Mama | Thuis trainen met fitness elastieken

Mama | Thuis trainen met fitness elastieken

Als werkende mama vind ik het soms lastig om tijd te vinden om naar de sportschool te gaan. Is dat voor jullie herkenbaar? Voor wie geen tijd (of zin!) heeft om naar de gym te gaan is trainen met fitness elastieken misschien een optie. Dat kan gewoon lekker thuis!

Van 12 uur training per de week naar niets

Hoewel ik redelijk vaak sport zou ik mezelf nooit een diehard sportieveling noemen. Tot mijn pubertijd trainde ik op selectie niveau Ritmische gymnastiek maar vanwege een heftige enkelblessure moest ik daar mee stoppen. Daarna heb ik eigenlijk nooit meer een sport gevonden waar ik net zo gek op was. Ik bleef wel regelmatig sporten en ging tot voordat ik een kindje kreeg 2 tot 3 keer in de week naar de sportschool.

Op het moment dat ik wilde switchen van sportschool bleek ik zwanger en aangezien ik mega misselijk was besloot ik mijn inschrijving bij de nieuwe sportschool uit te stellen. En aangezien van uitstel afstel komt raad je vast hoe dat ging haha. Pas 1.5 jaar later schreef ik me opnieuw in. Inmiddels sport ik weer zeker 2 keer per week en ik merk dat ik me er mentaal beter bij voel. Beweging zorgt ervoor dat deze piekeraar minder in d’r koppie zit en meer in haar lijf komt. Verstand op nul! Dat vind ik heerlijk.
Training met fitness elastiek

Tijd vinden om naar de sportschool te gaan

Nadat ik 1.5 jaar niet gesport had merkte ik dat mijn lijf schreeuwde om meer kracht en beweging maar ik vond het lastig om drie keer in de week naar de sportschool te gaan. Inmiddels heb ik daar meer ritme in gevonden maar als werkende moeder met een partner die onregelmatig werkt kan ik niet gaan en staan wanneer ik wil.

Ik plan sinds kort aan het begin van de week mijn sportuurtjes in mijn agenda in. Soms heb ik het zo druk dat het me niet lukt om vaak genoeg de sportschool in te duiken maar dan heb ik het geluk dat Jarno enorm sportief is! Hij heeft op onze zolder talloze apparaten en gewichten staan en daar maak ik dan ook soms gebruik van. Ik doe er yoga oefeningen op mijn yogamat, gebruik zijn dumbbells of train met elastieken.

Thuis trainen met fitness elastieken

Het trainen met fitness elastieken, die ook wel resistance bands heten, heb ik sinds kort ontdekt. Jarno gebruikt ze al járen (en heeft ze in alle soorten en maten) maar ik train ook met mijn eigen mini loops resistance bands, die ik ontving van Workoutgear. Ik vind het ideaal! Je kunt er full body workouts mee doen maar ook heel goed bepaalde spiergroepen trainen.

Vanwege mijn reumatische klachten heb ik snel last van blessures maar met de weerstand van deze elastieken heb ik daar veel minder last van. Je kunt je eigen weerstand kiezen want de banden zijn er in verschillende soorten en maten. Voor mij zijn de lichtste ideaal om toch mijn spieren te trainen. Perfect voor Benen, Billen, Buik oefeningen. Denk aan Jumpsquats, Standing kickback, Knee raises, Side plank, Unilateral squat. Perfect om als werkende mama thuis toch een beetje te trainen. En als je het samen doet is het extra gezellig!
Trainen met fitness elastieken (1)
Ben jij sportief? En train je dan vaak thuis of juist in de sportschool?

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

 1. 15 augustus 2018 / 05:58

  Zat er toevallig van de week aan te denken dat ik even van die elastieken moet gaan halen voor als ik weer kan sporten. Kan niet wachten tot ik weer mag

  • Natascha
   Auteur
   15 augustus 2018 / 17:45

   Ik denk inderdaad dat dit voor jou ook wel wat is Marije, fijn om het sporten weer op te pakken.

 2. YuSt SoMe
  15 augustus 2018 / 16:29

  Ik heb ze hier ook in allerlei maten! Echt zo handig om mee te trainen.

 3. 16 augustus 2018 / 08:38

  Ik vind ze ook altijd super fijn om mee te sporten! Ik had er alleen laatst een gekocht die scheurde, dat was niet zo’n pretje haha!

  • Natascha
   Auteur
   16 augustus 2018 / 13:50

   Ai, dat lijkt me ook niet haha. Ik denk nu aan een elastiekje dat knapt en hoe pijn dat soms kan doen 😉 Auw!