Precies één jaar geleden…

Precies één jaar geleden…

Precies één jaar geleden is het aller liefste, ondeugendste en mooiste jongetje ter wereld geboren. Dat betekent dat we vandaag de eerste verjaardag van Lucas vieren. Hieper de piep hoera!

Dat bijzondere gevoel herbeleven

Drie en een half jaar geleden schreef ik een blogpost met exact dezelfde titel als je hierboven ziet. Toen was het namelijk precies één jaar geleden dat Tess werd geboren. Een persoonlijke blogpost waarin ik terugblikte op een bijzonder jaar. Nooit had ik gedacht zoiets bijzonders ook voor een ander wezen te kunnen voelen maar het gebeurde toch. Toen op 3 februari 2020 Lucas werd geboren.

Happy Birthday

Ik weet niet zo goed wat het is maar als je kind jarig is denk je toch emotioneel terug aan ‘die dag’ zoveel jaar geleden. Vooral dat eerste jaar vind ik erg bijzonder. Het lijkt als de dag van gisteren dat we naar het ziekenhuis reden om vervolgens als gezin van vier terug naar huis te keren.

Precies een jaar geleden waggelde ik om 8.00 uur het ziekenhuis in om ingeleid te worden. Die dag was ik precies 39 weken zwanger en omdat Lucas erg groot geschat werd, was het tijd voor hem om geboren te worden. Mijn lichaam was het daar helemaal mee eens, want ik sliep al een paar dagen niet meer van de voorweeën. Om 10.15 uur werden de eerste weeënopwekkers toegediend en grapte ik nog dat ik voor de middagpauze klaar zou zijn zodat de verzorgsters van shift konden wisselen. Goed twee uur later (en een weeënstorm die ik nóóit meer vergeet) lag om 12.27 Lucas in mijn armen. Net voor de lunch.

Tijd voor een feestje

Dat we op deze datum geen groot feest kunnen geven hadden we vorig jaar natuurlijk nooit kunnen bedenken. Maar dat maakt helemaal niets uit. Lucas zien opgroeien tot de heerlijke dreumes die hij nu is, is feest genoeg. We hadden ons geen makkelijker jongetje kunnen wensen. Hij speelt urenlang alleen, lacht de hele dag en het kan hem niet grappig en gek genoeg zijn. Maf doen met zijn grote zus vindt ‘ie fantastisch, net zoals hij op elk muziekje dat hij hoort de dansvloer steelt. Bovendien heeft hij zijn eerste stapjes al gezet en sinds een week geeft ‘ie kusjes. Oké iets wat erop lijkt dan maar hoe dan ook: elke dag met jou is genieten!

Hiep hiep hoera lieve Lucas

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties

  1. 4 februari 2021 / 16:07

    Wat een prachtige foto, en wat vliegt de tijd toch snel! Geniet van zijn verjaardag en het verder zien opgroeien naar een echte peuter!!

  2. 4 februari 2021 / 20:24

    Nogmaals van harte gefeliciteerd! En wat een prachtige foto van jullie samen ♥.