Alles over Retinol en waarom het zo goed voor je huid is

Alles over Retinol en waarom het zo goed voor je huid is

Retinol is een onwijs populair beautyingredient. Maar wat is het eigenlijk? En waarom is het goed voor je huid? Ik vertel je meer over dit populaire ingrediënt én laat je direct mijn favo product zien.

Vitamine A

Vitamine A is dé vitamine die je moet slikken als het gaat om de gezondheid van je huid. Het stimuleert de verjonging van je huid. Niet voor niets wordt het dan ook veel gebruikt in skincare. De ingrediënten die hiervoor in crèmes worden gebruikt heten retinol of tretinoïne. Het is allebei vitamine A maar de twee ingrediënten hebben wel allebei een andere werking.

Waarom is Retinol zo goed voor je huid?

Tretinoïne zegt je waarschijnlijk niet zo veel maar Vitamine A-zuur misschien wel? Vitamine A-zuur verjongt de huid en werkt héél goed bij mensen met Acne, een effect dat zelfs wetenschappelijk is bewezen! Er is alleen één nadeel. Vitamine A is behoorlijk heftig voor je huid en daarom alleen verkrijgbaar op recept.

Speciaal voor de ‘gewone consument’ is er daarom Retinol. Dit is ook een Vitamine A maar dan minder krachtig. Ondanks dat het minder krachtig is, pakt het toch gericht je huid aan. Het werkt als anti-oxidant, het vermindert rimpels, gaat nieuwe rimpeltjes tegen en stimuleert de collageen aanmaak. Een nadeel is dat het niet een heel stabiel ingrediënt is en ook dit nog heftig voor je huid kan zijn.

Mijn ervaringen met het Hannah Asolution Serum

Een tijdje geleden heb ik het Hannah Asolution serum aan mijn skincare routine toegevoegd. Dit serum bevat een ingrediënt dat een afgeleide is van Retinol. Want, hoewel Retinol minder heftig is dan Vitamine A-zuur is het nog steeds voor veel mensen te heftig. Bij het Hannah Absolution serum is de kans op irritaties veel minder groot. Als ik kijk naar de ingrediënten lijst kijk zie ik dat hydroxypinacolone retinoate helemaal onderaan staat. Dit is een hele bijzondere en stabiele vorm van Vitamine A.

Waar je huid normaal gesproken aan Retinol moet wennen, merkte ik bij het Hannah Asolution Serum vanaf dag één alleen maar positieve effecten. Het is inderdaad heel mild, bijna geurloos en iets plakkerig. Ik gebruik het serum daarom niet overdag maar gebruik het een paar keer per week als nachtverzorging.

Gebruik jij producten met Retinol?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties

 1. 18 maart 2018 / 17:06

  Ik heb dit product nu ook een aantal weken in gebruik, en mijn huid knapt er enorm van op. Ik ben erg onder de indruk!

  • Susanne
   23 juni 2018 / 21:31

   De mijne echt niet , ik mis echt de glycolic in combi met het opulence serum

 2. 19 maart 2018 / 05:17

  klinkt goed dit serum. Las er ook al positieve berichten over.

 3. 19 maart 2018 / 18:14

  Ik moet aan deze nog beginnen, omdat ik momenteel iets anders test. En ik wil niet dingen door elkaar testen.
  Ben blij te lezen dat het ook iets doet.