Natuurlijke olie voor je huid en haar. Waarom? En welke kies je?

welke olie is goed voor je huid

Natuurlijke olie, ik ben er gek op! Bijna elke dag gebruik ik het wel; of ik het nou op mijn gezicht smeer, op m’n nagelriemen, benen of in de punten van mijn haren of mijn make-up er mee verwijder. Het is één van mijn holy beautygrails. Maar welke olie gebruik je nou waarvoor? Welke zijn fijn en passen bij jouw huid? Dat lees je hier.

Plantaardig en puur

Er zijn maar weinig beautyproducten waar ik altijd wel een back-up van in huis heb maar een flesje natuurlijke olie is er één van. Of je nou arganolie, olijfolie, avocadoolie, amandelolie, jojobaolie of druivenpitolie koopt. Eigenlijk zit je altijd goed, omdat het veel fijns doet voor je huid én haar. Wist je bijvoorbeeld dat je zelfs met een vette huid heel veel baat kunt hebben bij plantaardige en pure olie? Daar krijg je echt geen pukkeltjes van.

Waar-kun-je-plantaardige-oliën-allemaal-voor-gebruiken-1440x960

Máár er zitten wel een aantal verschillen tussen de verschillende soorten oliën waardoor ik van de ene olie meer fan ben dan van de andere. Daarom vertel ik je graag over mijn favorieten.

Arganolie

Arganolie is één van de eerste oliën waar ik kennis mee maakte. Deze natuurlijke olie wordt ook wel het Marokkaanse goud genoemd en hij bevat veel vitamine E en antioxidanten. Deze olie is wat zwaarder en daarom vooral fijn als je een droge huid hebt. Hij maakt je huid lekker soepel en ook in droge haarpunten doet ‘ie het goed.

Kokosolie

Kokosolie is tegenwoordig niet alleen populair om mee te koken, je kunt het ook prima op je lijf smeren! Ook deze olie bevat veel anti oxidanten en bevat daarnaast laurinezuur. Dat een anti-bacteriële werking heeft waardoor deze olie vaak goed werkt voor mensen die last hebben van puistjes.

Amandelolie

Ook erg populair is amandelolie. Deze olie is een stuk lichter (dan bijvoorbeeld arganolie) en wordt dan ook vaak als basisolie gebruikt in producten die je in de drogisterij koopt. Amandelolie is erg fijn om op je lichaam te smeren omdat het vrij snel intrekt en toch je huid lekker zacht maakt. Heb je trouwens net als ik een notenallergie? Dan raad ik je zeker aan om voorzichtig te zijn met amandelolie, ik spreek uit ervaring dat het kan zijn dat je hier ook allergisch op reageert.

Jojobaolie

Jojobaolie is ook zo’n fijne en lichte basisolie. Als ik één favoriet moet kiezen dan ga ik denk ik hiervoor. Het trekt snel in en is voor vrijwel elk huidtype geschikt. Of je nu een vette of droge huid hebt, jojobaolie is een fijne basis. Bovendien bevat ‘ie ook veel vitamine E en werkt ontstekingsremmend.

Tea tree olie

Tot slot mag tea tree olie niet ontbreken in dit rijtje. Zelf gebruik ik het nooit maar het werkt erg goed voor mensen met een huid die gevoelig is voor onzuiverheden omdat het antimicrobiële eigenschappen heeft. Heb je last van wat puistjes of wat gevoelige plekjes? Dan is dit het proberen waard. 

Mocht je zelf een flesje willen aanschaffen dan één tip: let erop dat je 100% pure plantaardige olie koopt. Dan zit er zo min mogelijk overbodige toevoegingen in die je huid kunnen irriteren.

Gebruik jij graag natuurlijke olie voor je huid of haar?

*

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

  1. 27 oktober 2021 / 19:25

    Dit artikel is echt handig! Zo fijn om die verschillende oliën op een rijtje te zien en een goed duidelijk beeld te krijgen welke goed is voor wat. Dankjewel!

  2. 29 oktober 2021 / 08:22

    Wat een handig overzicht! Ik kan niet zonder olie voor mijn haar, echt ik zweer daarbij!