Mijn zoektocht naar de perfecte beige schoenen

de perfecte beige schoenen

Mijn favo trend van de afgelopen maanden? De beige laars. Na een maandenlange speurtocht naar hét perfecte paar heb ik ze eindelijk gevonden in de Josh V Sophia boots. Die laat ik je vandaag zien én ik vertel je hoe je je beige schoenen überhaupt mooi houdt.

Found! De perfecte beige schoen

Zijn jullie ook fan van de beige laarzen trend? I love it! Je ziet ze al tijden in het straatbeeld, dus het heeft wel even geduurd voor ik mijn ideale paar vond haha. Ik ben namelijk nogal kritisch; ze mochten niet te hoog, te laag, te breed of te lomp zijn. En ook niet geheel onbelangrijk: van een materiaal dat je goed kunt onderhouden. Want beige = besmettelijk.

Mijn ideale paar vond ik uiteindelijk bij Josh V, via Omoda. De Josh V Sophia boots zijn stoere, ecru kleurige chelsea boots met chuncky zool. Ze hebben een elastieken sluiting en zijn gemaakt van Nubuck leer.

De perfecte beige schoen

Nu is Nubuck niet het makkelijkste materiaal om te onderhouden, deze leersoort is extra gevoelig voor vlekken. Toch vind ik het stukken beter te behandelen dan bijvoorbeeld suède. Ik spray mijn boots elke week in met een water- en vuilafstotende nubuck spray. Best vaak, maar het maakt écht verschil. Want wil je je favoriete schoenen mooi houden? Van welk materiaal ze ook gemaakt zijn; je schoenen goed onderhouden maakt dat ze langer meegaan én langer mooi blijven.

Maar uh…. Hoe onderhoud je beige schoenen?

Ook al koop je nog zo’n dure spray, perfect afgestemd op het materiaal van jouw favoriete schoen: er kan altijd een vlek op komen. Zéééker op beige schoenen. Droog vuil haal je dan het makkelijkst weg met een zachte borstel. Zijn je schoenen van leer? Dan kun je het best een lotion of crème gebruiken. Voor mijn Josh V Sophia boots gebruik ik een speciaal sude nubuck box om de vlekjes weg te halen. Bij lichte vlekken lukt dat wel maar je krijgt natuurlijk nooit alles weg.

Hoe onderhoud je beige schoenen_

Uiteindelijk blijven beige schoenen natuurlijk gewoon gevoeliger voor vlekken dan bijvoorbeeld zwarte. Daarom loop ik er niet mee door de blubber en ben ik er zuinig op. Uiteindelijk moet je ze ook gewoon met veel plezier dragen, ervan genieten.

Ze zijn namelijk makkelijk te combineren en maken een casual chique outfit helemaal af. Mijn favoriete combi met deze schoenen is een lederlook legging met een wijde beige kabeltrui of instant chique met een wijd T-shirt, een lichte jeans en een blazer. Love deze trend, die je ook aankomend voorjaar ook weer overal gaat zien.

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties

  1. 31 januari 2022 / 19:40

    Ik vind ze prachtig! Ze zijn inderdaad wel heel besmettelijk, maar inderdaad goed insprayen en er niet mee door de blubber lopen voorkomt hopelijk dat er snel vlekken op komen.

  2. 1 februari 2022 / 06:46

    Ik vind ze heel leuk, maar oeh, heel besmettelijk;-) Ik heb speciale ‘Sketch-schoenen’ die ik altijd draag als ik met Sketch wandel, maar soms lijken AL mijn schoenen wel op Sketch-schoenen! Beige schoenen zouden dus waarschijnlijk niet aan mij besteedt zijn;-)

  3. 2 februari 2022 / 15:45

    Ik vind dit soort laarsjes ook echt heel erg mooi! Helaas heb ik een enorm smalle voet, waardoor ik blij moet zijn wanneer ik überhaupt een paar schoenen pas.