Review | Meroda Cosmetics universal foundation

Meroda Cosmetics universal foundation review

Heb je al gehoord van de Meroda Cosmetics universal foundation? Als je actief bent op Social media is de kans groot dat je ‘m al eens gespot hebt, hij is namelijk erg populair bij grote influencers. Ben je benieuwd naar mijn ervaringen? In deze Meroda Cosmetics universal foundation review lees je er meer over.

Meroda cosmetics review

Het afgelopen jaar verscheen de universele foundation van het Nederlandse Meroda Cosmetics meerdere keren per week op mijn Insta tijdlijn, waarschijnlijk ook op die van jou. Een bijzonder product, omdat één universele teint geschikt zou zijn voor alle denkbare soorten huidskleuren. Nu heeft het merk iets nieuws wat ik je graag laat zien.

Sinds kort heeft Meroda Cosmetics de universal foundation (€29,95) op de markt gebracht. Één soort foundation waar iedereen blij van moet worden, verkrijgbaar in een enorm breed kleurenpalet. Zodat iedereen, ongeacht gender of huidskleur een foundation kan kopen die bij je past. Die visie op diversiteit spreekt mij enorm aan.

meroda foundation review

Het vinden van een juiste kleur foundation vind ik online altijd best een hele klus. Omdat ik niet de enige ben heeft Meroda op haar website een speciale shade finder geplaatst. Dat zijn een aantal vragen die jou leiden naar de perfecte match. Volgens de test was kleur 3C mijn ideaal en die komt aardig in de richting. Hij had nog wel een tikje donkerder gekund, dus dat wil ik je graag meegeven als je de Meroda Cosmetics universal foundation gaat bestellen. De kleuren vallen vrij licht uit.

medium tot dekkende foundation

Bij het bekijken van de INCI ingrediëntenlijst spot ik meerdere soorten siliconen maar daar merk ik op mijn huid weinig van terug. Ik voel hem namelijk absoluut niet zitten, de structuur is luchtig en bevat geen olie. Hij brengt makkelijk aan, is goed in laagjes op te bouwen en blijft stevig zitten. Ook valt mijn oog op de zonnefilters titanium dioxide en octinoxate. Wat me bij het aanbrengen direct opvalt is dat de foundation parfum bevat, hij ruikt echt verrukkelijk! Niet alle gevoelige huidjes zullen daar blij mee zijn, mijn neus wel haha.

ingredienten Meroda Cosmetics universal foundation
Een overzicht van alle ingrediënten

En zo ziet de Meroda Cosmetics Universal foundation er op mijn gezicht uit. Om je een goed beeld te geven van het effect draag ik op de eerste foto geen gezichtsmake-up en op de tweede alleen de foundation. Het valt me op dat de foundation enorm goed pakt en direct blijft zitten als een huis. Ook aan het eind van een werkdag zit ‘ie nog prima op zijn plek. De kleur is alleen wel wat aan de lichte kant en hij accentueert velletjes. Even afpoederen is dan ook wel een must. Op de derde foto heb ik dat gedaan én wat blush aangebracht, zo vind ik het mooi!

Zonder make-up – met de foundation – volledige make-up

Volgens Meroda is het effect medium tot volledige dekking en dat klopt inderdaad. Met één dun laagje blijf je een pukkeltje hier en daar zien maar het grootste deel van rode plekjes en sproetjes zijn verdwenen. Dat effect vind ik zelf het mooist, omdat ik hou van een naturel look. Vind jij een meer dekkende foundation fijner? Ook dan kan je hier prima uit de voeten omdat je hem goed kunt opbouwen.

Heb jij ervaring met de Meroda Cosmetics universal foundation?

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 7 januari 2022 / 08:41

    Oh zo heerlijk is dat, wanneer een foundation lekker ruikt;-) Zo vind ik make-up van bijvoorbeeld Chanel en Guerlain ook altijd heerlijk ruiken. Inderdaad niet heel fijn wanneer je een gevoelige huid hebt, maar ach, dat zijn dan ook merken die je waarschijnlijk sowieso niet gauw pakt met een gevoelige huid. Ik heb zelf nu ook een foundation in gebruik met een medium dekking en voor rode vlekjes gebruik ik dan nog een heel dekkende concealer.

  2. 10 januari 2022 / 09:12

    Ik heb er geen ervaring mee maar ik draag sowieso geen foundation, alleen vloeibare bronzer (die van Dr. Hauschka). Ik vind het resultaat bij jou heel natuurlijk staan, heel mooi. Mocht ik ooit toch voor foundation gaan dan zou ik deze interessant vinden. Alleen wel jammer dat ie parfum bevat, daar wordt mijn gevoelige huid helaas niet zo blij van.