Mijn ervaring met de Dermalogica UltraCalming producten

Mijn ervaring met de Dermalogica UltraCalming producten

Ben je net zoals ik gek op luxe skincare en heb je een gevoelige huid? Dan heb je de Dermalogica UltraCalming producten misschien wel eens gespot. Ik heb ze voor je getest en vertel je vandaag wat ik ervan vind.

Dermalogica UltraCalming, skincare voor een gevoelige huid

Een paar maanden geleden voegde de Dermalogica UltraCalming producten aan mijn skincare routine toe nadat ik voor de zoveelste keer een allergische reactie had gehas. Deze producten beloven je huid te herstellen en directe verlichting te geven maar schijnen ook een gezichtsloze barrière tegen omgevingsfactoren op te bouwen. Klinkt veel belovend toch? Ik gebruik de producten nu een maand of vier en vertel je er vandaag over.Ervaringen Dermalogica ultracalming

Dermalogica UltraCalming Calm Water Gel

Een lichte moisturizer in gelei vorm,dat is wat de Dermalogica UltraCalming Calm Water Gel is. Ik vind dit echt een bijzonder product! Het is een lichte gel die mega snel intrekt en een verzachtende en kalmerende werking heeft en mijn huid ook geweldig hydrateert. Je kunt hem zowel als nacht- als dag verzorging aanbrengen, ook je make-up kun je er direct overheen aanbrengen.ring Dermalogica UltraCalming Calm Water Gel

Dit is dus geen traditionele creme maar een lichte gel. Ideaal voor de zomermaanden als je huid hydratatie nodig heeft en een crème als snel to much is. Deze tube van 50 ml kost €63,90.eview Dermalogica UltraCalming Calm Water Gel

De gel heeft een basis van water, Aloë vera, siliconen en Butylene Glycol. Dat is een huideigen stof dat ervoor zorgt dat werkstoffen beter in je huid kunnen dringen. Verder zie ik vooral heel veel mooie natuurlijke ingrediënten. Één van die natuurlijke ingrediënten is lavendel, wat de gel een fijne, rustgevende geur geeft. Heerlijk, maar lavendel is wel een ingrediënt dat erom bekend staat dat het je huid kan irriteren. Voor een gevoelige huid vind ik dit een tricky ingrediënt.ngredienten Dermalogica UltraCalming Calm Water Gel

Dermalogica UltraCalming Barrier Defense Booster

Speciaal voor de gevoelige huid die wat extra’s kan gebruiken heeft Dermalogica de geconcentreerde olie-booster. De Dermalogica UltraCalming Barrier Defense Boosterspeciaal versterkt de natuurlijke barrière van je huid, waardoor deze beter beschermt is en belooft zelfs om huid irritatie te voorkomen!Ervaringen Dermalogica UltraCalming Barrier Defense Booster

Je brengt de olie aan door het flesje omlaag te houden en druk op de bodem uit te oefenen. Vervolgens komen er hele kleine druppeltjes uit waarvan je er ongeveer 6 tot 10 nodig hebt. Dit flesje is mega zuinig en dat mag eigenlijk ook wel want hij kost maar liefst €89,90. Ook deze olie kun je zowel ‘s ochtends als s avonds gebruiken. Ik kies voor dat laatste want het duurt even voordat de olie compleet is ingetrokken.Review dermalogica ultracalming defense booster

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst zie ik ook hier weer heel veel verzorgende, natuurlijke oliën, fijn! Denk dan aan Katoenzaadolie, Bolletjeskoololie (lijkt op Jojobaolie), moerasbloemzaad, kiwizaadolie, walnootzaadolie en zo gaat de lijst nog wel even door. Ook dit product bevat weer lavendel.Ingredienten dermalogica ultracalming defense booster

BeautyOpinie

Ben ik enthousiast over de Dermalogica UltraCalming producten? Ja! Vooral de calming gel vind ik fijn in gebruik. Mijn huid ziet er rustig uit, is lekker zacht en bovendien geeft de lavendelgeur van de producten me een heerlijk rustgevend gevoel dat ik s’avonds fantastisch vind. Wat ik alleen niet zo goed begrijp is dat er lavendel zit in een productlijn voor de gevoelige huid. Niet elke huid wordt hier namelijk blij van. Tel daar de hoge prijs bij op, check dus vooraf eerst goed of jij er tegen kunt en vraag een proefje aan. Anders vind ik het nogal tricky.

Heb jij een gevoelige huid?

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 8 juni 2018 / 04:26

    De gel klinkt heerlijk. Dermalogica blijft een mooi merk

  2. ByChristiana
    9 juni 2018 / 06:10

    Ik ben het helemaal met je eens wat die lavendel betreft. Ondanks het feit dat ik het echt heerlijk vind ruiken (als het tenminste échte lavendel is) kunnen veel mensen hier heel gevoelig op reageren. Goed om te lezen dat het voor jou in ieder geval wel prima werkt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.