Mannenoutfits waar ik echt van gruwel

Mannenoutfits waar ik echt van gruwel

Sokken in sandalen of Adidas slippers, T-shirts met indrukwekkende teksten, Hawaii blouses en een dik pluk okselhaar dat onder een tanktop vandaan floept. Nee, doe maar gewoon liever niet mannen!

Een man die er verzorgd bij loopt en bewust zijn kleding kiest

Laat ik voorop stellen dat ik (gelukkig!) een vriend heb die het belangrijk vindt om aandacht aan zijn uiterlijk te besteden. Ik kan me ook echt niet voorstellen dat ik samen zou zijn met een man die absoluut niets om zijn uiterlijk geeft. Toen we net verkering met elkaar kregen stond hij zelfs langer voor de spiegel dan ik haha.

Inmiddels is dat wel een beetje minder maar nog steeds vind hij herenmode erg belangrijk. Zo trekt hij direct als hij uit zijn werk komt zijn werkkleding uit, draagt graag mooie colberts en geeft er dan ook best wat geld aan uit. Jarno zijn favoriete merken zijn G-Star en PME Legend herenkleding omdat deze kleding verkopen geschikt voor mannen van bijna 2 meter. Die merken combineert hij met basic items van de grote ketens.  Je kunt je vast voorstellen dat zijn kledingkast niet onder doet voor die van mij.

Hoe kleedt jouw man of vriend zich?

Gelukkig mag ik over mijn wederhelft dus absoluut niet klagen maar als ik op een zaterdagmiddag in de stad loop vind ik oprecht dat de gemiddelde Nederlander super slecht gekleed is. Dat geldt niet alleen voor mannen hoor, ook vrouwen kunnen er wat van. Dat bracht mij op het idee voor deze blogpost. Want vorig week zag ik tijdens een half uurtje op het terras zomaar 6 mannenoutfits die van mij verboden mogen worden.

Mannenoutfits waar ik van gruwel:

 • T-shirts met zogenaamd grappige teksten vind ik de aller grootste afknapper die ik kan bedenken. Waarom zou je een kledingstuk dragen met daarop: Female Body Inspector? Echt, waarom?
 • Tanktops bij mannen kan ik ook niet waarderen. Hoe gespierd een mannenlijf ook is, no thanks. Vooral als er ook nog eens plukjes okselhaar onder vandaan komen. Ulg!
 • Sokken in sandalen kunnen sowieso weinig vrouwen waarderen maar de meer ‘hippe’ sokken in Adidas slippers vind ik ook om te gruwelen. Dit kan echt niet, zelfs niet op de camping.
 • Een te lage broek, waarbij je de bilspleet ziet als iemand bukt. Het liefst in combinatie met een t-shirt dat nét iets te kort is.
 • Een Hawaï blouse mooi? Ik heb er nog nooit één gezien waar ik vrolijk van werd.
 • En kiest een man wel voor een chique pak? Dan vind ik niets zo lelijk als een pak dat te groot is. Toen ik nog bij een bank werkte zag ik dat regelmatig. Ook al hoopt een man daarmee goed voor de dag te komen, niets is minder waar. Dan is een goed zittende jeans en blouse veel mooier!

Welke mannenoutfits vind jij een absolute no go?

Foto via Shutterstock

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. 6 juli 2019 / 07:01

  Ik kan mij wel vinden in de mannen outfits die jij afschuwelijk vindt. Wat ik het ergste vind zijn té lange broeken. Doe mij maar lekker kort als Jort. 🙂

 2. 6 juli 2019 / 07:38

  Hahaha ja geweldig he wat je af n toe voorbij ziet komen.
  Ik ben het met de grappige teksten op t-shirts méér dan eens, de rest ligt vaak ook aan de situatie, wie het draagt enz
  Af en toe schiet ik zelf namelijk ook wel eens naar buiten (snel een rondje met de hond of een vergeten boodschap halen) in combinatie’s die niet misstaan bij een straat theater, maar ach…
  Ik vind het heerlijk om naar te kijken en als iemand dan heel attent blijkt of vriendelijk lacht, zie ik heel die outfit niet meer 🙂

 3. ByChristiana
  7 juli 2019 / 07:06

  Haha, Female Body Inspector?? Zoiets heb ik gelukkig nog nooit gezien;-) Een slecht passend pak is inderdaad voor mij ook een no-no. Tanktops idem. Ik heb nog nooit een man gezien met een tanktop dat ik dacht; JA! Gelukkig vindt Andre dat zelf ook verschrikkelijk.

 4. whippetvinkie11
  7 juli 2019 / 10:57

  De voorbeelden die je noemt, ik kan mij er ook in vinden. Al heeft Jeroen binnenkort een blouse met, jawel, een bloemenprint. Maar ik vind het wel leuk, hij draagt ook rustig een roze overhemd. Op ons huwelijk had hij die ook aan. Maar inderdaad… Wat ik heel saai vind zijn ouderen, vaak lopen mannen allemaal in hetzelfde. Zo een grijs jasje en zo een saaie broek eronder. Saai!

 5. 7 juli 2019 / 12:21

  Ik heb er nog een om aan toe te voegen, ik vind polo shirtjes ook echt verschrikkelijk..

 6. Yust@live.nl
  7 juli 2019 / 15:38

  Ik maak mij alleen druk om tennissokken in sandalen, verder boeit het me niet veel wat mijn man draagt. Als het warm is mag hij een singlet dragen en okselhaar hebben.

 7. 17 juli 2019 / 08:04

  hahaha, hier kan ik mij zò in vinden. Gelukkig is mijn man heel modebewust en koopt hij niets wat ik afkeur, haha. Wat ik ook nog een grote no go vind? Mannen/jongens die alleen maar merkkleding willen dragen. Zo’n Gucci tasje, een LV riem en ga zo maar door. En nog erger als het dan ook nog namaak is.

 8. 22 juli 2019 / 17:48

  Mannen met kapotte schoenen, corduroy blazers uit het jaar 0 en overhemden met bloemetjes prints vind ik echt een afknapper.