MILK make-up | Is het de hype waard?

Nederlandse-review-MILK-makeup

MILK is één van de merken waar het meest om gevraagd werd toen ik via Insta vroeg welke buitenlandse merken jullie graag op BeautyOpinie wilden zien. Dus toen ik vorige maand bij Sephora was keerde ik mijn portemonnee om en kocht de populairste producten om zelf te ervaren of ik de hype rondom MILK begrijp.

Review | MILK make-up in Nederland

MILK is een merk dat onder buitenlandse bloggers enorm populair is maar helaas niet in Nederland te koop is. Toen ik een aantal producten in de Hamburgse Sephora in mijn handen had, kwamen er zelfs vrouwen naar me toe om er een praatje over te maken haha. Is dit nu echt zo bijzonder?

Ik wilde het wel eens proberen en deed iets wat ik zelden doe. Ik gaf bijna 100 euro uit voor drie make-up producten. De bestsellers, basics waarvan ik hoopte dat dit mijn ‘everyday’ favorieten konden worden.

Review | Hydro Grip Primer van MILK make-up

De Hydro Grip Primer is hét nummer één product van MILK en stond bovenaan mijn wensenlijstje. De primer belooft dat je make-up de hele dag als een huis blijft zitten maar hydrateert tegelijkertijd als een malle. Hij bevat Aloe vera, kersenbloesem, hyaluronzuur en vitamine B.

Werkt het? Absoluut, ik snap de hype wel! Mijn foundation blijft véél langer zitten en ziet er natuurlijker uit. Mijn huid voelt zacht, gehydrateerd, zonder siliconen of een vettig gevoel. Het is één van de weinige primers die ik elke dag kan gebruiken zonder dat ik puistjes krijg. Dit is by far de fijnste primer die ik ooit heb gebruikt.

Mijn ervaringen met de matte bronzer

De matte bronzer en contouring stick is ook een populair product van Milk en verkrijgbaar in 2 kleuren. Ik kocht Baked, de lichtste kleur die op het eerste oog toch vrij donker lijkt. Door het design van de stick kun je heel makkelijk een beetje bronzer aanbrengen onder je jukbeenderen of andere plekken op je lichaam of gezicht die je een sun kissed glow wil geven.

De bronzer is mooi matte van kleur en hoewel ‘ie vrij donker is, smelt ‘ie moeiteloos in mijn huid. Daardoor oogt de bronzer heel natuurlijk (maar kun je hem ook heel goed opbouwen!), is ‘ie perfect om te shapen en geeft ‘ie een mooie glow.

Wat ik alleen wel jammer vind is de geur. MILK staat bekend om de goede ingrediënten die ze gebruikt, dat zie ik ook in de ingrediëntenlijst. Alleen de geur komt daar niet mee overeen, ik vind ‘m chemisch, een typische waxgeur. De geur blijft gelukkig niet hangen maar vind ik wel een minpunt.

Speciaal voor je wangen en lippen

Tot slot kocht ik de lip & cheek tint om een complete basic look te maken. Deze blush stick is verkrijgbaar in 5 kleuren waarvan ik Dusty Rose kocht. Een natuurlijke teint die veel mensen staat. Je kunt de stick gebruiken om kleur aan te brengen op je wangen én lippen. Eigenlijk is dat alleen helemaal niet zo bijzonder, dat kan in principe met een lipstick ook.

Toch vind ik het idee wel heel leuk. De stick is makkelijk in gebruik en nadat je hem op je wangen hebt aangebracht, dep je de stick simpelweg op je lippen voor een beetje extra kleur. Het effect is natuurlijk, mengt mooi met de bronzer en mijn foundation en blijft goed zitten (als je huid niet te vet is!). Het enige nadeel vind ik ook nu weer, die geur. Helemaal als je hem op je lippen aanbrengt.

En, is MILK make-up de hype waard?

Ja, ik vind van wel! De producten doen precies wat ze beloven en zorgen ervoor dat je in no time een mooie natuurlijke make-up look kunt aanbrengen, die bovendien ook nog eens lang blijft zitten.

Alleen die geur,  dat vind ik een dingetje. Het weegt voor mij niet op tegen hoe fijn ik de producten vind maar het duurde wel even voor ik eraan gewend was. Wat mij betreft komt MILK make-up snel naar Nederland!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Comments

 1. 11 december 2019 / 07:56

  Ik schreef onlangs ook een review over de primer, die vind ik ook echt heel fijn helaas inderdaad kun je het hier nog niet krijgen maar als ik het tegenkom gaat daar zeker nog een fullsize van mee naar huis.

  • Natascha
   Auteur
   11 december 2019 / 16:06

   Die heb ik dan helemaal gemist bij jou, kom ik nog even opzoeken en lezen 😉

 2. Sonja
  11 december 2019 / 09:01

  Was hier een hype van? Ik heb die dan echt gemist!
  Ik ben zelf meer van poedertjes en dus zo’n stick beland vaak in de ladekast.

  • Natascha
   Auteur
   11 december 2019 / 16:05

   haha achja wat is een hype? Het is in elk geval super populair, dus noem ik het een hype 😉 Ik was zelf trouwens ook altijd van de poedertjes maar heb het een kans gegeven en ben helemaal om!

 3. Willemse
  11 december 2019 / 09:54

  Super leuk weer eens z’on ouderwetse review
  Ik was er idd benieuwd naar, maar pfffttt wel een hoop geld.
  De bronzer zou ik zo aanschaffen, en de blush stick ook…en waarschijnlijk zou ik de primer ook niet laten liggen 🙂
  Het is wachten tot het naar Nederland komt, of ik zelf weer eens de Sephora binnen stap.

  • Natascha
   Auteur
   11 december 2019 / 16:05

   Dank je wel! En ja, ik vond het ook een hoop geld haha. Maar precies zoals jij zegt, ik kon het ook niet laten liggen 😉

 4. 11 december 2019 / 13:23

  De primer en lip&cheek tint lijken mij erg fijn. Als ik weer eens bij Sephora ben, ga ik hier zeker voor kijken!

 5. 11 december 2019 / 14:50

  Ik hoor hier inderdaad heel veel goeds over: jouw review klinkt ook erg veelbelovend. Vooral de contour stick is interessant. 🙂

 6. 11 december 2019 / 17:41

  Wat leuk dat je deze producten getest heb. Ik zal wel onder een steen leven, maar voor mij is Milk onbekend. En goed dat ze inderdaad de hype waard zijn, het kan soms ook zo tegenvallen.
  Jammer van de geur, die zou zeker gezien de prijs wel aangenamer mogen zijn.
  Het ziet er prachtig uit bij de look die je ermee gemaakt heb en die primer is zeker iets om te onthouden!

 7. 13 december 2019 / 10:34

  Oops, ik ken dit merk helemaal niet, haha! Maar ik ben nu echt wel benieuwd geworden, zeker naar de primer! Het lipkleurtje vind ik ook heel leuk bij je staan!