Nieuwe kinderschoenen kopen: waar moet je op letten?

Nieuw kinderschoenen kopen waar moet je op letten

Ik geef weinig om merkkleding. Niet voor mijzelf én niet voor mijn kinderen. Maar als het om hun schoenen gaat ben ik behoorlijk kieskeurig. Goede schoenen zijn zo onwijs belangrijk voor die kleine lichaampjes. Maar waar moet je op letten als je nieuwe kinderschoenen koopt? 

Het belang van goede schoenen

Ik vergeet nooit de discussies die ik vroeger met mijn moeder had als het tijd was om nieuwe meiden schoenen te kopen. Midden in die suffe ‘podo’ winkel waar ik een enorme hekel aan had. Elke keer was het weer een strijd. Mijn moeder zette drie paar schoenen op een rij waar ik dan uit mocht kiezen. Écht mooi vond ik ze nooit, en mama ook niet hoorde ik pas toen ik zelf kinderen had. Bovendien was ze altijd een vermogen kwijt.

Maar goede schoenen waren nu eenmaal belangrijk, dus of ze hip waren of niet? Daar werd niet eens aan gedacht.

Goed, hip & betaalbaar; het kan!

Gelukkig is die tijd voorbij, er zijn tegenwoordig zoveel leuke, betaalbare én goede kinderschoenen te koop! Met mijn eigen kinderen heb ik die strijd dus gelukkig niet meer. Maar waar moet je op letten als je nieuwe schoenen voor je kids koopt?

Tips bij het kopen van kinderschoenen

  • De eerste stapjes doet je kind het best op een schoen met een soepele zool zodat de voeten goed kunnen afwikkelen.
  • Hou het niet bij één paar. Ik koop voor mijn kinderen altijd minimaal twee paar schoenen. Natuurlijk is dat vooral omdat ik ze dan kan afwisselen bij verschillende outfits maar wist je dat het ook beter is? Zo kunnen ze ontluchten en hun vocht kwijt.
  • Een goede sluiting is belangrijk om te voorkomen dat voetjes gaan schuiven of enkels verzwikken. Of dat een klittenband- of vetersluiting is maakt eigenlijk niet zoveel uit. Als hij maar verstelbaar is.
  • Kies tot slot altijd de juiste maat. Dat klinkt misschien als een open deur maar er bestaan fabels die zeggen dat je kinderschoenen één maat groter moet kopen? Onzin!

Toen Tess haar eerste stapjes zette besloten we nooit te bezuinigen op haar schoenen. Dat eerste jaar hebben we dan ook behoorlijk wat geld uitgegeven. Gelukkig heb ik inmiddels ontdekt dat goede kinderschoenen écht niet persé duur hoeven te zijn. Zodra schoenen mooi om de voet zitten kan een hippe sneaker net goed zijn als die schoenen die mijn moeder vroeger voor mij uitzocht!

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment

  1. 10 juni 2020 / 09:59

    Goede tips! Goede schoenen zijn zeker belangrijker, maar zijn vaak wel wat duurder. Tenminste dat is mijn ervaring. Mijn dochter heeft smalle voeten en daarin is de keuze helaas vrij beperkt. Wil ze graag die leuke sneakers met lichtjes maar dat kan dan weer niet omdat haar voetjes daar te smal voor zijn. Ben meestal wel een paar uur kwijt met het uitzoeken van nieuwe schoenen (nu ze ouder wordt, vindt ze ook niet alles meer leuk wat ik leuk vind haha), online bestellen werkt ook niet (stuurde laatst weer 4 uur retour) want zaten te wijd .