Veelbelovende make-up uit de nieuwe collectie van Catrice

Catrice assortimentsupdate lente en zomer 2020

Zo langzamerhand druppelen de voorjaar- en zomercollecties binnen en het persbericht van Catrice daarover vond ik veel belovend! Ik ontving een aantal van deze producten en dook zelf ook nog het Kruidvat in. Tijd dus voor een sneakpeak van de nieuwe collectie van Catrice en de look die ik ermee maakte.

Catrice assortimentsupdate lente en zomer 2020

De nieuwe assortimentsupdate van mijn favo budget merk maakte me direct enthousiast! Officieel liggen alle nieuwe producten pas vanaf 10 februari in de schappen (mijn uitgerekende datum) dus ik dook de afgelopen 2 weken meerdere keren de Kruidvat in om te kijken of er al wat lag.

Helaas heb je nog even geduld nodig voor de meeste items, en daar baalde ik van. Ik denk namelijk niet dat de kleine man wacht tot zijn mama nieuwe make-up heeft gekocht om jullie te laten zien haha. Gelukkig ontving ik van Catrice ook een aantal items, zodat ik je dit alles vandaag kan laten zien.

In deze blogpost laat ik je de make-up zien waar ik nieuwsgierig naar was en de look die ik ermee maakte.

de nieuwe collectie van Catrice

Een greep uit de nieuwe collectie van Catrice

Instant awake concealer | €4,99

Het product waar ik mee begin is een nieuwe concealer. Hij belooft donkere kringen tegen te gaan met een medium dekking en lichte, opbouwbare textuur. Ik vind de applicator fijn, de textuur is inderdaad dun en blend mooi uit. Hij trekt niet in de lijntjes en blijft goed zitten. De dekking is heel natuurlijk, donkere plekjes komen er bij mij wel doorheen.

De Instant awake concealer is verkrijgbaar in 5 kleuren waarvan dit 005 neutral light is.

review catrice Instant awake concealer

Poreless perfection mousse foundation | €5,99

Daarna ga ik aan de slag met een foundation mousse die je een no-make-up-look belooft. Krijg jij ook flashbacks naar de jaren 90? Ik was erg nieuwsgierig, ook omdat de foundation geen siliconen bevat maar je wel een egale teint belooft. Hij is verkrijgbaar in 4 kleuren waarvan dit 010 neutral nude is.

Review Catrice Poreless perfection foundation mousse,

Neutral nude oogt in het begin een beetje grauwig maar is qua kleur perfect voor de koele ondertoon van mijn huid. De substantie is vrij dik, al heb je natuurlijk niet zoveel nodig als op de foto hieronder. De mousse voelt zacht aan maar met mijn beautyblender krijg ik hem niet egaal op mijn gezicht. Met een stipling brush lukt dat gelukkig beter beter. Het resultaat? Mijn huid lijkt echt poreless met een natuurlijke dekking.

Het nadeel aan de Poreless perfection foundation mousse is alleen dat ‘ie droge gedeeltes in je huid enorm accentueert. Dát maakt hem ook lastig egaal aan te brengen, je moet oprecht je best doen.

Review-Poreless-perfection-foundation-mousse-Catrice

Strong performance professional brow palette | €6,99

Nieuw is ook het strong performance professional brow palette. Een wenkbrauw palette waar je als pro mee uit de voeten kunt want hij bevat meerdere kleurvariaties en is te koop in light/medium en dark.

Dit is de light/medium uitvoering en ik word erg blij van de assige tinten waarmee ik makkelijk een natuurlijk effect creëer. Met de wax fixeer je je wenkbrauwen en met de (super gepigmenteerde) highlighters maak je je look af. Dit palette vind ik echt heel fijn, al is de kans natuurlijk klein dat je alle kleuren daadwerkelijk gebruikt.

Review Catrice Strong performance professional brow palette

In de nieuwe collectie zit trouwens ook een two-tone pomade. Hij klinkt veel belovend dus ik ga hem nog proberen te scoren.

Nieuwe mascara’s van Catrice

In het nieuwe Catrice assortiment zitten ook een aantal nieuwe mascara’s. Twee van de drie mascara’s hieronder kon ik niet terugvinden in het officiële persbericht maar waren volgens de medewerkers van meerdere Kruidvat filialen hier in de omgeving toch echt nieuw. Volgens mij komen ze uit de najaarscollectie.

Review Nieuwe mascara's van Catrice lente zomer 2020

De nieuwste telg in de Glam & Doll familie is één van de twee mascara’s die al in de winkel lag maar niet nieuw nieuw is. Waarom ik je hem toch laat zien? Deze Volume & Definition uitvoering is één van mijn nieuwe favorieten. Hij geeft mijn wimpers lengte én volume en bevat bovendien verzorgende castorolie. Een blijvertje!

review Catrice ‘Glam & Doll’ ‘Volume & Definition’ Mascara

De Lashes to Kill mascara’s kregen dit najaar ook een nieuw zusje: de Ultra Black volume. Deze is inderdaad super zwart en heeft daar maar één laagje voor nodig. Helaas houdt het volume bij mij wat te wensen over, de Glam & Doll blijft toch favoriet.

Review Catrice Clean ID volume + lengthening mascara

Wel super nieuw is de Clean ID volume + lengthening mascara, speciaal voor de liefhebbers van mooie ingrediënten. Hij is siliconen vrij, bevat 92% natuurlijke ingrediënten, zoals verzorgende wax mirte en bloesemwax en is vegan.

Bij mij werkt ‘ie alleen helaas niet zo goed. Hij doet simpelweg niet zoveel voor mijn wimpers. Ik mis volume en aan het einde van de dag zit ‘ie onder mijn ogen.

Catrice Clean ID volume + lengthening mascara review

Brush ink tattoo liner & Calligraph

Bij de eyeliners liep ik tegen hetzelfde probleem aan. Van Catrice ontving ik de spiksplinternieuwe brush ink tattoo liner die waterproof is. Deze kost €4,99 en blijft inderdaad zitten als een huis. Hij brengt fijn aan, is goed zwart en ik heb er weinig op aan te merken.

Máár volgens de schappen was de Calligraph pro eyeliner ook nieuw. Nouja nieuw, eindelijk ligt deze al een paar weken in alle winkels. Omdat ´ie nog redelijk nieuw is en bovendien onwijs fijn is show ik hem je toch. Deze heeft een nóg fijnere punt, is nóg zwarter en lijkt bizar veel op mijn Kate von D Tattoo liner.

Nieuwe eyeliners van Catrice

Op de foto hieronder zie je boven de swatch van de Calligraph Pro, onder de brush ink tattoo liner.

Review Catrice brush ink tattoo liner

PURE nail polish | €3,99

Elke nieuwe collectie van Catrice bevat nieuwe kleuren nagellak maar vanaf 10 februari komt daar ook de PURE lijn bij. Deze nagellakjes bestaan voor meer dan 70% uit natuurlijke ingrediënten, waaronder verzorgende granaatappelolie. Verkrijgbaar in 5 kleuren die de moeite waard zijn. Een mooie toevoeging.

Review Catrice PURE nail polish

Hemp & Mint glow lip balm | €4,99

Waar ik ook erg enthousiast over ben is de nieuwe Hemp & Mint Glow Lip Balm. Deze lippenbalsem tintelt een beetje op je lippen waardoor ze er wat voller uitzien. Absoluut niet vervelend want de hennepolie verzorgt. Hij kleurt je lippen in een zachte kleur roze, afhankelijk van de pH-waarde van je lippen.

Een tikkeltje heftiger is trouwens een nieuwe volume lipgloss. Deze kleurt je lippen ook zachtroze en maakt je lippen voller maar dan met… chilipeper! Deze vond ik een speciale blogpost waard, dus pssst die volgt later deze week.

Review Catrice Hemp & Mint glow lip balm

Full satin lipsticks |€3,99

Tot slot maak ik mijn look af met de full satin lipsticks waar ik ook weer enorm fan van ben! Kleuren zijn natuurlijk persoonlijk maar kijk deze beauties dan? Een prachtige rood/roze lipstick en de perfecte nude tint.

De lipsticks blijven lang zitten, voelen romig aan en zijn ook nog eens betaalbaar. Hier ga ik er meer van kopen!

Review nieuwe Catrice Full satin lipsticks

Zitten er producten in de nieuwe collectie van Catrice waar jij nieuwsgierig naar bent?

Een aantal producten uit deze blogpost heb ik zelf gekocht, een aantal heb ik ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Comments

 1. 17 januari 2020 / 08:43

  Wauw wat heb je er een mooie look mee gemaakt en wat een toffe producten, die eyeliner ziet er ook goed uit!

 2. VWillemse
  17 januari 2020 / 09:54

  Ik ben alleen benieuwd naar de beide lipsticks, precies de kleuren waar ik van hou nml.
  En de lipbalsem met hennep (die met chili sla ik effe over).
  Leuk om te zien wat er allemaal weer aan zit te komen bij Catrice.

 3. 17 januari 2020 / 10:27

  Ik vind de lipsticks en de concealer erg fijn. De mascara valt mij ook erg tegen

 4. 17 januari 2020 / 20:22

  Volgens mij zijn we het over het algemeen weer met elkaar eens haha, ik vond alleen de foundation echt afschuwelijk. Heb m er zelf afgehaald omdat ik er niks van kon maken en dat gebeurt niet heel vaak :’)

 5. 18 januari 2020 / 16:37

  Wauw! Wat een leuke producten! (En mooie foto’s ook trouwens!) Ik gebruik zelf al jarenlang mousse foundations, dus ben wel erg benieuwd naar deze nieuwe versie. Spannend. Ook het brow palette ziet er heel goed uit. Fijn en makkelijk dat daar ook een wax en highlighter inzit.

 6. 19 januari 2020 / 09:36

  Ik ben groot fan van het nieuwe wenkbrauwpalette. Juist door die vele kleuren kun je een mooi ombre effect creëren en de juiste kleur mixen. Die lipsticks zijn trouwens ook prachtig!

 7. Sonja
  21 januari 2020 / 20:28

  Zo, jij bent snel! Ik heb nog even wat andere reviews liggen, maar kan niet wachten om eea te testen!