Dingen die je als net bevallen vrouw gewoon lekker NIET moet doen

Dingen die je als net bevallen vrouw gewoon lekker NIET moet doen

Ik wilde na mijn bevalling zo snel mogelijk weer de ‘gewone’ Natascha worden. De zwangerschap was voorbij, er lag een gezond kindje in mijn armen en die zwangerschapsbroeken was ik al helemaal zat. Toch? 

Luister naar jezelf

Mijn grootste tip? Doe vooral lekker wat voor jou goed voelt. Je krijgt heel veel adviezen, net zoals zoals deze blog trouwens haha. Luister er naar maar laat je er niet door van de wijs brengen wanneer jij er anders over denkt.

En dit gewoon lekker NIET doen na een bevalling

 • Luister niet te veel naar anderen
  Nogmaals: Vertrouw op jezelf. Ook al voel je je als newborn mama nog zo onzeker, je hart vertelt je wat je wel en niet moet doen. Ik voelde me mega onzeker die eerste dagen want al volg je 100 zwangerschapscursussen, er is geen mama cursus die je voorbereidt op wat gaat komen.  
 • Aan iedereen laten zien hoe goed het wel niet gaat
  Als je je ECHT goed voelt is dat natuurlijk heerlijk, maar voel je je niet als vanouds? Duh, je bent net bevallen! Doe rustig aan, je hebt niemand iets te bewijzen. Iedereen weet dat bevallen niet iets is wat je even tussendoor doet. 
 • Je zelf meten aan anderen
  Je buurvrouw stond een week na haar bevalling alweer in de sportschool en een collega zag je de dag erna al in de supermarkt? Fijn voor ze, kan best dat jij je heel anders voelt. Één wijze les die ik geleerd heb: kijk niet naar andere vrouwen, kijk naar jezelf! De helft van de vrouwen doet zich beter voor dan ze zijn en krijgt daar achteraf last van. Trust me, ik was één van ze.
 • Gooi niet direct al je zwangerschapskleding weg
  Ik had 1.5 week na mijn bevalling al mijn zwangerschapskleding in een tasje gedaan om weg te geven haha. Niet heel handig want veel vrouwen passen 4 weken na hun bevalling echt nog niet in hun oude skinnyjeans. Of na 4 maanden niet? Geeft niets.
 • Je schamen omdat je niet op een roze wolk zit
  Niet elke wolk is roze.  Hoe lief, mooi en schattig je je kleine hummeltje ook vind; het is echt niet allemaal rozengeur en maneschijn. Gebroken nachten, borstvoeding en die ronddwarrelende hormonen in je lijf zijn soms harstikke zwaar. Dat mag! Ik heb mijn kraamperiode ook niet als een roze periode ervaren. Is de wolk gitzwart? Dat is wat anders. Schaam je niet maar zoek hulp.
 • Direct je oude vertrouwde leventje terug willen
  Ik ben er van overtuigd dat een baby niet perse hoeft te betekenen dat je je sociale leven gedag moet zeggen. Het wordt anders maar het is maar net hoe je er mee om gaat. Geef jezelf, je partner én je baby de tijd om aan elkaar te wennen. Voor je het weet ben je op elkaar ingespeeld en weet je niet beter meer.
 • Net zoals die hormonen, ze zeggen niet voor niets 9 maanden op en 9 maanden af. Mijn bevalling is inmiddels ruim vijf maanden geleden en ik ben nog steeds niet de oude. Dat vind ik lastig en ik wil jou dat gevoel graag besparen. Wees lief voor jezelf en geef je zelf de tijd.
  Wat je wel moet doen? Luisteren als de kraamvrouw zegt dat je een dutje moet gaan doen. Geloof me; je gaat die vrouw zo ongelooflijk missen. Tenminste ik mis haar nog steeds hihi. Lekker even slapen terwijl iemand een wasje draait en je wakker maakt met vers gesneden fruit. Geniet er maar van!
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

15 Reacties

 1. 23 maart 2017 / 06:40

  Vooral niet naar anderen luisteren gelde voor mij. Jeetje wat kunnen sommige mensen het toch altijd beter weten he. Jij weet het beste wat goed is voor je kindje denk ik altijd

 2. 23 maart 2017 / 09:24

  Heel leuk om te lezen! Ookal ben ik geen mama ooit zal ik hier iets aan hebben hihi!

 3. Manon
  23 maart 2017 / 11:26

  Ik ben nog geen moeder, maar wel leuk om te weten!

 4. Babs
  23 maart 2017 / 11:52

  Ik was toen ook veel te snel met alles zelf weer doen… wat dat betreft zou het nu ietsje anders zijn. Ik zou mij meer laten verwennen, de kraamvisite ook anders regelen en meer slaap pakken 🙂

 5. 23 maart 2017 / 16:35

  Goede adviezen! Ik heb het nu al twee keer meegemaakt en sommige valkuilen blijven moeilijk te vermijden 😉 Maar gelukkig merk je dat het iedere dag makkelijker wordt en dat je kindje iedere dag nog leuker wordt. Die roze wolk kan ook groeien!

 6. 23 maart 2017 / 19:12

  Ja bij mijn eerste deed ik ook veel van het bovenstaande bij mijn tweede heb ik me veel meer laten verwennen 🙂

  • Natascha
   Auteur
   24 maart 2017 / 18:36

   Wat fijn Annette, mocht het ons ooit gegund zijn dan zou ik dat ook doen denk ik hihi

 7. Yvonne
  24 maart 2017 / 11:53

  Ik kan terug kijken op een mooie tijd ook al is het zo lang geleden. Geniet van alles en doe waar je jezelf goed bij voelt.

  • Natascha
   Auteur
   24 maart 2017 / 18:36

   Wat fijn dat je daar nog steeds zo op terug kijkt. Ben het helemaal met je eens!

 8. 24 maart 2017 / 20:21

  Ik ben dan nog geen mama, maar ik vind het wel handige/fijne tips, die ik zeker ga onthouden! xx

 9. 24 maart 2017 / 20:40

  Leuk en handig artikel! Ookal is mijn bevalling nog lang niet (hoop ik), ik vond dit wel erg interessant om te lezen!
  Liefs,
  Elles

 10. 26 maart 2017 / 19:09

  Goed artikel. Ik vind sowieso dat vrouwen wel wat meer rust mogen pakken en verwend mogen worden na de bevalling. Ik neem zelf ook nooit alleen een kraamcadeau mee voor het kindje maar ook altijd voor de moeder. Iets wat echt voor haar is om van te genieten. Al is het maar voor in bad of onder de douche. Gewoon, om van te genieten.

  • Natascha
   Auteur
   26 maart 2017 / 19:19

   Wat leuk om te horen want dat doe ik ook altijd!!! Leuk!