozaiek poeder is dan wel weer een nieuwe favoriet. Het is dus even zoeken welke producten wel en niet de moeite waard zijn maar er zitten zeker budget pareltjes tussen.

Astra makeup swatches
Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 25 oktober 2021 / 08:34

    Leuke producten! Ik moet zeggen dat ik vrijwel altijd dezelfde make-up producten gebruik, dat zijn dan wel wat duurdere producten, maar ik koop dus eigenlijk nooit zomaar iets om uit te proberen, alleen mijn favorieten dus;-)

  2. 27 oktober 2021 / 09:50

    Ik kende het merk nog niet, het blijft toch leuk om via het bloggen nieuwe en meer onbekende merken te ontdekken. Naar het wenkbrauw potlood heb je me het meest benieuwd gemaakt zeker omdat je zegt dat het een (mega budget) dupe is van de Anastasia brow wiz wat jouw favoriete wenkbrauw potlood is. Mooie natuurlijke look heb je trouwens gemaakt. Ik snap wat je bedoelt met het spinnenpoten effect van de mascara, maar ik vind het zelf wel meevallen.

  3. 27 oktober 2021 / 19:24

    Ik had het merk ook al gezien op Notino en werd zelf ook al erg nieuwsgierig. Heel leuk om via jou dit merk beter te leren kennen. Je maakt me vooral nieuwsgierig naar het brow potlood!