Mijn vijf favoriete foundations

Mijn vijf favoriete foundations

Foundation vind ik één van de leukste producten om te reviewen en te vergelijken. Ik heb er onwijs veel getest, zowel voor mijzelf als in mijn werk als visagist. De dekking moet goed zijn en ik kijk naar de houdbaarheid, het aanbrengen, de finish, het stapelen met andere producten en de kleuren. Dit is mijn top vijf!

Nummer 5 | Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation

Een hele dekkende foundation. Matterend, langhoudend, maar toch licht. Hij heeft alsnog een mooie glow en daardoor wordt deze foundation niet te vlak. Vooral fijn voor bruiloften en lange dagen. Ook pak ik hem er vaak bij voor de wat vettere huid. Hij hecht mooi en je ziet hem niet op de huid.

Nummer 4 | Dior Forever Teint Teneu 24H Haute Perfection Sublimateur De Peau

Een hele mond vol voor deze Dior foundation. Ook deze foundation is dekkend en matterend. Hij is zuinig in gebruik en blendt mooi met de huid. Hij heeft een matterende dekking. En waar de Charlotte Tilbury wat meer glowy is, geeft deze foundation meer een satijnen finish. Ik vind dat deze het net wint van de Charlotte Tilbury, omdat mijn poriën iets mooier onder de foundation dekken.

Nummer 3 | Laura Mercier Moisturizer Oil Free

Een olievrije foundation, die zelfs op mijn normale tot droge huid erg mooi overkomt. En voor de vettere huid een bijkomend voordeel dat er geen extra olie wordt toegevoegd. Hij smeert erg fijn uit. Hij doet me denken aan een BB crème, maar dan met wat meer dekking. Je kunt hem goed opbouwen tot volledige dekking, maar ook transparant houden. Hij komt erg in de buurt van ‘your skin but better”. Ook fijn dat de foundation geen flashback geeft wanneer je een flitser gebruikt bij fotografie.

Nummer 2 | Hourglass Vanish Stick Foundation

Al een paar jaar favoriet. Een stick foundation met een crème structuur. De fijnste in zijn soort, als je het mij vraagt. Je kunt hem goed opbouwen en heeft een mooie glowy finish. Je ziet hem niet, maar kunt echt een mooie basis creëren. Ook handig voor een kleine touch up bij enkel wat roodheden op de huid. Daarbij werkt dit fijn om met de vingers het product zachtjes in de huid te kloppen.

Nummer 1 | Charlotte Tilbury Light Wonder Foundation

De ALLERbeste als je het mij vraagt. Hij is glowy, stralend en geeft een dekking naar smaak. Ik gebruik hem veel bij bruidsmake-up maar ook zelf draag ik hem regelmatig. Hij blijft goed zitten en wordt één met de huid. Niet te glimmend, wel gezond. Een erg handzaam product, ook goed aan te raden voor de drogere huid. Hij smeert wat natter uit dan alle anderen, maar dat zit je in geen enkel opzicht in de weg. Een mooie alledaagse foundation voor iedereen.

Welke foundation is jouw favoriet?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. 5 oktober 2020 / 13:59

  24ore nude perfection van Deborah Milano en Hello Happy foundations van Benefit gebruik ik graag

 2. 5 oktober 2020 / 16:34

  De Airbrush Flawless foundation van CT wil ik ook nog erg graag proberen. 🙂

 3. 6 oktober 2020 / 07:49

  Nou ja! Hoe kan het nou dat ik niet weet dat jij als visagist werkt?! Wat leuk! Dan kan ik het me helemaal voorstellen dat je al veel varianten geprobeerd hebt. Ik ben zelf altijd heel trouw aan mijn foundation, ik gebruik nu Les Beiges van Chanel en ik ben inmiddels al mijn derde flesje bezig.

  • 6 oktober 2020 / 18:30

   Volgens mij heeft Stephanie dit artikel geschreven en niet Natascha.. staat er niet bij maar dat is wat ik denk . We horen het nog wel of ik gelijk heb van de ladies.

  • Natascha
   Auteur
   9 oktober 2020 / 17:49

   haha helemaal waar wat Deb zegt 🙂 Stephanie heeft deze blogpost geschreven en zij is professioneel MUA

 4. 6 oktober 2020 / 18:27

  Mooie favorieten, ik ken ze nog geen van allen. Mijn favoriete foundation, al gebruik ik het bijna nooit, is er een van Bare Minerals. Toevallig vandaag weer voor de eerste keer sinds lange tijd opgedaan. Ziet er toch net ff iets beter uit tijdens het videobellen .