No Glow, No Glory

No Glow, No Glory

Als huidspecialist kan het niet anders dan dat Roos haar eerste blogpost gaat over het krijgen van een stralende huid. Want wie wil dat nu niet? Maar hoe doe je dat dan?

Die felbegeerde glow

Ik ben altijd op zoek naar dat extra beetje glans aan mijn leven. Niet dat ik ontevreden ben, integendeel zelfs, maar volgens mij kan het altijd beter.

Je staat ’s ochtends op met een onmogelijke to-do-lijst, rent de hele dag achter de feiten aan, bent dingen aan het regelen die snel-snel moeten gebeuren, vergeet fatsoenlijk voor jezelf te zorgen en aan het einde van de dag denk je: “Ik heb superveel gedaan, maar ik kan écht niet navertellen wát.” Herkenbaar?

De felbegeerde glow is sowieso ver te zoeken, terwijl die dichterbij is dan je denkt. Om lekker in je vel te zitten is een gezonde huid belangrijk, net als een lijf waarin je je goed voelt én natuurlijk, een ontspannen geest.

Laten we eens beginnen met een mooie stralende huid van buiten door middel van peelen, want met een klein beetje moeite kun jij die gezonde glans er zelf wel inwrijven. Ik ben zelf helemaal fan van zo’n dewy skin, waarbij make-up haast overbodig is.

Dewy skin

Elke maand ‘een nieuwe jas’!

Nieuwe huidcellen worden razendsnel aangemaakt en daarom heb je elke 28 dagen een ‘nieuwe’ huid. Die huid is opgebouwd uit drie lagen, de opperhuid, lederhuid en het onderhuids bind- en vetweefsel. Met elk hun eigen specifieke functies. Zo vormt de opperhuid huidbarrière tegen invloeden van buitenaf, maar ook het laagje waar huidverzorgingsproducten hun werking hebben.

De opperhuid (het buitenste laagje van de huid)  vernieuwt zich elke maand vanuit de onderste laag. De nieuwgevormde hoorncellen schuiven steeds verder op naar de oppervlakte van de huid. Ze worden door de voortdurende aanmaak van nieuwe cellen naar boven geduwd. Eenmaal boven in de opperhuid zijn ze dood. Maar eenmaal dood, blijven ze toch heel belangrijk. Deze dode cellen vormen samen een moeilijk doordringbaar schild tegen externe invloeden. Daarnaast biedt het pantserbescherming tegen uitdroging van de huid.

Naarmate de huid ouder wordt, komt daar ongeveer 1 dag per levensjaar bij. Dit wil dus zeggen dat een huid van een 50-jarige, ongeveer 50 dagen daarvoor nodig heeft.

Je verliest gemiddeld 30.000 dode huidcellen per minuut. Als deze huidcellen niet meer netjes afschilferen, ontstaat er een verdikte laag dode huidcellen. Dit zorgt voor een doffer en minder egale huid, schilfertjes en een grauwe gloed.

De effecten van peelen

Met een peeling kun je de bovenste huidlaag dunner maken door de dode, overbodige huidcellen te verwijderen. Peelen is dus geen overbodige luxe! Maar wat merk je nu eigenlijk wanneer je met peelen begint? Dit zijn de effecten van peelen:

  • Al je producten worden beter opgenomen
  • Je krijgt een natural GLOW
  • Je wordt mooier en egaler bruin
  • Dieper gelegen vuil wordt verwijderd
  • Je hebt minder last van onzuiverheden

En geloof mij, dat wil je!

Waar moet je op letten dan?

Ben jij om en wil je meteen aan de slag met peelen? Let dan even op de volgende dingen. Fruitzuren en enzymen zijn bij peelings de belangrijkste ingrediënten. Een scrub (met alleen korrels) is vaak niet aan te raden. Waarom niet? Dit schuurt je huid als het ware open en kan je huid beschadigen. Het wordt eigenlijk vaak toegevoegd door de fabrikant om de consument een schoon gevoel te geven. Placebo-effect dus!

Eén tot twee keer per week peelen is voldoende. Het kost je hooguit 10 minuten extra naast je dagelijkse skincare routine en het zorgt voor een huid die 10x zo glad en zacht aanvoelt. 

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie

  1. 17 juni 2020 / 16:38

    Peelen heb ik nog nooit gedaan tenzij exfoliëren hetzelfde is (sorry ben een beetje een dummy op dit gebied) . Heb je nog tips qua producten die je hiervoor het beste kunt gebruiken .