Mijn skincare routine met NIVEA NATURALLY GOOD

review nieuwe natuurlijke lijn Nivea

NIVEA heeft een nieuwe lijn op de markt gebracht die voor minimaal 98% uit natuurlijk ingrediënten bestaat. Ik gooide mijn skincare routine om en ben deze producten gaan gebruiken om jullie te vertellen wat ik ervan vind. Lees je mee?

Skincare met natuurlijke ingredienten

Begin maart schreef ik een blogpost met als titel: Zijn natuur­lijke ingre­diën­ten beter voor je huid? Niet zomaar, steeds meer mannen en vrouwen zijn zich bewust van wat ze op hun lijf smeren en dat juich ik natuurlijk enorm toe. NIVEA doet ook mee aan die trend, met deze NATURALLY GOOD producten.

Review | NIVEA NATURALLY GOOD

De NIVEA NATURALLY GOOD lijn bestaat uit producten die voor minimaal 98% uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Misschien vraag je je af waarom het geen 100% is? Dat is simpelweg omdat er een aantal synthetische stoffen nodig zijn om je producten te conserveren. Hoe ik daar over denk lees je in de blogpost hierboven.

NATURALLY GOOD is ontwikkeld met de filosofie om zoveel mogelijk ingrediënten van natuurlijke oorsprong te gebruiken en 100% transparant te zijn over ingrediënten. Zo maakten ze een lijst met daarin info over alle ingrediënten. Applaus!

Review NIVEA NATURALLY GOOD

NIVEA NATURALLY GOOD dagcrème

De NIVEA NATURALLY GOOD dagcrème is gemaakt voor de normale tot gemengde huid en zit in een grote pot van 50ml waarvoor je €12,99 betaalt. Daar heb ik direct het enige minpuntje te pakken; de verpakking. Jammer, ik had echt graag gezien dat NIVEA voor een meer hygiënische verpakking had gekozen.

review NIVEA NATURALLY GOOD dagcrème
NIVEA NATURALLY GOOD dagcrème review

Mijn oog valt op veel verzorgende ingrediënten als glycerine, vet alcohol, jojoba olie, amandelolie, sheaboter, aloe vera en zonnebloemolie. Ook zie ik alcohol denat. Een ingrediënt waar niet elke huid tegen kan maar wat NIVEA gebruikt om de producten vrij van bacterien te houden.

Er zit een beetje parfum in deze crème. Ook een ingrediënt waar niet iedere huid blij van wordt maar wat wel zorgt voor een fan-tas-tische geur. Ik ruik een vleugje van de vertrouwde NIVEA geur maar dan frisser. Heerlijk!

Ingredienten NIVEA NATURALLY GOOD dagcrème

Ook over het effect van dit smeersel ben ik enthousiast. In combinatie met het Pixi serum is mijn huid enorm opgeknapt, beter gehydrateerd en egaler. Iets waar ik erg blij mee ben want na de bevalling kon mijn huid wel wat voeding gebruiken. De crème heeft wel even nodig om in te trekken, hij laat een iets witte waas achter die je ‘weg moet smeren’.

nieuwe natuurlijke creme van Nivea

NATURALLY GOOD dagcrème sensitive

Wil je liever een crème zonder parfum? Dan is er de NIVEA NATURALLY GOOD dagcrème sensitive (€13,99), speciaal voor de gevoelige huid. Deze crème lijkt qua werking en ingrediëntenlijst erg op haar zusje. Maar dus zonder parfum. Dat maakt dat deze crème ook een subtielere geur heeft maar ik vind ‘m nog steeds lekker fris.

NIVEA NATURALLY GOOD dagcrème sensitive review
NIVEA NATURALLY GOOD dagcrème sensitive review

NIVEA NATURALLY GOOD nachtcrème

Voor de nacht is er een speciale nachtcrème. Ook weer verpakt in een pot van 50ml (€12,99) maar dan blauw van kleur. Handig want nu hoef ik ‘s avonds laat niet na te denken welke pot ik moet pakken.

review Nivea Naturally Good nachtcrème
Nivea Naturally Good nachtcrème review

Als ik de ingrediëntenlijst bekijk zie ik voor een groot gedeelte dezelfde ingrediënten (99% natuurlijk). Glycerine, vet alcohol, jojoba olie, sheaboter, amandelolie maar ook arganolie, zonnebloemolie en meer verzachtende ingrediënten. Wederom valt mijn oog op alcohol denat en parfum.

ingredienten nivea Naturally Good nachtcrème

De nachtcrème is iets voller dan de dagcrème maar absoluut niet vet. Nu heb ik van nature geen vette huid, dit is precies de voeding waar mijn normale huid in de nacht om smacht. Ook nu moet ik flink smeren voor de crème is ingetrokken.

is de Nivea Naturally Good nachtcrème fijn

NIVEA NATURALLY GOOD hydraterende reinigingsmelk

De NATURALLY GOOD lijn bevat naast fijne smeersels ook een reinigingsmelk en tonic om je gezicht te reinigen. De reinigingsmelk (€6,99) is zacht en verwijdert mijn make-up makkelijk.

review NIVEA NATURALLY GOOD Hydraterende reinigingsmelk

Dat doe ik omdat de melk anders een licht prikkend gevoel achterlaat. Als ik de ingrediëntenlijst bekijk vind ik dat ook niet zo gek. Naast veel mooie ingredienten als groene thee en kamille staat alcohol denat vrij hoog in de lijst en zit er parfum in. Toch prikt de reinigingsmelk niet in mijn ogen. Wel gebruik ik hierna een watje met water om de laatste restjes te verwijderen.

ingredienten NIVEA NATURALLY GOOD Hydraterende reinigingsmelk

NATURALLY GOOD verfrissende tonic

Om je skincare routine af te sluiten heeft NIVEA de NATURALLY GOOD verfrissende tonic (€6,99) in haar assortiment. Deze verwijdert de laatste restjes van mijn make-up uitstekend en maakt mijn huid lekker zacht en fris. Inclusief dezelfde heerlijke geur als de andere producten.

Review NATURALLY GOOD Verfrissende tonic van Nivea

Wat ik direct merkte is dat mijn ogen niet zo blij werden van deze tonic. Dat komt omdat naast mooie ingredienten als groene thee en kamille ook alcohol denat weer vrij hoog in de lijst staan en de tonic parfum bevat. Waar de melk niet in mijn ogen prikt doet de tonic dat wel. Ik gebruik ‘m dus voor de rest van mijn gezicht want daarvoor is ‘ie wel erg fijn.

Ingredienten NIVEA NATURALLY GOOD Verfrissende tonic

En, bevalt mijn nieuwe skincare routine?

Absoluut! Ik vind de NIVEA NATURALLY GOOD producten super fijn. De cremes zijn vol maar absoluut niet vet. Mijn huid reageert er goed op en de smeersels ruiken fantastisch. Heerlijk om een nieuwe dag mee te beginnen. Bovendien vind ik het super dat NIVEA zo transparant is over de ingrediënten die zij gebruiken. Daardoor kun jij zelf makkelijk een goede keuze maken en jouw favoriete producten uitkiezen!

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Comments

  1. 25 maart 2020 / 15:52

    Wat een mooie lijn zeg! Ik ben heel benieuwd. 🙂

  2. 26 maart 2020 / 10:59

    wauw wat een mooie producten ik snap wel dat je deze lijn in je routine wilt verwerken

  3. 30 maart 2020 / 10:48

    Wauw wat onwijs mooie foto’s heb je gemaakt! Dat hout maakt de look echt af! De lijn vind ik trouwens ook erg fijn.