Waarom ik steeds minder beautyproducten heb

Waarom ik steeds minder beautyproducten heb

Als je aan een beautyblogger denkt, denk je al snel aan iemand met lades vol bodylotions, maskertjes en make-up. Toch? Nehh, not me! Dat ik niet aan het stereotype ‘beautyblogger’ voldoe zal je niet ontgaan zijn. Ik ben eigenlijk vooral een skincare hoarder. Gek op smeersels, ik pluis graag ingrediëntenlijsten uit en ben gek op alles wat met schoonheid te maken heeft. Niet voor niets volgde ik mijn vrije tijd de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Puur omdat ik meer over huidverzorging wilde weten.

Ruimte in mijn huis is ruimte in mijn hoofd

Jaren geleden had ik overal wel een smeerseltje voor. Of beter gezegd, twee, of drie hihi. Dat doe ik al lang niet meer en dat is zo fijn! Volgens mij is dit één van de weinige positieve effecten van mijn zwangerschapshormonen. Tijdens mijn zwangerschap haalde ik de bezem door mijn kledingkast, schoenen- en tassencollectie. Alles wat niet paste of nét niet stond deed ik weg. Ik wilde geen overbodige zooi meer, alleen nog goede spullen die toegevoegde waarde hebben.

Of komt dat doordat ik ouder word? Herkennen jullie dat? Ik heb nu natuurlijk een hoger inkomen dan toen ik studeerde en kan me kwaliteit veroorloven. Sowieso kies ik voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik heb minder kleding en accessoires maar weet tegenwoordig wél wat ik aan moet trekken. Bijna alles in mijn kast past, staat leuk en weet ik te combineren. Dat kan ik iedereen aanraden, dat is zo fijn!

Waarom ik steeds minder beautyproducten heb

Die bezem heb ik ook door m’n badkamerkastjes gehaald en dat voelt minstens zo fijn. Het valt me trouwens op dat steeds meer mensen zich bezig lijken te houden met minimaliseren. Waar ik mij eerder nog verbaasde over bloggers met stash video’s waar je u tegen zegt, zie ik die steeds minder. Ik bedoel: Wat moet je met 10 bronzers of 7 back-ups? Dat heb ik stiekem nooit begrepen. Jij wel?

Écht minimaliseren vind ik lastig omdat ik regelmatig beautyproducten krijg. Super leuk want nieuwe merken ontdekken en met jullie delen is juist wat ik leuk vind! Tegenwoordig gaan alleen de echte toppers richting mijn badkamer en geef ik veel weg. Niet omdat ik er niet blij mee ben maar zo gaat er tenminste niets over de datum, heb ik meer ruimte in mijn huis én mijn hoofd en zijn de mensen om mij heen ook nog eens blij!

Hoeveel producten heb jij in je badkamer staan? Verzamel jij veel spulletjes?

Foto Shutterstock

Share:

18 Reacties

 1. 26 juli 2017 / 08:50

  Ik heb onlangs ook mega veel opgeruimd en blijf erg kritisch op wat ik wel blijf gebruiken en wat niet. Anders kunnen we beter uitbouwen haha!

 2. yvonne
  26 juli 2017 / 09:34

  Hier ook. Vind al die stashes zo niet nodig. Zelf ben ik nu ook bezig met opmaken en niks meer bijkopen. Maar mijn regel is dat ik eerst wat opmaak voor ik iets nieuws koop. Mijn voorraad bestaat nu vooral uit uit gekregen Rituals cadeautjes. Nu nog gaan beginnen met kleding…

 3. 26 juli 2017 / 10:19

  Mijn stash is ook niet groot, het meeste gebruik ik gelijk helemaal op 🙂 make-up geef ik inderdaad regelmatig weg als ik het niet meer gebruik en ik heb onlangs een enorme boodschappentas met spullen aan het goede doel gegeven alle lakjes, flesjes, potjes etc die niet geschikt zijn voor mijn huidtype. Is inderdaad zo zonde om het anders weg te moeten gooien.

 4. 26 juli 2017 / 18:12

  Ik heb nog steeds teveel producten haha! Maar ik heb mezelf wel voorgenomen om nu alleen maar dingen te kopen die ik nodig heb qua beauty. Ik woon nu per slot van rekening op mezelf en moet ook gewoon mijn boodschappen betalen.

  Dat minimaliseren kom ik inderdaad wel echt steeds vaker tegen bij bloggers. Wel fijn trouwens dat je die opruimdrang aan je zwangerschap hebt overgehouden 😉

 5. 26 juli 2017 / 18:32

  Ik ga morgen mijn beautykamer opruimen. Omdat ik er fitness neer wil gaan zetten. Dus een doos zal wellicht meegaan vrijdag naar de groep, waar de dames weer uit mogen grabbelen. Doet mij goed om mensen met bijstand eens te verwennen! Ze weten dat het afkomstig is van mijn blog. En ik hou natuurlijk ook wat zelf, want er zitten ook favorieten tussen!

 6. 26 juli 2017 / 18:36

  Ook ik ben flink aan het minimaliseren geslagen. En dat zonder zwangerschapshormonen. 🙂 Ik heb van vrijwel al mijn make-up producten nog maar één variant. Ook mijn kledingkast is uitgeruimd en ik wil er deze week eigenlijk nog een keer doorheen gaan. Ik kan me, nu ik werk, meer kwaliteit veroorloven maar ik zie ook echt de enorme voordelen van minder spullen hebben. Leuk om te lezen dat jij dit ook zo ervaart. 🙂

 7. 26 juli 2017 / 20:09

  Ik heb nog wel teveel producten maar probeer steeds bewuster ermee om te gaan. Anders word ik echt gek van alle kastjes die vol staan

 8. 26 juli 2017 / 20:49

  Waar een zwangerschap al wel niet goed voor is Minimaliseren lijkt inderdaad ‘hot’ te zijn in het beautywereldje. Ik herken hetgeen je zegt (schrijft ). Ook ik koop stukken minder dan enige tijd geleden. Dan doel ik met name op beauty & make-up. Kleding en schoenen heb ik nooit veel gekocht.

 9. 27 juli 2017 / 10:02

  Ik herken het helemaal! Een grote makeup stash heb ik ook nooit gehad, maar ik ben daarentegen echt een skincare liefhebber en ik ben best bereid om daar geld aan uit te geven. En laat dat nou precies de producten zijn die ik opgestuurd krijg. Op een gegeven moment werd het me een beetje teveel al die spullen, dus een jaar geleden ben ik met ‘The Minimalist Game’ begonnen en heb ik bijna 500 items de deur uit gedaan (ging echt om van alles en nog wat). Dat ruimde lekker op! Sindsdien ben ik actiever met minimalisme bezig, alhoewel het nog steeds een uitdaging blijft.

 10. 27 juli 2017 / 10:58

  Ik moet ook hoognodig gaan uitruimen, ik heb bizar veel. Binnenkort ga ik met mijn oudere zus op visite naar mijn oudste zus en neem dan een lading spullen mee. Al denk ik niet dat ze veel eruit halen, zij zijn niet zo van de smeerseltjes en dan vaak kopen ze maar een merk waar ze trouw aan blijven.
  Het bewaren, bedacht ik mij laatst, heeft ook te maken dat ik heel lang nauwelijks wat had en nu ben ik geneigd alles te bewaren voor mindere tijden. Het zit ingebakken na een heel moeilijke periode denk ik…

 11. 27 juli 2017 / 11:46

  Qua producten valt de hoeveelheid bij mij ook reuze mee. Vorig jaar kocht ik continue make-up waarvan ik nog 3 soortgelijke producten thuis had liggen. Laatst ook alles uitgezocht en alleen datgene gehouden wat ik echt gebruik. Maar nu zit ik met te veel spullen en kleding. Wordt tijd dat ik dat ook eens ga uitzoeken!

 12. 27 juli 2017 / 15:25

  Wat goed van je! Ik varieer heel graag met verzorgings- en make-upproducten

 13. 28 juli 2017 / 06:41

  Ik moet ook dringend eens grote kuis houden in mijn beauty stash. Ik probeer tegenwoordig ook meer en meer weg te geven aan vriendinnen en familie.

 14. 28 juli 2017 / 08:39

  Ik heb wel een kleine voorraad make-up en verzorgingsproducten die ik dagelijks gebruik en in de aanbieding koop. Ik koop dan ook pas weer als mn voorraadje op begint te raken. Toch heb ik wel een hoop, maar niet zoveel als een beautyblogger die langer bezig is dan ik. Ik heb twee samenwerkingen gehad. Het is dus vooral door mijn eigen toedoen!

 15. 5 augustus 2017 / 15:49

  Herkenbaar. Ik geef veel weg, omdat ik het 9 vd 10 keer niet nodig heb. En wat ik al heb, ligt eeuwen in de kast omdat ik het niet op kan maken doordat ik te veel keuze heb.

 16. 5 augustus 2017 / 20:56

  Ik vind dat echt heel knap van je. Vaak als ik bezig ben met mijn kleding kast uit te pluizen of mijn makeup collectie vind ik het zo moeilijk om dingen weg te doen en zeker om veel weg te doen.

  • Natascha
   Auteur
   6 augustus 2017 / 14:30

   Weet je dat ik dat dus super leuk vind!!?? Misschien kan ik je helpen 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.