Mijn 10 favoriete beautyontdekkingen van 2020

favoriete beautyontdekkingen 2020

It was a good beauty year! Net zoals elk jaar heb ik alle reviews die ik het afgelopen jaar heb geschreven doorgespit en mijn 10 favorieten voor je op een rijtje gezet. Het zijn eigenlijk allemaal producten waarvan ik erg enthousiast ben over de prijs/kwaliteit verhouding en die ik je zeker aanraad.

Nivea Fresh Blends douchegels

Net zoals elk jaar staat er wel een Nivea product in mijn favorieten overzicht. De Nivea Fresh Blends douchegels waren vooral afgelopen zomer een regelrechte hit! Heerlijke frisse en fruitige geuren die je echt een keer geprobeerd moet hebben. Ook in de winter hoor! Mijn favoriet is watermeloen munt.

Face Massager van DÉCAAR

2020 was het jaar waarin we bekend raakten met de term ‘lockdown’ en konden we ineens niet meer naar de schoonheidssalon konden. Tijdens de eerste lockdown in maart ontdekte ik de Face Massager van DÉCAAR, de enige beautytool die het hier langer dan een paar weken volhield. Met deze tool geef je jezelf een bindweefselmassage. Heerlijk, want het doet veel goeds voor je huid en werkt bovendien mega ontspannend.

Pixi glow tonic serum

Het fijnste serum dat ik OOIT gebruikt heb is het Pixi glow tonic serum. Deze gaf mijn huid een enorme oppepper en toen ik ermee stopte werd mijn huid gelijk ook weer een doffer. Dit serum geeft dus écht die glow! Dat komt onder andere dankzij glycolzuur en natuurlijke extracten als komkommer, aloë vera en ginseng en een vertraagde vorm van retinol. Een ingrediënt dat de cel vernieuwing en tegelijkertijd de werking van het glycolzuur ondersteunt. 

Pixi glow tonic serum ervaringen

Long hair take care masker van Action

Het long hair take care masker van Action mag in dit lijstje niet ontbreken. Dit mega goedkope haarmasker doet niet onder voor alle luxere exemplaren die ik het afgelopen jaar mocht testen. Dit masker is CG-proof, bevat proteïne en koop ik keer op keer opnieuw.

Borotalco Deodorant Spray Pure 0%

Deodorant zonder aluminiumzout, daar heb ik er in 2020 tientallen van getest. Er zijn er echter maar een paar waar ik enthousiast over ben. De Borotalco Deodorant Spray Pure 0% is er eentje van: deze deodorant werkt wél voor mij. Hij bevat wel een behoorlijke hoeveelheid alcohol dus mild voor je oksels is ‘ie niet persé maar hij doet wel wat ‘ie moet doen.

review Borotalco Deodorant Spray zonder aluminiumzout

Nivea all year summer glow

Ja hoor, nog een product van Nivea in dit rijtje. De Nivea all year summer glow was mijn favoriete zelfbruiner het afgelopen jaar. Hij geeft een subtiel kleurtje en is daardoor niet geschikt voor de fanatieke zelfbruiner maar wel een enorme aanrader als je op safe gaat. Fijn voor die eerste blote benen dagen en daarna, zonder dat je kant loopt op oranje vlekken. Eigenlijk is het een gewone bodylotion met een fijne geur en wat extra’s.

Drs Leenarts zonnebrandcrème

Dé enige zonnebrandcreme die ik heel 2020 ben blijven gebruiken en waarvan ik meerdere tubes heb opgemaakt: de Drs Leenarts zonnebrandcrème. De reden? Hij bevat mooie zonnefilters en geen parfum of alcohol. Kortom: dit is een zonnebrandcrème die je met het hele gezin kunt gebruiken (zelfs bij baby’s) zonder dat je je druk hoeft te maken over overgevoeligheidsreacties.

Alissi Brontë Gold Foam Thermal Make-Up Remover

Een merk dat mijn hartje het afgelopen jaar ook gestolen heeft is Alissi Brontë. Ik schreef deze review over twee gezichtsreinigers met goud want ik vond twee heerlijke producten. De Alissi Brontë Gold Nutriv Lotion is denk ik toch wel mijn favoriet omdat ‘ie mooie ingredienten bevat en een prachtige glow op mijn gezicht achterlaat.

Alissi-Brontë-Gold-Nutriv-Lotion-review

MÁDARA Melting Cleansing Oil

Afgelopen zomer schreef ik een blogpost waarin ik een aantal cleansers liet zien die je met een gerust hart door de gootsteen kunt spoelen. Eigenlijk kunnen al deze producten in dit favorieten lijstje maar de MÁDARA Melting Cleansing Oil vind ik het aller aller fijnst. Deze luxe reiniger met een fantastische geur smelt mijn make-up in no time weg. Bovendien verzorgt ‘ie mijn huid tegelijkertijd want er zitten veel verzorgende ingrediënten in als vitamine E, teunisbloemolie en amandelolie. Allemaal puur natuur.

MÁDARA Melting Cleansing Oil review

Charlotte Tilburry Pillow Talk

Tot slot kan Charlotte Tilburry Pillow Talk niet in dit rijtje ontbreken. Oké, dit is natuurlijk niet écht een product uit 2020 maar afgelopen jaar kocht ik voor het eerst meerdere items uit deze lijn en ik kan niet meer zonder. Eigenlijk zou elke vrouw die gek is op luxe make-up van goede kwaliteit die het beste van je natuurlijke schoonheid naar boven haalt een aantal items uit deze lijn in huis moeten hebben.

Charlotte Tilbury Pillow Talk Cheek to Chic blush review

Wat is het fijnste beautyproduct dat jij afgelopen jaar hebt ontdekt?

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

 1. 28 december 2020 / 17:47

  Drops of youth van The Body Shop, een fijn serum, wat ik ook op wondjes aanbreng voor snelle genezing. En de Moroccanoil shampoo en conditioner, mijn haar is glanzend, klitvrij en gezond. En bovenal: geen geïrriteerde hoofdhuid meer.
  En ook iets van Dr. Leenarts, de droge huid zalf! Een alleskunner, ik gebruik het zelfs wel eens als nachtmasker voor mijn gezicht als ik droge vlekjes heb.

 2. 30 december 2020 / 10:57

  Ik heb de deo van Borotalco ook helemaal ontdekt dit jaar! Ik ben inmiddels al aan mijn tweede verpakking bezig. Echt een top deo. Verder is de Sisleya essential skincare lotion mijn favoriete luxe ontdekking van het afgelopen jaar.

 3. 6 januari 2021 / 09:14

  Wat een heerlijke producten allemaal! De blush van Charlotte Tilbury staat nog op mijn wishlist.