Zo creëer ook jij super makkelijk de perfecte basis make-up

Zo creëer ook jij super makkelijk de perfecte basis make-up

Vandaag is het tijd voor de allereerste blogpost van Sascha, whiehoe! Als professioneel make-up artist met veel ervaring geeft zij ons de beste make-up tips en tricks want hoe creëer je bijvoorbeeld de perfecte basis?

Hoe maak je de perfecte basis make-up?

Voor een make-up artist is de perfecte basis make-up het allerbelangrijkste, dus ik vertel je er graag meer over. Is je basis niet goed? Dan maakt het niet uit hoe mooi een ooglook of highlight is. En dat geldt eigenlijk voor jou net zo! Met een goede basis bedoel ik trouwens niet een super dekkende, dikke laag foundation. Het gaat om een mooi egale, licht dekkende foundation die een gezonde gloed heeft.

Stap 1: reinigen

Ik begin ALTIJD met een goed gereinigde huid. Ik gebruik hiervoor een zachte cream cleanser die geschikt is voor alle huidtypen. Voor de oog make-up gebruik ik een speciale reiniger en met een tonic haal ik de laatste restjes weg en bereid het voor op de volgende stap. Ik gebruik ook altijd een vette dagcrème als basis. Dat klinkt misschien gek maar hierdoor blend de foundation makkelijker en krijg je direct een gezonde gloed!

Stap 2: kies de juiste kleur foundation

Om de juiste kleur foundation te krijgen kijk ik altijd naar het decolleté. Je lichaam, nek en gezicht horen bij elkaar dus horen dezelfde kleur te hebben. Omdat ik geen duizenden foundations mee kan nemen meng ik meerdere kleuren om de juiste kleur te creëren. Ik heb standaard een aantal C (gele ondertoon) kleuren face & body foundations van MAC.

Mijn regel is altijd: less is more. Ik begin met een dun laagje over het hele gezicht zodat de huid egaal wordt en ik de kleur kan corrigeren. Daarna bekijk ik waar ik denk dat de focus afgeleid wordt en daar breng ik een volgende dun laagje overheen. Net zolang tot het er natuurlijk en perfect uitziet. Zo creëer je super makkelijk de perfecte basis make-up!

Stap 3: kies de juiste tools

Wist je dat verschillende tools verschillende resultaten geven? Mijn favoriete tool is de spons. Hiermee breng ik dunne laagjes over elkaar aan en werk je heel precies. Een zachte spons geeft het mooiste resultaat.

Met je handen kun je ook prima foundation aanbrengen. Je hebt weinig product verlies, hebt ze letterlijk altijd bij de hand en het kost je niks. Door de warmte en de vetten van je handen blend de foundation snel en behoud je de natuurlijke glans. Ik werk graag met mijn handen; de warmte van je handen geven toch die mooie finish die ik met geen andere tool kan bereiken!

Natascha is groot fan van de bufferkwast omdat ‘ie je foundation in je huid ‘buft’. Persoonlijk geloof ik daar niet zo in haha. Je werkt foundation in je poriën waardoor je puistjes kunt krijgen. En die ronddraaiende beweging? Die kan je huid irriteren, maakt het rood en maakt huidschilfers los. Allemaal dingen die je wilt voorkomen lijkt mij. En zo zie je maar dat meningen verschillen. Ben jij ook fan van de buffer? Probeer ook eens een andere tool en kijk of je verschil ziet. Ik ben benieuwd!

Verder moet make-up vooral leuk zijn en iets waar je van geniet. Dus speel er mee, experimenteer en was het er weer af als je het niks vindt 😉

Share:

22 Reacties

 1. 25 maart 2017 / 08:03

  Goede tips! Ben benieuwd naar de volgende artikelen:)

  • 26 maart 2017 / 08:37

   Hoi Susan, fijn dat je wat aan de tips hebt. Ga er proberen voor te zorgen dat de volgende artikelen net zo gevuld zijn met fijne tips.

 2. 25 maart 2017 / 09:12

  Leuk artikel met fijne tips. Soms lijkt het zo vanzelfsprekend maar in de praktijk is dat wel anders haha

  • 26 maart 2017 / 08:36

   Dat klopt Jolanda, maar zoals met alles oefening baart kunst. Het lukte mij ook niet allemaal direct de eerste keer. 😉

 3. Nanda
  25 maart 2017 / 18:27

  Leuk artikel, goede tips die makkelijk zijn op te volgen.
  Op naar je volgende blog, ik ben benieuwd!

 4. 25 maart 2017 / 19:35

  Handig en leuk artikel! Een vette dagcrème zorgt bij mij helaas ervoor dat ik de hele dag glim als een discobal.

  • 26 maart 2017 / 08:34

   Hoi Chelsey, als je huid te veel gaat glimmen kan je natuurlijk altijd een wat minder vette crème gebruiken. Kijk wel goed dat je bij en reiniger en verdere verzorgen wel goed je huid hydrateerd. Soms gaat je huid extra vetten aanmaken om het te kort aan vocht te compenseren. Ook kan dan juist het gebruik van oliën de huid tot rust brengen omdat de huid geen olie meer hoeft aan te maken. Maar bij alles blijft doe wat voor jou werkt en haal uit mijn artikelen wat voor jou van toepassing is 🙂

 5. 25 maart 2017 / 20:05

  Fijn artikel! Ik betrap mezelf erop dat ik altijd veels te snel wat extra foundation pak! ZO niet goed!

  • 26 maart 2017 / 08:44

   Hoi Charel, als je die extra foundation met een klein beetje concealer kan vervangen kan je hetzelfde resultaat met minder product creëren. Ook pak ik zelf minder foundation dan ik denk nodig te hebben. Bijvoorbeeld ik gebruik 2 pompjes voor mijn hele gezicht, dan begin ik met 1 pompje. Vaak heb ik dan al wel genoeg en heb dan de helft minder product op mijn gezicht.

 6. 26 maart 2017 / 06:37

  Fijne tips, bedankt!
  Hoe kijk jij tegen het gebruik van een make-up spons? Want ik twijfel over aanschaf.

  • 26 maart 2017 / 08:26

   Hoi Hennie,

   Ik ben enorm fan van de make-up spons! Mijn favourite merken zijn dan de beautyblender, real techniques of de platte druppelvorm (roze spons) van MAC. Deze sponzen zijn zacht en hebben een fijne “bounce”. Als je ze goed wast met een handzeep of shampoo zijn ze ook langer te gebruiken. Dus ik zou er zeker een aanschaffen, want ik kan niet meer zonder!

 7. Paula Kambong
  26 maart 2017 / 10:01

  Erg bruikbare tips ……leuk !!!! ga gelijk zo’n sponje aanschaffen.

 8. Paula Kambong
  26 maart 2017 / 10:02

  Sponsje dus….hihi

 9. 26 maart 2017 / 10:56

  Leuk om te lezen en zeker goede tips! Ik heb een rare huid. Als ik mijn foundation op breng lijkt het soms niet te “pakken” . Op de ene plek hoopt het op en op de andere plek lijkt wel niks te zitten of het zit heel duidelijk in mijn poriën. (en ik gebruik de beauty blender) Daarom hou ik ook zo van peelings, ik hoop altijd dat mijn huid dan “egaler” wordt. En primers.
  Soms zit het er zo lelijk op dat ik mijn hele gezicht maar weer schoonmaak, hahaha!

  • 26 maart 2017 / 20:53

   Hoi Babs, mijn huid doet dit ook soms en inderdaad een peeling werkt dat erg goed. Vaak stap ik dan over naar een minder intense dekking en leg de focus op de gezonde gloed. Je kan het ook met je vingers indeppen, de oliën van je vingers zorgen er ook weer voor dat je foundation makkelijker blend in plaats van ophoopt.

 10. 26 maart 2017 / 17:59

  Leuk! Ik ben wel benieuwd naar meer info over foundation eigenlijk. Kleur is voor mij niet zo’n probleem maar heb oprecht na 40 verschillende nog geen topper gevonden haha.

  • Natascha
   Auteur
   26 maart 2017 / 19:19

   Wat bedoel je precies Iris? De juiste kleur? Of de substantie?

   • 26 maart 2017 / 21:04

    Foundation is natuurlijk heel persoonlijk. Hoewel face and body van MAC bij iedereen past. Ze hebben een goede kleur assortiment, je kan de dekking super licht houden maar is ook goed op te bouwen. Het geeft een fijne gezonde gloed en makkelijk mat te poederen als je dit niet wilt. Voor mij een echte alles in 1!

 11. 26 maart 2017 / 19:42

  Goede tips 🙂 Ik gebruik altijd zo min mogelijk foundation. Alleen waar het écht nodig is!

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.