Natuurlijke of vegan shampoo?

Natuurlijke of vegan shampoo?


Als ik op één ding kritisch ben dan is het wel mijn haar. Ik ga regelmatig naar de kapper, heb een liefde voor luxe haarverzorging en gebruik milde shampoos. En ik ben niet de enige. Regelmatig krijg ik de vraag of ik tips heb voor natuurlijke shampoos. Maar hoe zit het nou met natuurlijke en vegan shampoos? Zijn die echt beter voor je haar? En hoe zit het met die populaire shampoo bars?

De nieuwste trend: shampoo bars

Het kan je niet ontgaan zijn: de shampoo bars zijn mega populair. Deze bars werken eigenlijk hetzelfde als een ‘normale’ haarzeep. Wat wel een belangrijk verschil is, is dat ‘normale’ shampoos vaak zo’n 80% water bevatten en daardoor vloeibaar in een plastic fles moeten. Shampoo bars hebben een vaste substantie, waardoor er geen plastic fles nodig is. Goed voor je haar én het milieu dus!

Extra voordeel aan de shampoo bar is je deze aankomende zomer altijd mee op reis kan nemen. Doordat het geen vloeistof is kan je hem gewoon in je handbagage meenemen. Handig toch!?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is pexels-sarah-chai-7262404-1440x960.jpg

Natuurlijke shampoos zonder toegevoegde ingrediënten

Ik krijg regelmatig de vraag welke natuurlijke shampoos fijn zijn, en dat is best een lastige. Er zijn er tegenwoordig zoveel! Wat ik je aanraad is in elk geval een sulfaatvrije shampoo. Daarnaast vermijd ik ook zoveel mogelijk parabenen, parfum en alcohol. Deze ingrediënten kunnen je haar uitdrogen, verwijderen de natuurlijke oliën, zorgen ervoor dat je haar geen voedende ingrediënten kan opnemen en kunnen je hoofdhuid irriteren.

Is vegan shampoo goed voor je haar?

Ja. Vegan shampoo is bewezen goed voor je haar, wist je dat? Deze bevatten minder schadelijke stoffen en de stoffen die toegevoegd zijn zijn milder. Hiermee verklein je de kans op allergische reacties. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat een natuurlijke shampoo persé geen allergische reacties op kan leveren. Ingrediënten als lavendel, mint, bergamot of natuurlijk aroma kunnen dat namelijk net goed als synthetische ingrediënten.

Wist je trouwens dat vegan shampoos per definitie ook dierproefvrij zijn? Deze producten zijn niet getest op dieren en bevatten ook geen dierlijke ingrediënten. Weer goed voor je haar én de wereld dus.

Wees lief voor je haar met alle verzorgingsproducten

En net zoals shampoo is het ook goed om je conditioners, haarmaskers en andere producten eens onder de loep te nemen. Mocht je nog inspiratie op willen doen voor fijne producten dan vind je hier in elk geval genoeg reviews!

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 26 april 2022 / 09:48

    Ik zoek niet perse naar vegan haarverzorging. Ik heb wel een hele tijd bewust natuurlijke haarverzorging gebruikt zonder siliconen in de hoop dat mijn haar dan minder snel vet werd. En dat werkte goed! Nu gebruik ik toch weer producten met siliconen omdat je haar er wel zachter van wordt;-)