Mijn favoriete basics voor mooi en gezond haar

gezonde haren (1)

Mijn haar en ik, dat is een dingetje hoor. Ik ben er super zuinig op! Vertrouw het niet zomaar toe aan een kapper maar highlight het aan de andere kant dan wel weer helemaal dood. Om die schade een beetje te herstellen verzorg ik het super goed. Met een aantal basic tips voor mooi en gezond haar die ik graag met je deel in deze blogpost.

Be kind

Één van de makkelijkste manieren om gezonder haar te krijgen is zachter met je haar om te gaan. Borstel je haar niet (te wild) als het nog nat is omdat het dan breekbaarder is en let op welke handdoek je gebruikt om je haar te drogen. Een microvezel of hydrofiele doek is een zacht alternatief voor een gewone handdoek. Slaap op een satijnen kussen, fohn je haar niet compleet droog (en vooral niet te heet!) en gebruik milde producten. En be kind: was je haar niet te vaak en geef je hoofdhuid regelmatig een massage (of beter nog; laat je masseren).

Haarolie

Er zijn een aantal beautyproducten die iedereen eigenlijk in huis zou moeten hebben. Pure oliën bijvoorbeeld, ik zweer erbij. Voor mijn huid maar ook zeker voor mijn haar. Een haarolie vind ik één van de beste manieren om gezond, glanzend en gezond uitziend haar te krijgen. Een goede haarolie vult het natuurlijke talg aan waardoor je haar beter gehydrateerd is en bovendien beter beschermt is tegen schadelijke invloeden.

Welke olie voor jouw haar geschikt is verschilt een beetje per persoon, dus het best kun je het één en ander uitproberen. Wist je trouwens dat het populaire merk The Ordinary ook pure olie verkoopt? Die zijn niet alleen geschikt voor je haar maar ook voor je huid. En bovendien betaalbaar, aanrader dus! Zelf heb ik standaard wel een paar flesjes met bijvoorbeeld jojobaolie, arganolie of kokosolie in huis, dat vind ik de fijnste basics voor mijn haar.

Haarmasker op z’n tijd

Wat er bij veel van ons nog wel eens inschiet: ruim de tijd nemen voor een haarmasker. Eerder deed ik dit elke zaterdag, tegenwoordig met twee kleine kinderen kan ik de rust vaak niet vinden. Als ik onder de douche sta gebruik ik wel altijd een voedende conditioner, maar een haarmasker geeft nét even dat extra’s. Daarom ben ik ook zo enthousiast over de 7 seconden treatments van Glisskur, een haarmasker waar zelfs deze drukke bij tijd voor heeft!

Ga regelmatig naar de kapper

Ook een open deur wellicht; maar kijk regelmatig in de spiegel van de kapper. Als ik naar de kapper ben geweest voelt mijn haar altijd weer zo gezond en fijn aan! De dode puntjes eruit, een modelletje erin en het voelt compleet anders. Soms geeft de kapper mijn haar een extra verzorgende behandeling, een boost. Hoog op mijn ‘nog eens proberen’ lijst staat een Olaplex behandeling. Ik ben zo benieuwd of de salon exclusieve behandeling wat voor mijn haar zal doen, ik hoor er alleen maar goede verhalen over.

Eet je haar mooi en gezond

En tot slot: beauty komt écht van binnenuit. Niet alleen verzorgingsproducten zorgen dat je haar mooi en gezond blijft, voeding is ook belangrijk. Wist je dat een tekort aan proteïne er bijvoorbeeld voor zorgt dat je haar snel afbreekt? En een tekort aan zink kan leiden tot haaruitval. Voedingsstoffen die je hoofdhuid en haar gezond en mooi houden zijn: ijzer, zink, proteine, vitamine A, B en C en biotine.

Besteed jij veel aandacht aan je haren?

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 5 juli 2021 / 06:56

    Ik slik eigenlijk al jaren vitamines voor mijn haar en de laatste paar weken probeer ik het een stuk minder te föhnen. Verder liet ik vroeger altijd highlights zetten, maar omdat mijn haar daar echt enorm droog van werd, ben ik daar op een gegeven moment mee gestopt.