Met weinig zwangerschapskleding toch een grote garderobe

Met zo min mogelijk zwangerschapskleding en zo groot mogelijke garderobe

Met bijna 32 weken op de teller liggen er steeds minder t-shirts in mijn kast die nog mooi staan. Maar ondanks dat ik het zonde vond om veel zwangerschapskleding te kopen wil ik er toch een beetje leuk bijlopen. Volgens mij is het aardig gelukt om met weinig nieuwe kleding een grote garderobe te creëren.

Welke zwangerschapskleding moet je kopen? En wanneer?

Niet elke vrouw trekt zodra ze een positieve test in handen heeft een zwangerschapsbroek aan. Je ziet in zo’n broek snel dat je figuur verandert en dat wil je niet in het begin. Ga je het blijde nieuws met de hele wereld delen? Dan is natuurlijk niets zo leuk als fijn zittende broeken shoppen en jurken en shirts die je buikje prachtig doen uitkomen. Maar ben je eenmaal verderop in je tweede tremester? Dan wordt het ineens weer zonde om nieuwe kleding te kopen.

Creëer met weinig zwangerschapskleding een uitgebreide garderobe

Ik heb tijdens mijn zwangerschap nooit het gevoel gehad dat ik niets had om aan te trekken en toch heb ik niet veel speciale kleding gekocht. Het enige wat ik lastig vond is dat ik in de zomer al zo’n grote buik had dat gewone kleding niet meer lekker zat maar dat ik die kleding een paar weken later niet meer aankon omdat het te koud werd.

Gelukkig kan ik een aantal items nog doordragen en combineren met gewone kleding. Want eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om met weinig zwangerschapskleding toch een goed gevulde kledingkast te hebben:

  • Investeer in 2 basic broeken, bijvoorbeeld één jeans en één zwarte broek. De broeken van H&M (met hoge band, want die lage zakken af!) vind ik een aanrader. Als je ze direct vanuit de wasmachine alweer aantrekt gaan ze precies mee tot het einde van je zwangerschap.
  • Een stuk of vier positieshirts zijn ook een musthave. Koop een zwart shirt, een witte en 2 kleuren die je goed staan. Niet te veel gekke prints, want die trek je veel minder vaak aan.
  • In het begin droeg ik graag T-shirts van Zeeman, één maatje groter en voor amper 3 euro super betaalbaar. Inmiddels piept mijn buik daar ook onder uit maar veel preggo’s kunnen hier 9 maanden mee doorkomen.
  • Met 2 zwangerschapsbroeken kom je de week natuurlijk niet door dus wissel ze af met broeken die je ook na je zwangerschap draagt. De stretchy flared pants zijn daarvoor perfect! Nu onder je buik en na je zwangerschap met een wijde trui.
  • Net zoals stretchy rokken. Ik draag ze heel hoog waardoor mijn eigen shirts er nog steeds onder passen.
  • Ben je zwanger in de winter? Koop dan niet te veel dikke truien. Door een dun shirt te combineren met een lekker dik vest of een mooi colbert is je outfit echt voor elke gelegenheid geschikt!

Oorbellen, tassen en horloges passen gelukkig altijd

Wist je trouwens dat er zelfs vrouwen zijn die tijdens hun zwangerschap een schoenmaat erbij krijgen? En wat denk je van vocht in je vingers waardoor ringen niet meer passen?

Een horloge en mooie bangle is daarom altijd goed en precies de reden dat ik je mijn laatste liefde nog even extra wil laten zien. Twee maand geleden ontving ik van Daniel Wellington de nieuwe gouden Iconic link en toen vertelde ik al dat ik dit horloge zó mooi vond dat ik hem ook in het zilver wilde. Drie keer raden hoe dat geduurd heeft haha.

Daniel Wellington kortingscode

En tip van flip: met de kortingscode ‘Beautyopinie‘ krijg je nog steeds 15% korting op al je aankopen in de webshop. Bovendien is er nu met de feestdagen een speciale aanbieding die je hiermee kunt combineren: je krijgt standaard 20% korting als je twee producten koopt (zoals bijvoorbeeld het horloge en de armband) verpakt in een chique geschenkverpakking.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 13 december 2019 / 08:01

    Ik vond het geweldig om tijdens mijn zwangerschap nieuwe kleding te kopen. En de kunst was dan, kleding kopen die ik na de zwangerschap ook nog aan zou kunnen. Ik droeg voornamelijk jurkjes, heerlijk!