Een 10 daagse vitamine C kuur voor je huid

My Payot New Glow review

Vitamine C is een ingrediënt dat ik graag zie in mijn huidverzorging. Maar wat doet het precies? Ik gebruikte afgelopen maand een speciale kuur van Payot en vertel je in deze review of en hoe mijn huid veranderde.

Wat doet vitamine C voor je huid?

Vitamine C helpt bij de aanmaak van collageen, vermindert acne en pigmentvlekken en gaat rosacea tegen. Het maakt je huid dus kort gezegd egaler en steviger. En wie wil dat nu niet? Vitamine C klinkt als een onmisbaar ingrediënt in je skincare routine!

MAAR helaas, vitamine C is geen makkelijk ingrediënt. Het werkt alleen in hoge concentraties (minimaal 4%) en doet het best zijn werk in combinatie met andere anti-oxidanten. Bovendien is vitamine C super onstabiel en verliest het zijn werking als het in contact komt met vocht, licht en zuurstof. Je moet dus flink zoeken naar een product dat écht resultaat geeft.

Payot vitamine C kuur review

Als skincare junkie zoek ik graag voor jullie naar zo’n product met vitamine C dat echt werkt. Zo heb ik de afgelopen maand de Payot vitamine C kuur gebruikt. De My Payot New Glow, die je gedurende 10 dagen gebruikt en in die korte periode alle positieve effecten belooft. Je betaalt hiervoor zo rond de 25 euro.

My Payot New Glow kuur

De Payot vitamine C kuur is een bijzonder product, hij zit namelijk in een “blend it yourself” flacon. Dat betekent dat deze flacon een speciaal compartiment heeft waar pure vitamine C in poedervorm in zit. De eerste keer dat je de flacon opent meng je dit poeder in het serum, schud je de flacon en je bent ready to go!

Het meest nieuwsgierig was ik naar de concentratie vitamine C. Die is bij dit product maar liefst 12%, yes! Nadeel is alleen dat het hier gaat om ascorbic acid. Dit is alleen wateroplosbaar en er wordt van gezegd dat de kans héél groot is dat het zijn werking in de praktijk verliest.

Als ik de ingrediëntenlijst van het serum bekijk zie ik water, conserveermiddel propanediol, oplosmiddel methylpropanediol, acai- en goij bes extract, glycerine, castor oil, butyl alcohol, citroenzuur en parfum.

Mijn ervaringen met de Payot vitamine C kuur

Ik vind de My Payot New Glow erg fijn in gebruik. Hij ruikt lekker (naar sinaasappel!) en is licht van structuur. Een makkelijke stap in je avond routine. Bovendien is ‘ie zuinig in gebruik. Je brengt elke avond 4 tot 5 druppels aan en daarmee was mijn flesje na 10 dagen nog lang niet op.

Maar wat is het effect van de Payot vitamine C kuur? Ik had het idee dat na ongeveer een week de pigmentvlek op mijn wang een stuk lichter was geworden, verder merkte ik niet veel verschil. Ik heb uitgebreide voor- en na foto’s gemaakt om je daar een goed beeld van te kunnen geven (let niet op het andere licht; het was twee weken geleden véél zonniger dan afgelopen dagen). Alleen op de foto’s zie ik toch weinig verschil.

links voor | rechts na

Ik heb dit product ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments

 1. Ester
  29 juli 2020 / 07:25

  Hoi, ik gebruik het vit C poeder van The Ordinary, dar meng ik met mijn creme.
  Wat vindt je daarvan, mijn pigmentvlekken worden daar ook niet lichter van.

  • Natascha
   Auteur
   29 juli 2020 / 11:37

   Hoi Ester, die van The Ordinary ken ik (nog niet) maar stond wel op mijn lijstje om nog eens te proberen. Jammer dat het niet werkt voor jou! Heb je de ingredientenlijst daarvan?