Mini hometour | Onze nieuwe keuken

Mini hometour | Onze nieuwe keuken

Eindelijk zit ‘ie erin: onze nieuwe keuken! Op veler verzoek daarom deze mini hometour waarin ik je de nieuwe keuken laat zien en direct een stukje van de woonkamer. Want als je toch éénmaal bezig bent….

Verbouwen!

Begin dit jaar vertelde ik hier al over onze nieuwe keuken, half februari kon je op Instagram onze ‘Help mijn man is klusser’ avonturen volgen en nu kan ik je dan eindelijk het eindresultaat laten zien. Nouja, eindresultaat? Stiekem is nog niet alles klaar. Er zijn nog een aantal puntjes die op de i gezet moeten worden en elke keer bedenk ik weer iets nieuws haha.

Yes; een nieuwe keuken!

De keuken is in elk geval wel he-le-maal ready. ZO BLIJ zijn we hiermee. Het is precies wat we ervan verwachtten: strak, clean en ruimtelijk. De matte, witte greep loze kasten zijn tijdloos en het grijze composieten blad maakt het helemaal van nu. Het was even spannend of we voldoende opberg ruimte zouden hebben zonder de bovenkastjes maar dat valt gelukkig mee. De lampjes aan de muur, de eiken houten vensterbank en wat accessoires maken het helemaal af.

Het allerfijnste aan deze keuken vind ik het hoge werkblad en de Bora inductiekookplaat waarbij je geen afzuigkap meer nodig hebt. Ook met de stoomoven en de Quooker ben ik nog elke dag blij. Het is even een investering maar elke dag weer ben ik blij met het eindresultaat.

Als je dan éénmaal toch bezig bent, val je van het één in het andere. Met een Scandivische look & feel in de keuken wilden we die sfeer doortrekken naar de woonkamer. Dat betekent dat we de hele kamer opnieuw witter dan wit hebben geschilderd en alleen twee posters boven de eettafel hebben gehangen.

Deze posters heb ik besteld bij Gallerix en zijn met hun 70 bij 100 cm echt een eyechatcher. De plantenprint (de Homalomena poster) is bewust gekozen omdat ‘dit mooi bij het strakke interieur past en de natuurlijke uitstraling die we uiteindelijk willen. Deze prints staat echt overal bij, ook als ik de kleuren in de rest van de kamer ga veranderen en als eind juni onze nieuwe eetkamer stoelen worden geleverd.

Welke kleuren dat gaan worden weet ik namelijk nog niet. Het moet combineren met de grijze bank die we al hebben. De muur die we vorig jaar donkergroen hebben geschilderd (en waar ik toen enorm veel vragen over kreeg) gaat me vervelen. Bovendien vind ik het geheel toch wel erg donker worden en wil ik de muur daarom een tint lichter verven. Mintgroen misschien, of licht oud-roze of toch misschien beige?

De posters (ook weer van Gallerix!) in de twee grote lijsten aan deze muur heb ik inmiddels wel vervangen. Ook hier heb ik weer, geheel op safe, twee neutrale platen gekozen. Minimalistisch en strak zijn gewoon de twee woorden die bij de sfeer passen waar ik van hou. Waarschijnlijk komt dat omdat ik van nature zo druk ben haha, een beetje rust in mijn huis geeft rust in mijn hoofd.

Wil je trouwens zelf ook posters bestellen bij Gallerix? Dan heb ik een leuke kortingscode voor je! Met de code ‘Beautyopinie30’ krijg je maar liefst 30% korting op je bestelling.

De nieuwe salontafels van VT wonen die ik nieuw heb gekocht passen er in elk geval zeker bij. De leeslamp wil ik zelf nog matt-zwart spuiten en ook het kleed past perfect in de Scandivanische stijl.

Dat lichte kleed was met twee kleine kinderen trouwens wel even een dingetje. Het liefst wilde ik een robuust kleed in een combinatie van grijs met beige maar vloerkleden in dit formaat kosten gemiddeld vierhonderd euro en ik wil niet die panische moeder zijn die bij elk glas ranja van haar kinderen roept dat ze echt niet mogen knoeien. Gelukkig spotte ik dit kleed bij de Action voor 49,95 en daarmee durfde ik het wel aan.

Het allerlaatste waar we nu nog een beetje over twijfelen is de cognac-kleurige stoel. Ook deze kochten we twee jaar geleden toen alles in onze woonkamer nog vrij donker was. Hij zit echt fantastisch maar qua kleur vind ik het toch nog niet helemaal. Wat denken jullie?

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 20 mei 2022 / 12:20

    Waauw dat ziet echt prachtig uit!! Geniet ervan!

  2. 22 mei 2022 / 08:33

    Wow, ik vind het heel erg mooi geworden. Ook de gordijnen vind ik prachtig. Zo’n inductie plaat waarbij je geen afzuigkap meer nodig hebt lijkt me ook ideaal, een Quooker ook. Hier begint het ook langzaamaan te borrelen om met de keuken aan de slag te gaan .