Nog even en dan is het weer Valentijnsdag!

valentijnsdag cadeau

Stiekem ben ik wel benieuwd hoeveel van jullie iets hebben met Valentijnsdag. Heb je als single wel eens je crush een anonieme kaart gestuurd? Of heb je een partner en verras je hem of haar met een cadeau? Een kaartje, een dikke kus of misschien zelfs een sieraad?

Iemand die aan je denkt

Ik behoor tot de groep mensen die Valentijnsdag maar commerciële onzin vind. Yep. Het verbaast me elk jaar weer hoe rode rozen een week voor 14 februari ineens bijna twee keer zo duur zijn. Dan roep ik altijd heel hard dat het maar geldklopperij is en ik niet wil dat mijn vriend hieraan bijdraagt. Dan krijg ik die bos rozen liever twee weken later haha.

En toch vind ik het leuk om mijn partner te verrassen met een klein gebaar. Net zoals ik het omgekeerd héél eerlijk gezegd ook wel weer super leuk vind om verrast te worden. Gaat 14 februari in stilte voorbij? Dan ben ik denk ik stiekem wel teleurgesteld haha. Slecht he? Verrassingen hoeven trouwens écht geen duur sieraad of een luxe weekend weg te zijn te zijn hoor. Een kleinigheidje, het idee dat iemand even aan je denkt. Dat is waar het om gaat.

Sieraden als Valentijnscadeau?

29% van de Nederlands doen in meer of mindere mate iets aan Valentijnsdag. Dat vind ik opzich best weinig maar onder millenials is dat percentage bijvoorbeeld weer veel hoger. De meest populaire cadeautjes blijven as usual: bloemen, parfums en natuurlijk sieraden.

Afgelopen maand ontdekte ik de webshop Starlounge. Op het eerste oog een gewone sieraden webshop maar er is een reden dat ik je hier zo vlak voor Valentijnsdag even op tip. Door slim restanten in te kopen kunnen ze populaire merk horloges en sieraden aanbieden tegen een prijs die veel lager ligt dan je zou verwachten. En dat is natuurlijk altijd fijn.

sieraden als valentijnscadeau

Een cadeau krijgen of geven gaat natuurlijk absoluut niet om de materiele waarde. Maar de sieraden die ik door de jaren heen van Jarno heb gekregen (we zijn volgende week 15 jaar samen!) zijn wel extra waardevol voor me. Ik draag eigenlijk vrijwel geen sieraden meer zonder verhaal. En een sieraad dat iemand met veel liefde voor je heeft uitgezocht valt daar natuurlijk ook onder.

Kortom

Elke dag zou een aanleiding kunnen zijn om je liefde te tonen, daar heb je toch geen Valentijnsdag voor nodig? Maar stiekem vind ik het toch wel erg leuk om iets te krijgen én te geven. Dat kan een mooi sieraad zijn maar ook een kus, een zelf gekookt etentje of gewoon wat lieve woorden.

En heb je nou geen Valentijn? Be your own!

Dit artikel is ontstaan vanuit een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. 25 januari 2021 / 09:41

  Wij doen niet echt aan Valentijn met cadeautjes of zo, maar we vinden het wel leuk om die dag samen iets te doen, zoals bijvoorbeeld met Sketch naar het bos en dan ergens een gebakje eten of lekker uit eten. En als dat dan nog niet kan, eten we samen thuis iets lekkers. Heerlijk burgerlijk hè, ik hou er van!

 2. Brenda
  25 januari 2021 / 14:38

  Elke dag iets liefs zeggen of doen met elkaar, Valentijnsdag maakt geen verschil. Het is een commercieel iets geworden waar ik niets mee heb.

  Werk in de groen sector als je weet wat voor asociale marges gemaakt worden met Valentijnsdag en moederdag. Dan geef ik liever spontaan een bos bloemen op elk willekeurige dag van het jaar dan op die dagen.

 3. 25 januari 2021 / 15:34

  Ik vind Valentijnsdag echt een commerciële onzindag. Verbaasde mij afgelopen december ook hoe de prijzen ineens omhoog schoten rondom de feestdagen en nu ook weer met Valentijnsdag.

 4. 25 januari 2021 / 17:43

  Ik geef persoonlijk helemaal niks om Valentijnsdag, maar vroeger was dat wel anders .

 5. 26 januari 2021 / 09:42

  Het is misschien commercieel, maar toch vind ik het erg leuk. Ik geef mijn vriend ieder jaar een kaartje en stuur er ook altijd een naar mijn moeder op. Dat laatste is misschien niet zo gebruikelijk, maar het is voor mij een gebaar dat ik heel veel van haar houd.

 6. 29 januari 2021 / 17:13

  Ik ben een beetje zoals jou, het hoeft niet voor mij maar ik zorg wel voor een klein kaartje, of maak pizza in hartvorm ofzo 🙂