Review | Maybelline Instant Perfector Matte 4-in-1

Maybelline Instant Perfector Matte 4-in-1 review

Heb jij de Maybelline Instant Perfector al gespot? Een nieuw product dat je overal voorbij ziet komen en belooft een primer, concealer, bb cream en poeder in één te zijn. Klinkt veelbelovend maar werkt het? Dat lees je in deze Maybelline Instant Perfector Matte 4-in-1 review.

Veel producten voor een zo natuurlijk mogelijke look?

Voor een ‘flawless’ huidje heb je al snel heel wat make-up producten nodig. Een primer, een concaler, een foundation en een poeder om het geheel een matte uitstraling te geven. Voor wie liever niet zoveel make-up producten gebruikt maar wél die opgemaakte look wil klinkt het nieuwe product van Maybelline dan ook als een holy grail. Hoe makkelijk is het als je nog maar één product nodig hebt voor een perfecte, natuurlijke make-up look?

Maybelline New York Instant Perfector 4 in 1 light

Je snapt vast dat ik stond te popelen om de Maybelline Instant Perfector Matte 4-in-1 voor je uit te proberen. Ik scoorde hem voor 18,99 en daarvoor krijg je 30 ml product. Dit alles in één product is verkrijgbaar in zeven verschillende tinten waarvan ik je de lichtste laat zien; light.

Maybelline Instant Perfector Matte 4-in-1 review ervaringen

Ingrediënten

Toen ik de tube voor het eerst opende kreeg ik een enorme nineties flashback: dit lijkt op die populaire mousse foundation die ik droeg in mijn pubertijd! En dat is niet echt een compliment. Bij het bekijken van de ingrediëntenlijst valt mijn oog op oplosmiddel, meerdere siliconen soorten (waarvan helaas ook één met nano-technologie) en kleimineraal. Al met al ben ik daar niet erg enthousiast over.

siliconen in foundation
ingredienten maybelline 4 in 1

En het effect?

Bij het maken van de foto’s hierboven schrok ik in eerste instantie van de kleur. Is dit de lichtste uitvoering? Wat is ‘ie donker en oranje? Éénmaal op mijn gezicht valt het gelukkig mee, de crème lijkt zich aan te passen op mijn teint. De formule is inderdaad super luchtig en voelt licht aan. Je merkt wel direct dat er veel siliconen in zitten.

Voor mijn huid is dat geen probleem maar ik vraag me of of mensen met een vettere huid hier vrolijk van worden. Is jouw huid erg droog en schilferig? Ook dan betwijfel ik of dit jouw product is, omdat het schilfers extra benadrukt.

maybelline
Links: geen product – Rechts: met de Maybelline Instant Perfector Matte 4-in-1

Een primer, concealer, bb cream en poeder in één?

Als je de Maybelline Instant Perfector Matte 4-in-1 met je vingers of een stippling brush aanbrengt blendt ‘ie mooi met je huid en versmelt hij met je natuurlijke huidskleur. De dekking is alleen vrij licht, ik kan hier echt geen concealer in ontdekken.

Op de foto’s hierzonder zie je dat m’n teint wel een stukje egaler is (de blauwe plek op mijn voorhoofd, dankzij de keukenverbouwing au!) dekt ‘ie lichtjes maar donkere kringen niet. Hij benadrukt droge plekjes en rult een beetje. Dit product maakt mijn huid vooral lekker zacht, dankzij de siliconen die hier gebruikt zijn. Normaal gesproken heb ik daar weinig moeite mee maar dit is mij té silky. Ik skip ‘m dan ook. Jammer!

swatches Maybelline Instant Perfector Matte 4-in-1
Links: geen product – Midden: met product – Rechts: complete make-up

En, denk je na het lezen van deze Maybelline Instant Perfector Matte 4-in-1 review dat dit product wat voor jou is? Of heb je ‘m misschien al geprobeerd? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 4 april 2022 / 11:39

  Nee, lijkt me niks voor mij. Ik gebruik sowieso geen foundation alleen concealer. Ik word eerlijk gezegd niet echt warm van dit product na het lezen van jouw review; hij rult, benadrukt droge plekjes en bevat ingrediënten die ook niet echt om over naar huis te schrijven zijn. Ik ga deze lekker skippen .

 2. 5 april 2022 / 13:11

  Haha, jaaa, ik weet welke potjes mousse foundation je bedoelt;-) OMG, hoe lang is dat geleden?! Ik vind het resultaat eigenlijk wel prima op de foto, maar ik moet zeggen dat ik de belofte van 4 in 1 toch ook wel een beetje overdreven vind;-) Ik heb er geen probleem mee om gewoon een aparte concealer en foundation te gebruiken.

 3. Lauriann
  14 juni 2022 / 17:43

  Ik vind het juist een heel prettig product! Gebruik een klein beetje na m’n dagcreme (klein doperwtje) en dat is precies genoeg om iets te egaliseren en gelijkmatig matte uitstraling te hebben.
  Zo zie je maar dat het heel persoonlijk is!