Met deze tips verkoop je je kleding makkelijk door

Met deze tips verkoop je je kleding makkelijk door

Wat doe jij als kleding van jezelf of je kinderen niet meer past? Belandt het dan achter op zolder of verkoop je het door op Marktplaats? Voor mij geldt dat laatste en inmiddels ben ik er heel handig in geworden. Vandaag deel ik daarom een aantal tips die ik heb opgedaan, nieuwsgierig?

Een kast vol met kleren….

Hoewel veel mensen denken dat ik een enorme kast vol met kleding, tassen en schoenen heb is niets minder waar. Ik ben een enorme organizer, houd niet van overvolle kasten en veel spullen. De laatste jaren ben ik dan ook veel kieskeuriger op de producten die ik koop, maar Marktplaats heb ik ook ontdekt. Daar verkoop ik de spullen die we toch niet meer gebruiken en stiekem vind ik dat (als dochter uit een ondernemersgezin) héérlijk om te doen haha. Handelen!

Ik verkoop vrij veel door en heb inmiddels dus best wat ervaring opgedaan met het verkopen van mijn eigen kleding én die van de kids. En dan vooral kindermerkkleding. Zonde om die mooie items waar je kinderen toch niet meer in passen achter op zolder te doen belanden toch?

Toch is het verkopen van kleding lang niet voor iedereen zo’n feest en zorgt het ook vaak voor irritaties. Deze tips maken het hopelijk een stuk makkelijker voor je:

Met deze tips verkoop je je kleding zo weer door:

 • Misschien een open deur maar daarom niet minder belangrijk: maak mooie foto’s. Strijk de kleding even, maak close ups; besteed er aandacht aan. Het oog wil simpelweg ook wat.
 • De titel is een soort SEO klusje. Vermeld hier zoveel mogelijk kenmerken; de maat, het merk, de conditie en dergelijke.
 • Merkkleding verkoopt het best. Grote kans dat als jij iets via Marktplaats koopt je ook zoekt naar een bepaald merk. H&M, Zeeman en Hema kleding verkoopt gewoon minder lekker.
 • Kleding die je maar een korte tijd draagt is ook altijd populair. Mijn zwangerschapsjas was ik in no-time kwijt. Net zoals een kinder winterjas of kinder schoenen. Die schoenen verkopen nog trouwens makkelijker als je de doos erbij bewaart.
 • Vermeld een duidelijke prijs of bieden vanaf. Misschien verlies je dan wat mensen die de prijs te hoog vinden, maar het scheelt je een hoop tijdverspilling aan onzinnige biedingen. Niets zo irritant als mensen die drie euro bieden op een merk kledingstuk en dan willen dat je het voor dat geld nog verzend ook.
 • Tot slot: zet je advertentie er af en toe opnieuw op. Zo blijft je advertentie on spot en kunnen mensen je advertentie makkelijker vinden. Maar zelfs dan nog moet je soms wat geduld hebben. Mijn advertenties staan er soms weken of maanden op, de aanhouder wint!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties

 1. 23 oktober 2020 / 09:47

  Ik probeer regelmatig kleding te verkopen via marktplaats maar het lukt maar niet. Het kan natuurlijk ook zijn dat ze mijn kleding niet leuk genoeg vinden,haha, maar vaak bieden ze zo een lage prijs dat ik er niet eens op reageer. Stel, ik vraag 20 euro dan bieden ze 5 euro. Dat soort bedragen. En vaak denken ze dat ik het ook op mijn kosten opstuur. Kleding verkopen is ook wel lastig als je allemaal vragen krijgt of je alles exact wilt opmeten…Ik heb daar altijd pech mee.
  De tip dat je een goede “SEO tekst” moet maken is een heel goede tip inderdaad! Mensen zoeken vaak heel gericht. En inderdaad, een goede en aantrekkelijke foto is een must!

 2. Lesley
  23 oktober 2020 / 11:43

  Dit heb ik nou ook altijd met mijn eigen kleding. Op marktplaats verkocht ik die totaal niet. Ik zit sinds een week op vinted en vooral kleding van mij gaat daar supergoed. Ook schoenen verkoop ik daar heel goed. Afgelopen week al 5 paar op de bus mogen doen die ik anders toch niet meer droeg. (Ja ik was zo iemand die sommige schoenen gewoon niet weg kan doen ondanks dat ik ze nooit droeg hahah)

  Kinderkleding loopt naar mijn idee inderdaad beter op marktplaats. Maar zet het tegenwoordig gewoon op beide 🙂

 3. 24 oktober 2020 / 07:54

  Ik vind het ook leuk om kleding op MP te verkopen. Merkkleding verkoopt inderdaad het beste, al had ik laatst nog wel een leuk Halloween jurkje verkocht van H&M, is dan qua thema weer interessant. Ook veel H&M Mama dingen heb ik destijds via MP verkocht. Krijg er via MP meer voor dan wanneer ik het naar een tweehands winkeltje hier in de buurt breng dus. Dus probeer dat als eerste.

 4. 24 oktober 2020 / 09:01

  Leuke tips! Ik ben gek op het verkopen via Marktplaats. 🙂

 5. 24 oktober 2020 / 10:40

  Een goede omschrijving en duidelijke foto’s is inderdaad belangrijk. Ik heb serieus niet zelden in advertenties zien staan: ‘ik heb geen tijd om te strijken en om van alles op te meten’. Nou, dan haak ik al direct af hoor;-)

 6. 25 oktober 2020 / 16:35

  Handige tips! Ik gebruik nu voornamelijk Vinted en verkoop wel regelmatig iets!

 7. 26 oktober 2020 / 06:29

  Ik ging altijd op de IJhallen staan en verkocht daar dan heel veel kleding omdat ik marktplaats zo’n gedoe vind. Maar ja, nu is alles anders dus misschien toch maar weer gaan proberen

 8. 12 november 2020 / 21:55

  Eigenlijk moeten we het probleem bij de kern aanpakken. We verkopen al die kleding door omdat we zelf veel te veel kopen en dingen niet dragen. Ik vind het wel goed dat mensen hun kleding doorverkopen en tweedehandskleding aanschaffen. Maar denk eerst even goed na of je iets écht nodig hebt. Dat is nog het duurzaamst!