Een persoonlijke terugblik op mijn 2017

Een persoonlijke terugblik op mijn 2017

Zoals elk jaar schrijf ik nu de laatste dagen van het jaar zijn ingegaan een brief aan het afgelopen jaar.

Een positieve vibe

Het liefst sluit ik elk jaar positief af. Zo eindigde mijn brief aan 2016 met een terugblik op de meest bijzondere gebeurtenis in mijn leven; de geboorte van Tess. Mijn brief aan 2015 eindigde ook met een gave terugblik, want dat jaar kochten Jarno en ik samen een huis en vertelde ik jullie hoe dankbaar ik was voor de baan die ik had. Immense veranderingen, allemaal in twee jaar tijd.

Dit jaar wil ik ook positief eindigen. 2017 bracht mij namelijk in contact met mijn nieuwe werkgever. Een nieuwe baan waar ik in 2018 mee begin en waar ik ongelooflijk veel zin in heb. Of het echt bij me past kan ik nu natuurlijk nog niet zeggen maar mijn gevoel is goed. Voor het eerst heb ik het gevoel dat alles klopt.

Maar 2017 was vooral een lastig jaar

Ik wil dit jaar positief afsluiten maar eerlijk gezegd is dat best lastig. 2017 was nu eenmaal gewoon geen fijn jaar. Punt. Meer kan ik er niet van maken. Het overlijden van mijn vader was een zwarte bladzijde en heeft een enorme stempel op mij gedrukt. Dat is natuurlijk helemaal niet gek, het is immers nog zo kort geleden. Waar je direct na zo’n gebeurtenis enorm geleefd wordt en ik heel erg het ‘het is goed zo’ gevoel had begint nu het gemis te komen. Het is helemaal niet goed zo! Het gemis is enorm en vooral definitief. Het besef dat iemand nooit meer terug komt is hard en voelt zo oneerlijk.

Zoiets verwerk je niet in een paar dagen, weken of maanden. Het is zoals het is en daar heb je het maar mee te doen. En… het is een cliché maar deze nare tijden hebben ook mooie dingen gebracht. Ik heb een enorm lieve en hechte familie en dat is nu meer waardevol dan ooit. Daarnaast ben ik de afgelopen maanden ook uit onverwachte hoeken verrast. Bijvoorbeeld door jullie!  Ik was echt overweldigd door alle lieve berichtjes van lieve meiden die ik via Instagram of mijn blog ken. Daar was ik echt een beetje stil van.

Aan de andere kant hebben mensen me ook teleurgesteld. Bleken vriendschappen niet zo hecht als ik had gehoopt.  Gelukkig kreeg ik van anderen alle liefde dubbel en dwars terug. Sommige vriendschappen zijn zó veel hechter geworden. Die bleken juist veel hechter dan ik ooit had gedacht of was het afgelopen jaar een nieuw begin. Een mooi en liefdevol vooruitzicht voor 2018.

Proost, op 2018!

Op een nieuw begin, een frisse start waarin ik iedereen heel veel liefde, geluk en gezondheid toewens.

Volg:
Share:

12 Reacties

 1. VWillemse
  31 december 2017 / 06:40

  Wat eerlijk en ontzettend mooi geschreven.
  Een hele mooi nieuw jaar gewenst!

 2. 31 december 2017 / 07:22

  De zwarte bladzijde uit 2017 kan niemand er helaas uitscheuren, meid. Maar je zult wel merken dat het zwarte in de loop der tijd langzamer wat grijzer zal worden. Nooit helemaal wit, maar dat hoeft ook niet. Trust me. Been there.

  De allerbeste wensen voor jou en de jouwen in 2018. En we maken er weer een mooi blogjaar van, toch?

  • Natascha
   Auteur
   1 januari 2018 / 12:05

   Dank je wel lieve Hennie. Helemaal met je eens! Dikke knuffels

 3. 31 december 2017 / 08:20

  Ik zit met tranen in mijn ogen dit te lezen omdat ik je gemis voel. Het was een jaar met een zwart randje maar ik weet zeker dat hij met trots over je schouder mee kijkt.

  Ik ben blij dat ik je dit jaar heb leren kennen! Op naar een geweldig 2018. Je bent een kanjer.

  • Natascha
   Auteur
   1 januari 2018 / 12:04

   Super lief Marije, jij bedankt voor deze fijne comment!!

 4. 31 december 2017 / 08:38

  Wat een mooie en eerlijke terugblik. Ik heb de afgelopen jaren ook ervaren dat vriendschappen minder hecht bleken op het moment dat het even niet goed gaat met je. Ik ben daar heel boos en verdrietig over geweest, maar ik weet inmiddels dat het leven die plekken weer heelt met andere mooie vriendschappen. Soms loopt het zoals het loopt met een reden. Ik wens jou en je gezin een heel mooi 2018, en ontzettend veel succes en plezier in je nieuwe baan!

  • Natascha
   Auteur
   1 januari 2018 / 12:04

   Ja, jij hebt het afgelopen jaar ook best wel een heftige periode meegemaakt he. Ik wens jou ook alle goeds lieve Natas!

 5. 31 december 2017 / 12:40

  Ik kan me voorstellen dat je vaders overlijden een grote stempel op het afgelopen jaar heeft gedrukt. Wat een heftige gebeurtenis en zeker als je daarbij ook teleurgesteld raakt in sommige vrienden. Ik wens je een mooi 2018 toe en hoop dat dit jaar je meer mooie dingen brengt én veel plezier in je nieuwe baan.

 6. 31 december 2017 / 13:22

  In moeilijke tijden leer je je vrienden kennen is het gezegde toch?! en zo waar ook. Ik wens je veel liefde gezondheid en dat je baan helemaal wordt waar je op hoopt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.