Pink Gellac LED starterset

Pink gellac

Een jaar of twee geleden begon de gelnagellak trend en de afgelopen weken ontdekte ik een voor mij nieuw merk: Pink Gellac. Ik heb de Pink Gellac LED starterset uit mogen proberen en heb voor je getest of deze lakjes ook zo lang blijven zitten.

Mijn ervaringen met Pink Gellac

Pink Gellac heb je misschien wel eens op TV gezien. De lakjes van dit merk beloven 14 dagen mooi op je nagels te blijven zitten en het assortiment is lekker uitgebreid. Er zijn namelijk meer dan 88 kleuren verkrijgbaar en dat is iets wat mij enorm aanspreekt. Ik heb wel eens merken gebruikt die maar een paar kleuren verkochten en dat vond ik altijd zó jammer! Bij Pink heb ik hier gelukkig geen last van want er zijn super veel mooie kleuren te koop. Je kunt de producten online bestellen en een extra kleur nagellak kost €14,95 voor een inhoud van 15 ml. Koop je drie kleurtjes? Dan krijg je er altijd één gratis.
Pink gellac

Review Pink Gellac Startersset

Om de nagellak aan te brengen heb je een LED of UV lamp nodig. Heb je geen idee welke van de twee jij moet kiezen, of wat het verschil is? UV gellak nagellak lampen worden gebruikt om alle soorten gellak nagellak te drogen. LED lampen kan je voor alle merken gebruiken. Tegenwoordig zijn er steeds meer merken die LED lampen gebruiken maar er zijn ook nog steeds producten waarbij alléén UV lampen te gebruiken zijn. Tot nu toe heb ik eigenlijk alleen nog maar LED lampen gebruikt, omdat de merken die ik gebruikte simpelweg een LED lamp gebruikten. Kijk dus even welk merk gel nagellak jij wilt gaan gebruiken bij het maken van je keuze. Pink Gellac gel nagellak droogt onder zowel een LED als UV lamp.
Pink gellac

Hoe werkt het gelnagellak?

Gelukkig werkt het aanbrengen van de Pink Gellac heel simpel. Voor wie er niet zo handig in is, heeft Pink Gellac lekker veel tips & tricks toegevoegd. Zo zit er een uitgebreide beschrijving bij maar is er ook een app en vind je op de website heel veel how to video’s. Maar misschien heb je die helemaal niet nodig hoor, want zo moeilijk is het niet.

Je begint met het voorbereiden van je nagels waarvoor alle tools die je nodig hebt in de startersset zitten. Vijl je nagels en duw je nagelriemen terug met het bokkepootje. Met het polijstblokje kun je je nagels opruwen. Haal daarna het stof weg en gebruik de bijgevoegde cleanser om je nagels helemaal stof- en vetvrij te maken. Dit duurt amper vijf minuutjes en dan ben je klaar om te beginnen.
Pink gellac

Daarna zet je de verschillende lakjes die je nodig hebt klaar. Je begint natuurlijk met de basis, die je dun aanbrengt op al je nagels. Vervolgens doe je al je nagels 15 seconden onder de LED lamp. De ledlamp geeft met 30 seconden een piepje dus het is handig om zelf ook even de tijd in de gaten te houde. Vervolgens doe je ditzelfde met de gekleurde nagellak en houd je je nagel 1 minuutje onder de lamp. Ik vind het effect het mooist bij het aanbrengen van 2 laagjes. Daarna breng je nog 1 laagje van de topcoat aan, die je 60 seconden uithardt. In mijn starterset zit een Ultra Shine, dit is een non sticky topcoat die je na het uitharden niet meer hoeft af te nemen met de cleanser omdat ‘ie meteen droog is.
Pink gellac

De LED lamp is makkelijk in gebruik en doe je met één knop aan. In principe kan mijn hele hand erin alleen vind ik het makkelijker om mijn duimen apart te doen. Dit voorkomt dat je vingers misschien tegen elkaar aan botsen ;). Ik breng de nagellak altijd aan op vier vingers, en doe beide duimen apart.
Pink gellac
Pink gellac

Tropical

De kleur die in mijn startersset zat is 156 Tropical. Een hele mooie knal roze kleur voor het voorjaar! Wist je trouwens dat er wat trucjes zijn om de nagellak beter te laten hechten? Gebruik een uur voor je de lak aanbrengt bijvoorbeeld geen handcreme en was je handen ook niet met water.
156 Tropical
Pink gellac
156 Tropical

En zo hebben mijn nagels er bijna twee weken uitgezien! Het enige nadeel aan gellak in het algemeen vind ik het verwijderen ervan. Om de Pink gellac te verwijderen vijl je eerst de glanzende laklaag eraf. Vervolgens doordrenk je de nailwraps met Pink Remover die je om je nagels wikkelt. Die nailwraps kun je speciaal kopen maar ik gebruik altijd wat aluminiumfolie met hierin een Nailwipe of een wattenschijfje gedrenkt in de remover. Werkt ook prima! Na een kwartiertje haal ik dan de folies van mijn nagels. Vind jij het ook lastig om de nagellak weer te verwijderen? Breng dan de primer bij het aanbrengen van de lak niet over je hele nagel aan, maar alleen bij de nagelrand. Dan is de nagellak ietsje makkelijker te verwijderen. Al blijf ik het wel een hele klus vinden….
Pink gellac

Gebruik jij wel eens gelnagellak? Kende jij de lakjes van Pink Gellac al?

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd.

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties

 1. 15 april 2016 / 06:03

  Ik ben hier nooit zo fan van, doet mijn nagels geen goed haha! Maar het effect is wel altijd heel mooi!

  • Natascha
   Auteur
   15 april 2016 / 06:29

   Klopt! Ik vind het effect alleen inderdaad ook zo mooi en fijn aanvoelen 😉 Voor op mijn teennagels voor de zomermaanden vind ik het ook ideaal!

 2. Babs
  15 april 2016 / 10:28

  Ideaal als je nagellak zo lang blijft zitten. En mooi. Ik hou van het wisselen qua kleuren maar niet altijd zin om weer alles eraf te halen en opnieuw te lakken. Dus dit klinkt ideaal!

 3. Astrid
  18 april 2016 / 19:26

  Ik vind het wel heel mooi die gel-lakjes, maar heb het idee dat het niet goed is voor mijn nagels 🙁 Ik heb een tijdje de gellakken van Essence geprobeerd, en dat werkte ook echt fijn! Maar daarna zijn mijn nagels een hele tijd zwak geweest (dubbel, scheuren etc.) Ben benieuwd hoe jij dit ervaart met deze spulletjes nadat je ze enige tijd in gebruik hebt 🙂

  • Natascha
   Auteur
   19 april 2016 / 16:56

   Ja helaas ken ik dat wel hoor. Ik gebruik daarom bewust ook niet ALTIJD een gellak. Ik wissel het een beetje af zodat mijn nagels kunnen herstellen. En…vooral voor de teennagels vind ik het een uitkomst in de zomer 🙂

   • Astrid
    19 april 2016 / 19:05

    Goed idee om het op mijn tenen te gaan gebruiken, alleen wel wat lastiger werken met de lamp lijkt me 🙂

 4. 2 juni 2016 / 19:23

  Ik heb net mijn eigen setje besteld.
  Ook vooral voor mijn teennagels 🙂
  Ik hoop even enthousiast te zijn!

 5. Jopie de Jong
  24 januari 2017 / 21:26

  Mag je alles 2x lakken 2x base 2x pink Gellac 2x shine.
  En is het schadelijk s
  als je je nagels langer onder de Led Lamp houd.

  Graag hoor ik hier over.

  • Judith
   2 augustus 2017 / 12:42

   dubbele base/top heeft echt geen enkel nut, je mag ze juist niet te dik smeren want dan harden ze niet goed uit.
   als je te lang onder de lamp zit, kan het zijn dat ipv uitharden, de lak net weer begint te lossen en dat wil je natuurlijk niet..

 6. Jopie de Jong
  24 januari 2017 / 22:16

  Hoe komt het dat het nog steeds plakkerig aan voelt zelfs na Led Lamp en nog een uur in de lucht laten drogen.

   • Chantal
    18 april 2017 / 18:56

    Ik vraag me ook af wat ik verkeerd doe. Want ook langer onder de lamp zitten heeft geen zin. Het blijft plakkerig.

    Daarnaast is het kwastje van de schone redelijk hard waardoor het strepen trekt in de kleurlak. Uiteindelijke resultaat is dus plakkerig en streperig.

    • Judith
     2 augustus 2017 / 12:43

     misschien heeft u een topcoat die wel moet afgekuisd worden?
     even met een watje met cleaner over gaan et voilà