Handige mama life hacks voor niet-mama’s

Handige mama life hacks voor niet-mama’s

Een blog met oma’s tips of Klazien uut Zalk? Nee vandaag deel ik mijn eigen life hacks met je die ik heb ontdekt sinds ik mama ben. Omdat ik hier nooit op was gekomen als ik geen baby had gehad maar dit eigenlijk véél eerder had moeten weten.

Life hacks: Had ik dit maar eerder ontdekt

 • Mijn aller beste beauty life hack is Medela Purelan. Wat? Als je geen borstvoeding hebt gegeven kan ik me HEEL goed voorstellen dat je hier nog nooit van gehoord hebt. Medela PureLan is namelijk tepelzalf. Ja, je leest het goed! Niet sexy maar wel HEUL erg handig! In mijn zwangerschap kocht ik een tube (want je kunt immers niet genoeg baby zooi in hebben!) maar heb het nooit gebruikt. Tot ik ontdekte dat je dit smeerseltje ook gewoon elders op je lichaam kan smeren. Ik smeerde het ‘s nachts een keer op mijn lippen: GE-WEL-DIG. Deze 100% natuurlijke lanoline is het enige dat helpt tegen mijn extreem droge lippen.
 • Voordat ik mama was had ik geen flauw idee wat hydrofiele luiers waren maar ik kan niet meer zonder! Niet om om de billen van je baby te doen (ik dacht dat ze daarvoor waren, ik bedoel: luiers? hallo?) maar wel om te gebruiken als handdoek. Hydrofiele luiers zijn namelijk mega zacht voor je huid. Ze nemen veel vocht op en zijn daarom perfect om mee af te drogen. Én te gebruiken als brillendoek want je brillenglazen worden weer streeploos. Net zoals aanrechtkastjes, spiegels, ramen en deuren trouwens. Alles eigenlijk. Handig!
 • Billendoekjes zijn voor mij gewoon schoonmaakdoekjes maar dan zonder schadelijke chemicaliën. Handig om een baby mee schoon te maken maar ook om etensresten te verwijderen, je handen schoon te maken en zelfs kranen mee te poetsen.
 • De grootste eyeopener? Dutjes en een streep door je agenda. Tijdens mijn zwangerschap deed ik het veel rustiger aan. Ik maakte mijn agenda soms leeg, gaf eerlijk aan wanneer ik ergens geen zin in had en dat was heerlijk! Eenmaal met baby moest ik afspraken om de middagdutjes heen plannen én zorg ik dat Tess niet té druk is. En weet je? Dat is heerlijk! Ook als je geen baby hebt. Gewoon eens lekker aan jezelf denken, een streep door je agenda. Dat is misschien wel de fijnste life hack die ik kan bedenken.

Wat had jij graag eerder willen weten?

Foto Shutterstock

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 8 september 2017 / 07:24

  Haha, wat een leuk lijstje dit! Ik ben zelf nog geen moeder, dus dit lijstje past wel bij mij. Ik moet zeggen dat ik dat van die zalf of hydrofiele luiers echt niet wist! En over die agenda: je hebt 100% gelijk, soms moet je aan jezelf denken.

 2. bychristiana
  8 september 2017 / 07:32

  Zelf ben ik een niet-mama maar ik heb wel twee zussen met elk drie kinderen. Die van de multi-functionele billendoekjes herken ik dus wel. Want ja, je kunt hier dus gewoon véél meer schoonmaken dan alleen maar billen!

 3. 8 september 2017 / 12:28

  Hydrofiele luiers heb ik ook nog tot eeuwen na de baby-tijd gebruikt die zijn echt super.

 4. Willemse
  8 september 2017 / 14:06

  Ik gebruik nog steeds van die hydrofile doeken, en spuugdoekjes zijn ideale vaatdoekjes geworden hier.
  Zelfs na 25-20 en 16 jaar gebruik ik die nog steeds.
  Billedoekjes worden nog steeds af en toe in huis gehaald (bij vakantie’s en picknicken maar ook om vieze beeste pootjes te ont-modderen, heel handig)
  Tepelcreme helpt bij kloofjes op mn handen ook heel goed, oh en je krijgt er bere zachte voeten van.
  Zo herkenbaar en leuk om te lezen ook.